Štěpánek v Indian Wells odehrál 20. zápas. Posedmnácté prohrál

15. 3. 2010, 08:22
Aktuality 13
ATP INDIAN WELLS - Trápení Radka Štěpánka neuťalo ani úspěšné vystoupení v Davis Cupu. Český tenista na neoblíbeném turnaji v Indian Wells nepotvrdil v jubilejním 20. vystoupení roli favorita a po duelu s Dudim Selou už posedmnácté prohrál. Set ztratila světová jednička Roger Federer, vážnější problémy však ve svém zahajovacím utkání nedopustil.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek si v lednu zahrál finále v Brisbane a zdálo se, že dokáže zopakovat loňský úspěšný vstup do sezony, kdy získal dva tituly. Jenže opak je pravdou. 

Na výkonech jednatřicetiletého rodáka z Karviné se odráží hektický závěr loňského roku, kdy kvůli finále Davisova poháru měl pouze tři týdny na odpočinek a přípravu na letošní sezonu. Štěpánek na dalších třech turnajích urval jen těsné vítězství nad hráčem druhé světové stovky Andersonem.

Před Davis Cupem v Belgii prodělal virózu, ale na antukových kurtech už byl v pořádku a společně s Berdychem dovedl český výběr do čtvrtfinále.

Pohodu z týmové soutěže si však na okruh ATP nepřenesl. Na americkém betonu v Indian Wells nezvládl už úvodní zápas proti 2. hráči světa Dudimu Selovi, kterému za hodinu a tři čtvrtě podlehl 4-6 6-1 2-6.

Izraelský tenista, jemuž ve světovém žebříčku patří 72. místo, tak po loňské dvousetové porážce v Memphisu vyrovnal vzájemnou bilanci na 1-1. Ve třetím kole ho čeká Španěl Robredo.

Štěpánek z dosavadních osmý startů v Kalifornii dokázal vyhrát jediné utkání. Neoblíbenost větrných podmínek potvrdil i v deblu, ve kterém vypadl společně a Martinem Dammem už v sobotu. Ve čtyřhře odehrál v Indian Wells jedenáct zápasů a vyhrál jen dva.

Federer ztratil set
Poprvé od triumfu na Australian Open odehrál soutěžní zápas první hráč světa Roger Federer. V pátém vzájemném duelu s Rumunem Victorem Haneskem sice poprvé ztratil set, výhru 6-3 6-7 6-1 si však zajistil po necelých dvou hodinách hry. 

"Se svou hrou jsem spokojený," řekl Federer. "Dlouho jsem nehrál. Myslím, že celkově to byl dobrý zápas. Někdy mě neposlouchal servis, když jsem to potřeboval, ale to se stává," dodal Švýcar, který nasázel 10 es a zahrál 62 vítězných úderů oproti devětatřiceti nevynuceným chybám.

Ve 3. kole ho čeká Marcos Baghdatis, kterého ve všech šesti vzájemných soubojích porazil. Kypřan postoupil přes Francouze Clementa.

Výhrou dvakrát 6-4 nad Italem Seppim do turnaje vstoupil čtvrtý nasazený Andy Murray. Loňský finalista ovšem se svou hrou spokojený nebyl. 

"Bylo to hodně rozkouskované utkání," uvedl dvaadvacetiletý Brit. "Potřeboval jsem se více dostat do výměn, abych si zvykl na podmínky. Věřím, že příští zápas už bude lepší."

Bez větších problémů zvládli svá úvodní vystoupení i Söderling, Tsonga nebo Roddick. 

Tsonga smetl 6-1 6-3 Australana Matosevice, který na turnaji kategorie Masters 1000 debutoval. Francouz po utkání ujistil fanoušky, že zranění kotníku nebylo vážné. "Už mě to nebolí a při hře mě teď nic nelimituje," pochvaloval si.

Až ve třetím vzájemném souboji dokázal Robin Söderling vyzrát na Jevgenije Koroljova a připsal si první letošní výhru na otevřeném dvorci. V Indian Wells bude při své šesté účasti hrát o premiérové osmifinále s Felicianem Lopezem, se kterým prohrál naposledy loni na Masters v Šanghaji. Lopez hraje v Indian Wells již poosmé a po skalpu Mathieua poprvé postoupil do 3. kola.

"Cítím se dobře. Odehrál jsem řadu dobrých returnů, soupeře dostával pod tlak a udělal jsem minimum chyb," pochvaloval si trojnásobný semifinalista Andy Roddick po výhře 6-4 6-4 nad Yen-Hsun Luem z Tchaj-wanu. Američan si po celé utkání držel vysokou úspěšnost podání a nasázel 10 es.

Dařilo se také dalším domácím hráčům, kteří vyřadili nasazené soupeře. James Blake ukončil sedmizápasovou vítěznou šňůru Davida Ferrera, kterého porazil hladce 6-1 6-4. "Byl to dobrý zápas a věřím, že uspět můžu i v dalším kole," řekl Blake, kterého čeká Karlovičův přemožitel Almagro.

Jednatřicetiletý Michael Russell postoupil teprve podruhé v kariéře do 3. kola turnaje Masters 1000, když otočil souboj s Rusem Andrejevem. Nejlepšího výsledku Russell dosáhl před třemi lety právě v Kalifornii.

Turnaj nečekaně brzy skončil pro dvanáctého nasazeného Gaela Monfilse, který ztratil dobře rozehraný duel se Simonem Greulem z Německa.

Pouhých pět gamů proti Jürgenovi Melzerovi z Rakouska uhrál David Nalbandian, jenž se pomalu vrací po sérii zranění.

Kvůli zlomenému zápěstí z turnaje odstoupil Rus Davyděnko.

Dvě velká překvapení se urodial ve čtyřhře a roli v nich hráli i čeští tenisté. Tomáš Berdych společně s Němcem Philippem Kohlscheiberem vyřadili nasazené dvojky Boba a Mika Bryany, které porazili 7-6 7-5.

Naopak česko-indické duo Dlouhý/Paes nestačilo na Španěly Nadala s Markem Lopezem. Turnajové trojky podlehly 4-6 6-3 6-10. Rafael Nadal s krajanem Markem Lopezem v Indian Wells zahájili pátý společný turnaj, loni při své premiéře získali titul v Dauhá.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA - Kalifornie, tv. povrch, 3.645.000 dolarů)
nedělní výsledky (14. 03. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Sela (Izr.) - Štěpánek (14-ČR) 6-4 1-6 6-2
Federer (1-Švýc.) - Hanescu (Rum.) 6-3 6-7(5) 6-1
A. Murray (4-Brit.) - Seppi (It.) 6-4 6-4
Söderling (6-Švéd.) - Koroljov (Kaz.) 6-2 6-4
Roddick (7-USA) - Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) 6-4 6-4
Tsonga (9-Fr.) - Matosevic (Austr.) 6-1 6-3
Greul (Něm.) - Monfils (12-Fr.) 1-6 6-2 6-3
Blake (USA) - Ferrer (13-Šp.) 6-1 6-4
Robredo (18-Šp.) - Stachovskij (Ukr.) 3-6 6-3 7-5
Melzer (22-Rak.) - Nalbandian (Arg.) 6-4 6-1
Almagro (Šp.) - Karlovič (23-Chorv.) 7-5 7-6(5)
Montaňés (24-Šp.) - Mello (Braz.) 3-6 6-4 6-4
F. López (28-Šp.) - Mathieu (Fr.) 3-6 6-3 6-4
De Bakker (Niz.) - Tipsarevič (30-Srb.) 3-2 skreč T.
Russell (USA) - Andrejev (32-Rus.) 4-6 6-3 6-2
Baghdatis (Kypr) - Clément (Fr.) 7-6(7) 6-1

Dvouhra - 3. kolo:
Troicki (29-Srb.) - Davyděnko (5-Rus.) bez boje

Čtyřhra - 1. kolo:
Berdych/Kohlschreiber (ČR/Něm.) - B. Bryan/M. Bryan (2-USA) 7-6(4) 7-5
López/Nadal (Šp.) - Dlouhý/Paes (3-ČR/Ind.) 6-4 3-6 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Vojtiik
Nadal ma uz takhle zdravi v zadku a jeste se tlaci do debla, je to normalni ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem ráda. že jsem zbytečně nestávala, A že jsem viděla v akci Jamese. Sice David neměl svůj den, ani jeden breakball, ale hrál tak, co mu dovolil James a tentokrát toho moc nebylo. Hurá, Doufám, že ještě nějaké kolo vydrží. Potřebuje si zvednout sebevědomí. Je pravda, že americké betony jeho stylu hry vyhovují nejlíp. Rada, to je už vážná věc, Už by se mohl vzpamatovat a konečně zabrat, Je to tragedie, ty jeho výsledky.Tomáš v deblu, to je super, Takový skalp není k zahození. Davide co to bylo? Polechčující okolnost je čerstvý návrat po zranění, Povoluji Ti na rozehrání jen tento turnaj, a pak chci vidět opět super hru!Uvidíme co přinese za překvapení tento den a noc, ..
Reagovat
majjkaa
Kto by mal zaujem......prave ide exhibicia na eurosporte Roger, Sampras/Nadal, Agassi :)
Reagovat
smazaný uživatel
to je nuda :-)
Reagovat
majjkaa
asi tak.. :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Achjo, tady už se aji řeší, kdo má jaký hadry na sobě (Rafa, Roger) .. Vždyť je to proboha úplně jedno ..
Reagovat
Frantz
Jeste ze cobolove maji v top20 plno hracu, tatare...
Reagovat
smazaný uživatel
pozerám, že Štěpcovi to ide, len vydržať s formou :-)
Reagovat
EllNino
Fakt vtipny Viktor takovou blbost moze rict fakt len Cech
Reagovat
EllNino
Tak sorry stary brachu nevedel som ze si slovak
Reagovat
smazaný uživatel
:-) hej som :-)
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, že jen ztracený set a ne zápas...

No a ještě "Módní okénko" - elegán opět nasadil jeho "luxusní" lesklé červenočerné lakýrky alá prostitut :D
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, že tu nie je komentár Monfilsa...veľmi by ma zaujímalo čo sa mu stalo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist