Štěpánek vzal po třech měsících raketu do ruky. Konečně hraju tenis, radoval se

23. 6. 2017, 11:26
Aktuality 13
Radek Štěpánek vždy vynikal silnou vůlí a věčným optimismem. Po operaci bederní páteře, kterou absolvoval v březnu v nemocnici Na Homolce, poprvé po třech měsících vzal raketu do ruky a celý šťastný se o další velký pokrok v rámci rekonvalescence podělil se svými fanoušky na Facebooku. K soutěžním zápasům by se český veterán rád vrátil v létě.
Profily hráčů
Radek Štěpánek (© facebook R.Š)

"Hraju tenis!!! Konečně, dočkal jsem se!" podělil se o radostnou zprávu s více než 75 000 fanoušků na svém facebookovém profilu. "Nechal jsem si to přesně na tříměsíční výročí operace," pokračoval osmatřicetiletý Čech, který se v březnu podrobil operaci bederní páteře, jež mu má ulevit od bolestí.

Původně se chtěl na kurty vrátit mnohem dříve. Poslední soutěžní zápas odehrál na letošním Australian Open, kde se z kvalifikace probojoval až do druhého kola hlavní soutěže.

Poté chtěl vynechat akci Masters v Indian Wells a do tenisového kolotoče naskočit o dva týdny později v Miami. Zdraví to však českému veteránovi nedovolilo.

Do Ameriky opravdu odletěl a plánoval nakonec hrát v Indian Wells i Miami. "Ale chronické problémy se zády mě otočily zpět přes oceán. Rozhodl jsem se to řešit radikálně," uvedl bývalý osmý hráč světa.

Operaci i pauzu absolvoval raději hned, aby si mohl prodloužit svou dlouholetou kariéru a hrát bez bolestí a omezení. "Skoro 100 dnů jsem dřel, věřil a nevzdával to. A opět se vyplatilo, díky lékařům, podpoře rodiny, blízkých i vás fanoušků jsem se vrátil na kurty a hraju opět tenis," pokračoval ve svém nadšení.

"Když vidím na fotkách, jak šel čas po měsících, mám husí kůži. Vidíte, vyplatí se nic nevzdávat. I proto věřím, že za rok to nebude touto dobou zelená antuka, ale tráva! I když vím, že cesta je ještě dlouhá. A za chvíli vám pustím video," zakončil svůj příspěvek.

Po zranění se dvojnásobný grandslamový vítěz ve čtyřhře vracel do turnajů už mnohokrát. Přes půl roku nehrál například v roce 2006, protože měl zablokovanou krční páteř a vyhřezlou ploténku.

V roce 2013 byl mimo tenisový svět přes čtyři měsíce po operaci krční páteře. Sedm měsíců pak nehrál od září 2014, kdy měl opět bolavá záda, na která ještě navázaly problémy s nohou. Na tenisový okruh by se rád vrátil letos v létě.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

13
Přidat komentář
panzer.dragon
Reagovat
Haitik
Evans neprošel v dubnu dopingovou kontrolou.. Měl pozitivní test na kokain..

https://twitter.com/stu_fraser/status/878286405939494912
Reagovat
Nola
ocakavam prehlasenie Andyho, tak ako v pripade Mashy....
Reagovat
Haitik
Já čekám i na vyjádření britského tisku a novinářů, kteří to Mashe dávali sežrat asi nejvíc..
Reagovat
Nola
bozkaval sa na diskoteke s Risom Gasquetom.....
Reagovat
rod_laver
Ví, o čem je život.. :) Akorát tím dost zariskoval. Kolik dní má koks detekci 3 dny? Dávat si čáru na turnaji, to je dobrý střelec :))
Reagovat
EllNino
Psychopat Pavlásek ... 3. set 3*:1 ... 3:6
Reagovat
sprchon
Jak bys nazval mě? :D Naposledy ve třetím 5:1 a 15:0 na servisu a nakonec 6:7.
Reagovat
Gulbis
bych rád viděl ten tvůj servis...
Reagovat
sprchon
Hrůza. :)
Reagovat
a.magerova
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/895031-prvni-z-cilu-splnil-tenista-s-protezou-zvitezil-a-ziskal-bod-do-svetoveho-zebricku-atp.html#hp-sez
Reagovat
sprchon
Je to borec! Těším se na jeho tenis. :)
Reagovat
a.magerova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist