Štěpánek v Madridu prošel kvalifikací turnaje Masters 1000

1. 5. 2016, 16:30
Aktuality 9
ATP MADRID - Nejstarším účastníkem antukového turnaje v Madridu bude Radek Štěpánek. Sedmatřicetiletý rodák z Karviné ve Španělsku prošel dvoukolovou kvalifikací, když udolal Američana Fritze a v dnešním rozhodujícím zápase porazil i domácího Marcela Granollerse. Může se tak těšit na svůj první start na podniku Masters 1000 po téměř dvou letech.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek se před rokem vrátil na kurty po sedmiměsíční pauze zaviněné zraněním zad a lýtka. Celou loňskou sezonu se na turnajích Masters 1000 neobjevil, letos už ale na nich zkouší štěstí v kvalifikacích. V březnu mu to v Indian Wells a Miami ještě nevyšlo, ale tento víkend na antuce v Madridu byl již úspěšný. 

V sobotu sedmatřicetiletý veterán z Karviné zdolal v utkání prvního kola o devatenáct let mladšího Taylora Fritze po setech 3-6 6-3 6-4, byť v rozhodující sadě prohrával s osmnáctiletým americkým talentem 1-4.

Radek Štěpánek v péči fyzioterapeuta po zápase s Fritzem (© Facebook Radka Štěpánka)
Radek Štěpánek v péči fyzioterapeuta po zápase s Fritzem (© Facebook Radka Štěpánka)

"Postavil se proti mě talent a budoucnost Ameriky Taylor Fritz. Je to asi už čtvrtá generace, se kterou soupeřím a baví mě to čím dál víc. Byla to bitva a podařilo se mi otočit zápas ze stavu 1-4 ve třetím setu," komentoval Štěpánek vydřenou výhru fanouškům na facebooku.

"Proč to takhle popisuju? Protože chci říct: ať se zápas nebo cokoliv jiného v životě vyvíjí jakkoliv zle a vypadá to beznadějně, je to třeba bojovat do posledního dechu, nic nevzdávat a věřit. Podívejte se na Šafi, porazila zákeřnou infekci a dnes drží trofej v ruce," pogratuloval dvojnásobný daviscupový šampion na dálku své krajance k triumfu v pražské Stromovce. 

V závěrečném druhém kole Štěpánek narazil na domácího 53. hráče světa Marcela Granollerse, s nímž se utkal rovněž poprvé. V prvním setu Štěpánek otočil z 1-4 na 6-4 (stejně jako včera ve třetím) a i když v druhé sadě dvakrát nepotvrdil brejk, na třetí pokus už se mu to povedlo a nad nasazenou jedničkou zvítězil dvakrát 6-4. 

Letos Štěpánek začínal v kvalifikaci celkem šestkrát a třikrát nevyzpytatelným sítem prošel. Povedlo se mu to také na Australian Open a minulý týden v Barceloně. 

V hlavní soutěži podniku ATP se Štěpánek představí počtvrté v sezoně. V Brisbaně, Melbourne i Barceloně vždy vyhrál alespoň jeden zápas. V Madridu se pokusí udržet svou letošní neporazitelnost v prvních kolech v souboji s Vaskem Pospisilem. S o dvanáct let mladším Kanaďanem prohrál oba vzájemné duely, ale na antuce se střetnou poprvé. Jejich duel je na programu v pondělí večer nejdříve od 20:00. Vítěz vyzve nasazenou dvojku a obhájce titulu Brita Andyho Murrayho. (kompletní los).


Granollers se do hlavní soutěže může dostat ještě jako lucky loser, neboť v kvalifikaci byl nasazenou jedničkou. Oficiálně se ale zatím žádný z hráčů v neodhlásil.

Štěpánek bude ve španělské metropoli nejstarším účastníkem turnaje. Z českých tenistů se představí také Tomáš Berdych, který může už ve třetím kole narazit na domácího Davida Ferrera, v případném čtvrtfinále pak na Murrayho.

• ATP MASTERS 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 4.771.360 dolarů
sobotní a nedělní výsledky (01. 05. 2016)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Štěpánek (ČR) - Fritz (8-USA) 3-6 6-3 6-4
• Kvalifikace - 2. kolo •
Štěpánek (ČR) - Granollers (1-Šp.) 6-4 6-4
• Dvouhra - 1. kolo •
Verdasco (Šp.) - Mónaco (Arg.) 7-5 7-6(3)
Dolgopolov (Ukr.) - Johnson (USA) 3-6 6-3 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Denis92
"I arrived, I was okay." Federer hurt in practice Saturday. "I don't want to take more chances...rather play it safe." Says he'll play Rome.
Federer. 'The goal is to be 100% in Roland Garros. If not, Wimbledon the latest'
Reagovat
Denis92
Roger sa odhlasil z Madridu kvoli problemom z chrbtom. To su dost znepokojujuce spravy. To uz je treti problem tuto sezonu a nepaci sa mi to..Aby tato sezona nebola posledna :/
Reagovat
a.magerova
Reagovat
panzer.dragon
Ráďa je můj nejoblíbenější českej hráč, návrat do první stovky klepe na dveře
Reagovat
smazaný uživatel
aj moj
Reagovat
Stan_Borowitz
a je dobře, že umí ještě prohnat o spoustu let mladší hráče, dědek jeden. Taky moc hezkej komentář k tomu, jak otočil ten třetí set s Fritzem.
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně překvapil , ale dle mého názoru by se měl spíše soustředit na debla. Prachy jsou holt prachy, protože v deblu si moc nevydělá. Ale klobouček!
Reagovat
darek.vrana
A proč by se měl soustředit na debla? Nějak ho singl omezuje?
Reagovat
Krisboy
Na debla má dost času po čtyřicítce/padesátce. Dokud je mladej ať hraje singla.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist