Štěpánek v kvalifikaci neprohrál už na šesti turnajích v řadě

2. 10. 2016, 08:48
Aktuality 14
ATP TOKIO - Radek Štěpánek neprohrál v kvalifikacích turnajů ATP už čtrnáct utkání po sobě. Tento víkend v Tokiu si poradil stejně jako před týdnem v Chengdu s dvěma japonskými soupeři a po dnešní výhře nad Akirou Santillanem se již může těšit na start v hlavní soutěži podniku ATP 500. V 1. kole narazí na Francouze Roberta.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek se před týdnem kvalifikoval na turnaj v čínském Chengdu, ale viróza mu pak sebrala síly a fyzicky oslabený český tenista v prvním kole nestačil na Tchajwance Yen-Hsun Lua.

Štěpánek se však dokázal rychle uzdravit a už po čtyřech dnech vstoupil do kvalifikace turnaje ATP 500 v Tokiu. A byl znovu úspěšný, když si poradil se dvěma domácími soupeři. Včera porazil 6-4 6-4 osmnáctiletého Yosuke Watanakiho (677. v žebříčku ATP) a dnes zdolal 6-2 3-6 6-4 jeho jen o rok staršího krajana Akiru Santillana (232.). 

Sedmatřicetiletý rodák z Karviné tak v kvalifikacích vyhrál už 14 zápasů v řadě, když naposledy prohrál v květnu v Římě s Italem Volandrim. Od té doby se kvalifikoval na French Open, do Stuttgartu, na Masters 1000 v Torontu, na US Open, v Chengdu a nyní i v Tokiu. Z třinácti letošních startů v kvalifikaci neuspěl pouze čtyřikrát.

Aktuálně 106. hráč světa Štěpánek v Japonsku bude opět útočit na návrat do Top 100. Jeho prvním soupeřem mohl být >Nick Kyrgios, Feliciano López či Fernando Verdasco, český veterán však měl na los štěstí. Čeká ho papírově nejslabší soupeř, neboť se v prvním vzájemném střetnutí utká s jen o rok a půl mladším Francouzem Stephanem Robertem.



V Tokiu se tedy představí celkem tři Češi. Třetí nasazený a šampion z roku 2008 Tomáš Berdych, kterého dnes čeká finále v čínském Shenzhenu, začne proti Lucemburčanovi Gillesi Müllerovi (h2h 2-0). Jiří Veselý se v 1. kole střetne letos už potřetí se zkušeným Jihoafričanem Kevinem Andersonem (h2h 2-3).

Štěpánek s Berdychem se v japonské metropoli představí i ve čtyřhře. V 1. kole vyzvou duo japonských mladíků Watanaki/Santillan, které Štěpánek vyřadil v kvalifikaci.

• ATP 500 TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 1.506.835 dolarů
nedělní výsledky (02. 10. 2016)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Štěpánek (ČR) - Santillan (Jap.) 6-3 2-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
horska.kraslice
V deblu náhrada za Olympiádu? :-)
Reagovat
tommr
spíš se Tomáš potřebuje rozehrát po tý dlouhý zdravotní pauze a pár zápasů v deblu se Štěpcem je k tomu ideální příležitost ... :)
Reagovat
horska.kraslice
Vasek Pospisil skrečoval, takže možná i toto je důvod, že spolu s Radkem nešli do čtyřhry (věděl asi dopředu, že je zraněný a jel si jen pro startovné).
Reagovat
EllNino
no že v kvaldě toho startovnýho dostane :D
Reagovat
horska.kraslice
No, to je pravda, ale tak aspoň se vyhne pokutě + ušetří za zrušení letenek a vyjde mu to možná tak nějak fifty fifty. Možná byl na vážkách, nevěděl jistě, jestli se zúčastní, tak radši Radkovi férově včas odřekl, aby se Radek mohl zařídit jinak. A pak se (Vasek) přece jen rozhodl přiletět a hrát. Ale stejně to jsou ode mě jen spekulace, to je jasný.
Reagovat
EllNino
no ne tak on včera už jeden zápas vyhrál :) skrečoval až dnes
Reagovat
horska.kraslice
Já vím. A jsem zvědavá, jestli nastoupí ve čtyřhře :-)
Reagovat
PetaM
Však je přihlášený i do debla ...
Reagovat
Krisboy
Radek je kvalifikační démon!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale pouze kvalifikační.
Reagovat
Nancy_z
Měl smůlu na los, tady pro změnu štěstí, tak snad první kolo dá.
Reagovat
EllNino
dohromady jim je 73 let :D
Reagovat
Empe
A los taky slibný, tak hurá do toho. :) Stejně je paráda, kam se zase vyškrábal...
Reagovat
tommr
jj vypadá to slibně - první stovka už je blizoučko ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist