Štěpánek s Paesem vyhráli v Londýně úvodní čtyřhru, bratři Bryanovi naopak prohráli

5. 11. 2013, 16:17
Aktuality 6
Radek Štěpánek si na letošním Turnaji mistrů připsal první vítězství. Společně s Indem Paesem zdolali rakousko-brazilský pár Peya/Soares 6-3 5-7 a 10-8 a udělali tak důležitý krok k postupu do semifinále.
Radek Štěpánek a Leander Paes

V jediném letošním vzájemném utkání vyhráli Radek Štěpánek s Leanderem Paesem nad brazilsko-rakouským párem ve finále US Open relativně hladce 6-1 6-3 i díky zdravotní indispozici Rakušana Alexandera Peyi. Tentokrát už museli o úspěch bojovat hodinu a 45 minut a nakonec v super-tiebreaku proměnili až svůj čtvrtý mečbol.

"Hrát tady v O2 areně je úžasné. Publikem je tak hlučné, ale přitom úžasně vzdělané. Tohle je jedno z mých nejoblíbenějších míst, tak jsem rád, že tu zase mohu být," pochvaloval si čtyřicetiletý Ind.

"Je to vždy něco úžasného hrát na tomto kurtu před tak skvělým publikem. Tohle je jedna z největších událostí roku a je příjemné, když ji začnete vítězstvím," doplnil Štěpánek.

Na podzim spolu Paesem se Štěpánkem nehráli, neboť český tenista se soustředil na dvouhru. Dnešní duel tak byl jejich prvním od triumfu na US Open.

"Bylo skvělé se na kurt vrátit znovu s Radkem. Když hrajeme spolu, je to velká zábava. Vzájemně se podporujeme a dostáváme ze sebe to nejlepší," řekl čtyřnásobný finalista Turnaje mistrů Paes. Na vrhcolu sezony hraje už počtrnácté, ale ještě nikdy na něm nevyhrál. K tomu mu má pomoci právě čtyřiatřicetiletý rodák z Karviné.

Dalšími soupeři česko-indické dvojice, která se do čtyřhry na Turnaji mistrů kvalifikovala podruhé za sebou, budou ve středu už od 13:00 SEČ Španělé David Marrero s Fernandem Verdaskem. Boje ve skupině pak uzavřou proti španělským obhájcům titulu Marcelu Granollersovi Marcu Lópezovi.

Naopak ve skupině A vstoupili do turnaje porážkou bratři Bob a Mike Bryanovy. Američany v úvodním zápase zdolali Chorvat Ivan Dodig a Brazilec Marcelo Melo, kteří v repríze letošního finále Wimbledonu vyhráli po setech 3-6 6-3 10-8 a bilanci vzájemných zápasů snížili na 2-3.  V super-tiebreaku přitom trojnásobní vítězové Turnaje mistrů Braynové vedli už 4-0.

Výsledky - Turnaj mistrů - čtyřhra:
Skupina B:
Paes/Štěpánek (7-Ind./ČR) - Peya/Soares (2-Rak./Braz.) 6-3 5-7 10-8
Skupina A:
Dodig/Melo (3-Chorv./Braz.) - B. Bryan/M. Bryan (1-USA) 3-6 6-3 10-8
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
Fandina
s Leanderem. Gratulka k první výhře a ještě další dvě a pak ještě dvě a máte to! Držím palce. Go kluci a pojďte!
Reagovat
smazaný uživatel
http://petrakvitova.net/off-season/

není tady WTA článek, tak to dávám sem, sorry. Koho to zajímá, tak si může počíst, co dělá Petra právě teď a jaké má plány v rámci off-season.

A aby to nebylo úplně OT, přeju Radkovi a Leandrovi hodně štěstí. Věřím, že to můžou celé vyhrát.
Reagovat
tommr
Petra není nikdy úplně OT a už vůbec ne u článku o Štěpcovi ... :)
Jsem opravdu zvědavej jak se na její formě projeví ta příprava na Floridě. Pro Petru s jejím astmatem to asi není úplně ideální místo, ale na druhou stranu to pro ní právě z tohoto důvodu může bejt přínosný - aspon si zvykne na těžký podmínky a v Austrálii se pak možná bude díky tomu cítit líp ... :)
Reagovat
Fandina
Petře přeji, ať si užije volno co nejlíp. Samozřejmě představa, že se Petra vrátí a bude všechno vyhrávat nebo naopak prohrávat není na místě. Změna je život, letos to má jiné než předešlé roky, ale pořád je to ta super holka Petra. Tak držím palce, ať se Peťule v cizině zadaří a může pozvat rodiče do Austrálie na nějaké super finálové zápasy. Držím palce Peti pojď!
Reagovat
Karl
Vítězství ve dvou setech by bylo příjemnější, ale i toto se počítá. :-) Dobrá práce, pánové. Jen tak dál. :-)
Reagovat
tommr
jj škoda toho zytečně ztracenýho setu, kterej by moh ještě hrát roli v postupový matematice. Radkovi to dneska moc nešlo ani na podání ani na returnu, ale Paes ho naštěstí podržel. Proti oběma španělskejm párům budou ale muset trochu přidat na důrazu ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist