Štěpánek prošel kvalifikací, v Mnichově se vrací na okruh ATP

27. 4. 2015, 13:58
Aktuality 19
Radek Štěpánek se poprvé od loňského US Open představí v hlavní soutěži na okruhu ATP. Na antukovém turnaji v Mnichově dnes vyhrál i třetí zápas v kvalifikaci a završil tak návrat po sedmiměsíční zdravotní pauze, během níž se ve světovém žebříčku propadl až na 120. místo.
Radek Štěpánek

Šestatřicetiletý daviscupový reprezentant si vloni v září zranil v semifinále týmové soutěže záda a vstup do nové sezony mu pak překazily problémy s pravou nohou. První soutěžní zápas absolvoval před dvěma týdny na challengeru v Sarasotě, na Floridě ale duel s osmnáctiletým Jaredem Donaldsonem prohrál.

V Mnichově se vítěz pěti turnajů ATP v kvalifikaci postupně utkal se Slovákem Ivem Klecem, domácím Danielem Brandsem, kterého udolal až po odvrácení mečbolu a po téměř tříhodinové bitvě, a dnes postup dovršil hladkým vítězstvím nad Bastianem Trinkerem z Rakouska.

"Jak jsem prošel mnichovskou kvaldou, tak jsem prošel i zrádnými zákoutími další sociální sítě," napsal na Facebook a Twitter Štěpánek, kterého jeho fanoušci mohou sledovat už i na Instagramu.

V prvním kole hlavní soutěže se semifinalista ze sezon 2002 a 2011 Štěpánek utká s Uzbekem Farrukhem Dustovem (108. hráč světa), s nímž dosud nehrál. V případě postupu do druhého kola vyzve třetího nasazeného Španěla Roberta Bautistu. V metropoli Bavorska je přihlášen také do čtyřhry s Indem Leanderem Paesem.

V Mnichově se tak představí hned tři čeští tenisté. Čerstvý finalista z Bukurešti Jiří Veselý vyzve domácí nasazenou pětku a dvojnásobného šampiona Philippa Kohlschreibera, s nímž jediný vzájemný souboj předloni na Roland Garros prohrál. Ve druhém kole už na vítěze čeká osmnáctiletý Němec Alexander Zverev.

Premiéru na mnichovské antuce si letos odbyde také Lukáš Rosol. Ten měl původně čelit Italu Simonemu Bolellimu, po odhlášení Francouze Gaëla Monfilse a obhájce titulu Martina Kližana se však posunul mezi nasazené a po následné revizi pavouka ho tak čeká Němec Florian Mayer. S o dva roky mladším soupeřem, který se na kurty vrací po téměř roční pauze, má vyrovnanou bilanci 1-1.

Nejvýše nasazeným hráčem je světová trojka Andy Murray, který bude ve slabé konkurenci usilovat o své první finále na antuce.

Výsledky - Mnichov (antuka, dotace 439.405 eur):
Kvalifikace - 3. kolo:
Štěpánek (1-ČR) - Trinker (Rak.) 6:2, 6:2
Dvouhra - 1. kolo:
Estrella (Dom. rep.) - Troicki (Srb.) 7:6 (7:4), 6:4
A. Zverev (Něm.) - Becker (Něm.) 4:6, 6:1, 6:2
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

19
Přidat komentář
Frick
Myslíte si, že třeba hráč jako on se tenisem uživí?
Reagovat
darek.vrana
Říká se, že k dobrému uživení je potřeba být do stovky.
Reagovat
smazaný uživatel
První stovka dobré uživení, druhé stovka uživení, třetí stovka živoření, ve čtvrté a dál už je potřeba mít jiný zdroj příjmů. Zhruba řečeno. Záleží ale i na sponzorských smlouvách, na způsobu získávání bodů (kdo občas relativně dobře zahraje na GS, je na tom finančně líp, než když stále vyhrává challengery). V deblu je to horší, tam jsou výrazně nižší odměny. Samozřejmě když hráč obojí kombinuje, je na tom o dost lépe.
Reagovat
horska.kraslice
Jak to že G.Melzer jako úspěšný kvalifikant má v 1. kole volný postup?
Reagovat
tommr
na poslední chvíli se odhlásil Monfils ...
Reagovat
rod_laver
Dneska ti celkem šmakovalo :-)
Reagovat
EllNino
Zdenda Kolář víc než dobře vzdoroval Pouillemu, nakonec mu ale podlehl :)
Reagovat
EllNino
Pavlasek vyhrál,to je fajnéé :)
Reagovat
slacker
Pratelak nebo rekreacni?
Reagovat
EllNino
v Ostravě, ale jinak v poho :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale z vykonu teda nejsem zrovna odvarenej.. zda se mi ze Adam je celkem silny v teamovych soutezich, ale na normalnich turnajich to docela kulha.. neco jako Petra Kvitova asi... :)
Reagovat
George_Renel
To jako myslíš že taky zanedlouho vyhraje Wimbledon.....
Reagovat
smazaný uživatel
Má Dustova, to by mohl...
Reagovat
EllNino
tak to snad dá :)
Reagovat
kada.tom
Dustov je luxusní volba, toho by fakt dát měl :-)
Reagovat
a.magerova
Přeju mu hratelného soupeře.
Reagovat
Davor1
Hrateľný je Dustov, ostatní by mali byť zatiaľ nad jeho možnosti. Aj keď u Fogniniho človek nikdy nevie :-))
Reagovat
a.magerova
No takže zatím soupeř super..... vy byste krásně řekli: "Super súper." :-))))
Reagovat
Davor1
:-D)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist