Štěpánek s Paesem další výhru nepřidali a postup nemají ve svých rukách

6. 11. 2013, 15:14
Aktuality 15
Jedno vítězství a jednu porážku mají na svém kontě po dvou odehraných zápasech na Turnaji mistrů Radek Štěpánek s Leanderem Paesem. Česko-indický pár dnes prohrál s dvojicí Marrero/Verdasco 4-6 6-7 a ve svém posledním utkání ve skupině B si s dalšími Španěly Granollersem a Lópezem zahrají o postup do semifinále.
Leander Paes a Radek Štěpánek

Oba páry, které dnes v Londýně nastoupily ke svému druhému zápasu, měly za sebou úspěšný vstup do Turnaje mistrů. Radek Štěpánek a Leander Paes porazili dvojici Peya/Soares ve dvou setech a stejně dobře si vedli i Fernando Verdasco a David Marrero proti dalšímu španělskému páru Granollers/López. Vítěz dnešního souboje si tak mohl zajistit účast v semifinále, což se po hodině a půl dlouhém boji podařilo Verdascovi s Marrerem.

Letošní šampioni z Petrohradu ztratili v úvodním setu při svém podání pouhé dvě výměny a sadu získali díky brejku v deváté hře. Servírující Štěpánek poslal dva těžké voleje do sítě, přidal dvojchybu, Španělé nabídnutou šanci využili a výborně hrající Verdasco set bez problémů dopodával.

Do dalších problémů se česko-indická dvojice dostala hned v úvodu následujícího dějství. Paes při svém podání ještě odvrátil dva brejkboly, jenže pak Verdasco prostřelil českého tenistu u sítě a Španělé se rychle dostali do vedení. To jim dlouho nevydrželo: slabší chvilku si vybral i Marrero, který také dvakrát zažehnal nebezpečí, ovšem Štěpánek následně skvěle zreturnoval jeho servis a po smeči bylo srovnáno.

Ve zbytku setu už si všichni hráči svá podání drželi, a tak přišla na řadu zkrácená hra. V ní Štěpánek s Paesem ztratili od stavu 3-2 tři výměny v řadě a po téměř hodině a půl čelili za stavu 4-6 dvěma mečbolům. Na chvíli je zachránila kuriózní situace, když Verdasco při svém druhém podání trefil Marrerova záda, Španělé ale vzápětí zaváhání napravili a připsali si vítězství 6-4 7-6.

"Tahali jsme od začátku za kratší konec," řekl Štěpánek, jemuž už fandila v londýnské O2 Areně i přítelkyně Petra Kvitová. "Verdasco využil svoji levačku. Dostával se k rotovaným forhendům, které se na síti, když zahrajete slabší volej, těžko brání. Častěji jsme byli pod tlakem a bylo to složitý," uvedl.

"Jsem velmi šťastný. Tohle je poprvé, co jsem tu a lepší začátek jsem si přát nemohl. Je to nezapomenutelná zkušenost," radoval se Marrero po svém životním výsledku. "Hráli jsme náš nejlepší tenis. Překvapilo mě, že jsme ve dvou setech porazili vítěze US Open. Teď je tu naším cílem vyhrát všechny zápasy," dodal Verdasco.

Štěpánek s Paesem jsou na pokraji vyřazení
Štěpánek s Paesem zabojují o postup v pátek proti jiné španělské dvojici a obhájcům titulu Marcelu Granollersovi s Markem Lópezem, které loni ve skupině porazili. "Nemají agresivního hráče, jako je Verdasco. Bude to jiné utkání, musíme se soustředit na sebe a proměnit to," řekl čtyřiatřicetiletý Štěpánek.

Česko-indickému páru však v pátek nemusí stačit ani výhra 2-0 na sety, nicméně dál je může poslat i jen jeden vyhraný set. Nejprve musí doufat v prohru dvojice Peya/Soares s již jistými postupujícími Španěly Marrerem a Verdaskem. Pak by měl Paes se Štěpánkem vše ve svých rukách a za určitých okolností by jim stačilo uhrát i jeden set. 

Do svízelné situace je dostala večerní výhra Alexander Peyy a Bruna Soarese, kteří zdolali 3-6 6-4 10-5 Marcela Granollerse s Marcem Lópezem. I obhájci titulu však mají navzdory dvěma porážkám šanci postoupit do semifinále.

Výsledky - Turnaj mistrů - čtyřhra:
Skupina B:
Marrero/Verdasco (6-Šp.) - Štěpánek/Paes (7-ČR/Indie) 6-4 7-6(5)
Peya/Soares (2-Rak./Braz.) - Granollers/M. López (4-Šp.) 3-6 6-4 10-5
Tabulka:
1. Marrero, Verdasco 2 2 0 4:0 2
2. Peya, Soares 2 1 1 3:3 1
3. Paes, Štepánek 2 1 1 2:3 1
4. Granollers, López 2 0 2 1:4 0
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mimochodem duo Gr/Lo ještě nevyhráli a přesto mají procentuelně skoro stejnou šanci postoupit řekněme tedy stejně malou:D
Reagovat
tommr
pokud Marrero s Verdascem / Radek s Paesem předvedou v posledním zápase podobně dobrej/špatnej výkon jako předvedli dneska tak mají Granollers s Lopezem dokonce víc než dobrou šanci na postup ... :)
Reagovat
PetaM
Bojím se, že ani jednoznačná výhra 2:0 nad dalšími Španěly nemusí znamenat Semi ... :( Kluci kluci. Vy musíte doufat, že Peya/Soares vyhoří aspoň v jednom v zápase ...
Reagovat
tommr
já si myslím, že druhá výhra by jim k postupu nejspíš stačila. Problém vidím spíš v tom, že na ní s tou jejich nedůraznou hrou nebudou mít nárok. To jejich pinkání určitě nebude platit ani na Granollerse s Lopezem. S tou hrou jakou dneska předvedli můžou uspět jen na turnaji veteránů ... :(
Reagovat
PetaM
Já jsem to tak počítal, a vyšlo mi tohle:

Paes a Štěpánek vyhrajou 2:0 nad Granollersem a Lopezem 2:0. Tudíž by měli stav setů: 4:3
Marrero/Verdasco prohrajou s Peyou/Soaresem 0:2 a zároveň Peya/Soares vyhrajou dnes nad párem Granollers/Lopez také 2:0.

Tudíž by to bylo:
Marrero/Verdasco - 4:2
Peya/Soares - 5:2
Paes/Stepanek - 4:3

Doufám, že Marrero/Verdasco budou chtít postoupit z prvního místa a porazí i Peyu se Soaresem :D
Reagovat
PetaM
K jejich hře se vyjadřovat snad ani nebudu ... :D Měli sice hezké momenty, ale převažovaly ty špatné. Chtělo by to něco udělat, jinak žádný titul nebude. Nevím .. Přijde mi, že na sebe vyvíjejí zbytečný tlak. Nevím, čím to je. Možná tím, že Paes už by chtěl skončit s tenisem, ale za každou cenu chce vyhrát TM. A nebo jsou přemotivovaní, chtějí vyhrát TM tak moc, až jim to nejde :D
Reagovat
tommr
neumím si dost dobře představit, že by Peya se Soaresem mohli porazit oba španělský páry. Jejich výkon v prvním zápase byl hodně slabej ...
Co se týče Paese se Štěpánkem tak titul z TM je v jejich věku už jen utopie zvlášt když spolu letos skoro nehráli. Dneska chvílema vypadali jakoby byli spolu na kurtu poprvé. Špatnej výkon Radka mě děsí i z pohledu nadcházejícího finále DC ...
Reagovat
PetaM
Tak je to druhý nejlepší pár světa ... Radši je nepodceňuji :D
Reagovat
smazaný uživatel
No tak moje matematika říká
Marrero/Verdasco Jasně postupují protože kdo je může dohnat jsou Peya/Soa nejvýše 5:3 a dále Gr/Lo max 4:2 čímž by měli stejně jako oni ale počítám, že by hrál proti nim vzájemnej zápas.
Takže jestli chtěj ,,naši,, postoupit musej z druhýho místa S nyní prvníma španělama.
a když štěpa vyhraje jakoliv musí Pe/So jednou zaváhat
když nevyhrajo 0:2 jedou domu
když nevyhrajo 1:2 musí dnes Gr/Lo prohrát 0:2 a zároveň ..... no nějak mi to nevychází zřejmě to nejde
Reagovat
tommr
já vím, že jsou momentálně na druhým místě žebříčku, ale jak se tam dostali to opravdu nechápu. Proti Paesovi se Štěpcem hráli velice slabě - zejména Peya hrál jako amatér z Horní Dolní ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se nám to vyjasnilo, když peya/soares vyhrajou 2:0 radek končí
když stratěj set tedy vyhrajou 2:1 Lean-dek musí přejet španěly 2:0
v případě že nevyhrajou Radek s Leandrem musí vyhrát jakoliv
Reagovat
PetaM
Když vyhrajou Peya/Soares 2:1, tak stejně Radek s Leandrem nepostoupí, i kdyby vyhráli 2:0.

Teď je to:
Peya/Soares 3:3
Radek/Leander 2:3

Když vyhrajou P/S 2:1, a Radek s Leandrem 2:0, tak to bude:

P/S 5:4
Radek/Leander 4:3

Což na postup nestačí. P/S prostě už nesmí vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry máš pravdu jen jsem vypočet rozdíl +/-
čili pryč s Peyou a Soaresem snad budou chtít Marrero/Verdasco pojišťovat první místo vítězstvím.
Reagovat
PetaM
Kéž by :D :D
Reagovat
tommr
no hlavně aby Radek s Paesem ten poslední zápas vůbec vyhráli. Pokud ho vyhrajou a přesto nepostoupí bude to smůla, ale s turnajem se aspon rozloučí se ctí ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist