Štěpánek v Záhřebu postoupil, Hájek a Pospíšil dohráli

1. 2. 2011, 14:03
Aktuality 5
Poloviční úspěšnost mají čeští hráči na turnaji v Záhřebu. Do hry zatím zasáhli dva: Radek Štěpánek bez větších problémů přehrál Rakušana Koubka, kterého za necelou hodinu porazil 6-3 6-2, Jan Hájek poté nestačil na Němce Petzschnera.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek nastoupil v souboji dvou veteránů proti rakouskému kvalifikantu Stefanu Koubkovi, který s českým hráčem držel krok jen v úvodu zápasu. Po dvou Štěpánkových brejcích sice ještě dokázal snížit, na zvrat v úvodním setu to ale nestačilo. Ve druhé sadě už Štěpánek svého protivníka k ničemu nepustil a z postupu do druhého kola se radoval za pouhých 57 minut.

"Od začátku zápasu jsem se cítil dobře," řekl pro stránky ATP rodák z Karviné. "První zápas je vždycky těžký, protože si musíte zvyknout na podmínky a povrch. Doufejme, že se mi bude takhle dařit i po zbytek týdne. Když hrajete přímé údery, míče tu skáčou nízko, čehož můžu využít. Jsem rád, že zase hraju v hale, je to můj oblíbený povrch," dodal.

V dalším kole se dvaatřicetiletý Štěpánek utká s pátým nasazeným Florianem Mayerem. S německým tenistou se letos potká už podruhé; ve čtvrtfinále turnaje v Brisbane mu rodák z Karviné nedovolil uhrát ani set.

Krátce po svém krajanovi nastoupil v Záhřebu ke svému prvnímu utkání Jan Hájek, který se ale letošní premiérové výhry nedočkal. S turnajem se rozloučil po porážce 3-6 3-6 z rakety Němce Philippa Petzschnera.

O postup bojoval i poslední z trojlístku Čechů na turnaji Jaroslav Pospíšil. Toho čekal teprve druhý duel na okruhu ATP, premiérové výhry se ale nedočkal.

Tenista, jenž příští týden oslaví 30. narozeniny, hrál v hlavní soutěži poprvé před šesti lety na antuce ve Gstaadu. Tehdy prošel kvalifikací, ale následně už nestačil na Verdaska. Díky loňské životní sezoně, ve které získal premiérový challengerový titul a dvakrát si zahrál ve finále, v Záhřebu do kvalifikace nemusel. Pospíšil, spíše antukový hráč, se ale ani na druhý pokus do 2. kola nedostal. 

V duelu s Rusem Igorem Kunicynem se postaral o první brejk, od stavu 3-3 už ale uhrál pouhé dva gamy a za 75 minut prohrál 3-6 2-6.

32 es v soutěži nezachránilo Iva Karloviče. Chorvatský tenista, jenž se vrací po operaci 'achylovky', v dvouhodinovém zápase nedokázal ani jednou sebrat podání Němci Danielu Brandsovi a prohrál 5-7 7-6 6-7.

Ivaniševič po sedmi letech nevyhrál
Jen s cílem propagovat turnaj v rodném Chorvatsku nastoupil legendární Goran Ivaniševič po sedmi letech k zápasu na okruhu ATP. S krajanem Čiličem však duel 1. kola čtyřhry prohráli. S domácí dvojicí si po setech 7-6 6-4 poradili Slováci Polášek se Zelenayem.

"Měl jksem problémy na servisu a Marinovi se nedařilo na returnu," komentoval devětařicetiletý Ivaniševič. "Ze všech úderů, které bych mohl kazit, by mě nikdy nenapadlo, že by to mohl být právě servis," dodal hráč, jehož podání bývalo na konci minulého století postrachem na okruhu ATP.

"Ale tento zápas byl důležitý hlavně pro Marina, který si mohl zvyknout na vlastnosti povrchu a místní atmosféru před zápasy ve dvouhře," řekl na adresu krajana, který bude obhajovat tituly z posledních dvou let. "Se svou hrou jsem po tolika letech spokojený. Atmosféra byla skvělá, na zápas jsem se moc těšil," dodal.

Výsledky - Záhřeb (tvrdý povrch, dotace 450.000 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - Koubek (Rak.) 6-3 6-2
Petzschner (7-Něm.) - Hájek (ČR) 6-3 6-3
Kunicyn (Rus.) - Pospíšil (ČR) 6-3 6-2
Bogomolov (USA) - Veič (Chorv.) 2-6 7-6(4) 7-6(2)
Kavčič (Slovin.) - Zverev (Něm.) 6-2 7-5
Brands (Něm.) - Karlovič (Chorv.) 7-5 6-7(3) 7-6(1)

 

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
...má na to vykročit letos do desítky,její tenis má budoucnost
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitové se loni povedli jen dva turnaje. Ale letos by mohla být výrazně úspěšnější.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, to se nedá soudit jen podle toho, jak daleko v pavouku došla. Třeba Peking se jí taky docela povedl, vždyť porazila Pennettaovou a Kanepiovou (a prohrála s Wozniackou).

Každopádně ale má až dio Wimbledonu velký prostor pro nabírání bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
a po wimbledonu zrovna tak :)
Reagovat
smazaný uživatel
Konecne neco trefneho a usmevneho od pana lopaty (a tentokrat to kupodivu nemyslim ironicky:))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist