Štěpánek v Torontu prošel kvalifikací turnaje Masters

24. 7. 2016, 22:50
Aktuality 19
ATP TORONTO - Radek Štěpánek potvrdil, že se mu letos v kvalifikacích daří. Dnes se prodral do hlavní soutěže podniku Masters 1000 v Torontu, když v rozhodujícím zápase udolal po vyčerpávajícím dvouapůlhodinovém boji Inda Saketha Myneniho.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek je 119. hráčem světa a o start na turnajích ATP musí většinou bojovat v kvalifikaci. V těch se mu v poslední době daří, neboť během uplynulého roku zasáhl do šesti a v pěti případech byl úspěšný.

Týden po nezdaru v Davis Cupu se mu zadařilo na podniku série Masters 1000 v Torontu. Sedmatřicetiletý Čech v Kanadě zdolal domácího Braydena Schnura a v dnešním závěrečném druhém kole si poradil i s Indem Sakethem Mynenim, kterého udolal po velkém boji 7-6 6-7 6-4.

Za poslední tři měsíce rodák z Karviné odehrál 23 zápasů s velmi dobrou bilancí 17 výher a 6 porážek (v kvalifikacích 12-1).

Štěpánek si v Torontu zahraje také čtyřhru s Tomášem Berdychem. Měla to pro ně být generálka na olympiádu, Berdych ale nakonec kvůli obavě z viru Zika do Brazílie nepoletí a Štěpánek bude usilovat o olympijskou medaili s Lukášem Rosolem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Lasicka
Kondiční trenér fotbalistů Dukly Praha
poznamenal, že Štěpánek má lepší kondici,
než spousta hráčů v naší lize .....
Reagovat
smazaný uživatel
Fotbalisti Dukly Praha nejsou žádné měřítko. :D Jednou dělali v nějakých zprávách porovnání, jak jsou na tom s kondičkou hráči tuším fotbalové Dukly a hokejové Sparty. Nevím přesně, které kluby to byly, ale prostě jeden fotbalový klub z první fotbalové ligy a jeden z hokejové extraligy a oba pražské. Ty testy dopadly naprosto jednoznačně ve prospěch hokejistů, fotbalisté dost propadli...
Reagovat
Lunej..
že debl Tom a Radek nebude na streamech. Jinak věřím, že jsou mnohem vyspělejší než mnozí fandové a nebudou prát špinavé prádlo. :)
Reagovat
EllNino
hodně se nudíš co ? :D bože dělej něco smysluplnýho :D
Reagovat
misa
Ty jsi psal na TP už před šesti lety? Neuvěřitelné :)
Reagovat
smazaný uživatel
Už je třeba, aby Radek pořádně v žebříčku poskočil. Nad ním jsou hráči jako Chung, Sijsling nebo Daniel, kterým se může jenom zdát o tom, že by se dostali na pěti z šesti turnajů ATP z kvalifikace. Radek patří tak o třicet, ne - li čtyřicet příček výš. Tak snad se nezraní a když zbytek sezony odehraje ve svém tempu, ocitne se tam.
Reagovat
darek.vrana
Chtělo by to využít slušného losu a uhrát dvě kola.
Reagovat
horska.kraslice
Tentokrát to pravděpodobně nepůjde. V prvním kole Pair bude asi znamenat konec pro Štěpánka.
Reagovat
EllNino
řekl bych, že pokud Radek nastolí servis volej a kraťasy, tak se na to Benoit po pár gemech vy*ere :)
Reagovat
horska.kraslice
Nevidím to tak optimisticky. Radek se v kvalifikaci nadřel s podstatně lehčími soupeři, takže při vší úctě k jeho kondici nevím, nevím, jestli tyhle hrátky vydrží.
Reagovat
EllNino
viz komentář od Lasicky :)
Reagovat
horska.kraslice
No právě, říkám při vší úctě k jeho kondici. Na dva rel. slabé soupeře se nadřel a teď ho čeká silný soupeř, takže proto můj pesimismus. Ale třeba se uskuteční tvůj scénář, budu jen ráda :-)
Reagovat
EllNino
tak jo nadřel se, ale proti silnějším se většinou vybičuje snáz než proti outsiderům :) ...a paire není zrovna vzor konzistence a psychické stability ...
Reagovat
darek.vrana
Přesně, Radek to tak má vždycky, hraje špatně proti slabým soupeřům a skvěle proti špičkovým.
Reagovat
tommr
je taky dobrej vtip. Jsem zvědavej jestli spolu vůbec nastoupí a pokud ano tak kam až dojdou. Oba se na společnýho debla jistě musí strašně těšit ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
to jo :D můžou si to chlapci v Torontu vyříkat. Radek Tomáše "omylem" nastřelit, až se to bude hodit.
Reagovat
a.magerova
Šikulka !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist