Štěpánek ztratil každý druhý servis, na Nieminena nestačil

11. 1. 2012, 06:02
Aktuality 1
ATP SYDNEY - Nic netrvá věčně. Radek Štěpánek sice Jarkka Nieminena v posledních šesti vzájemných zápasech porazil, dnes ve druhém kole turnaje v Sydney však s Finem především vinou osmi ztracených servisů prohrál. Dohrál i druhý nasazený Isner, naopak nezaváhala jednička Juan Martín Del Potro a trojka Gasquet.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek v Sydney čtvrtfinále z úvodního turnaje sezony nezopakuje. Na včerejší vydřené vítězství nad Malissem nedokázal navázat dnes proti Jarkku Nieminenovi, se kterým prohrál po takřka dvou a půl hodinách 6-7 7-5 1-6.

Zápas hraný za nepříjemného nárazového větru byl přehlídkou ztracených servisů i neproměněných brejkbolů. V prvním setu se Štěpánek dostal ze stavu 1-5, nakonec ale v tie-breaku stejně prohrál. Také v druhé sadě měl dlouho navrch Nieminen, který vedl 7-6 4-3 a byl na podání. Český tenista si dokázal vynutit třetí set v něm ale neodvrátil žádný ze tří brejkbolů a po celkově osmi prohraných podáních z 16 her nemohl myslet na úspěch. 

Třiatřicetiletý rodák z Karviné s o tři roky mladším Seveřanem prohrál poprvé po sérii pěti vítězných zápasů. Ten poslední zaznamenal ještě minulý týden v Brisbane.

Štěpánek ale v Sydney ještě kufry balit nemusí, neboť postoupil do čtvrtfinále ve čtyřhře. V té dnes po boku zkušeného deblového specialisty Leandera Paese z Idnie porazili italsko-ruský pár Fognini/Tursunov..

Juan Martín Del Potro na úvod sezony potvrdil roli favorita. Nejvýše nasazený hráč turnaje v Sydney si poradil 6-4 6-2 s Polákem Lukaszem Kubotem a postoupil do čtvrtfinále.

"Podmínky dnes byly pro všechny opravdu hodně těžké," kometoval Argentinec, který odvrátil všechny čtyři brejkboly a sám tři proměnil. "Snažil jsem se hlavně soustředit na svůj servis a využívat každé šance, protože bylo velmi obtížné hrát dlouhé výměny," dodal Jihoameričan, kterého nyní čeká Marcos Baghdatis

Vítěz turnaje z roku 2010 se dnes pořádně zapotil na postup přes domácího Matthewa Ebdena. Kypřan Australana udolal až po setech 3-6 7-5 7-6.



S turnajem se překvapivě rozloučil druhý nasazený John Isner. Američan v prvním zápase sezony nestačil na krajana Bobbyho Reynoldse, když za stavu 6-3 a 4-5 nabídl soupeři setbol dvojchybou a Reynolds se k prvnímu brejku nenechal dlouho vybízet. Třetí set ve větrnné loterii zvládl lépe outsider Reynolds, který si tak po sedmi letech připsal skalp hráče Top 20 a necelých čtyřech letech postoupil do čtvrtfinále. V něm ho čeká Nieminen.

- ATP 250 SYDNEY -
(Austrálie, tv. povrch, 434.250 dolarů)
středeční výsledky (11. 01. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Nieminen (Fin.) - Štěpánek (8-ČR) 7-6 5-7 6-1
Del Potro (1-Arg.) - Kubot (Pol.) 6-4 6-2
Reynolds (USA) - Isner (2-USA) 3-6 6-4 6-3
Gasquet (3-Fr.) - Fognini (It.) 6-2 6-1
Benneteau (Fr.) - López (4-Šp.) 6-3 6-4
Baghdatis (Kypr) - Ebden (Austr.) 3-6 7-5 7-6(3)
Istomin (Uzb.) - Sweeting (USA) 6-2 6-1
Bogomolov (Rus.) - Troicki (5-Srb.) 7-6(5) 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Paes, Štěpánek (Indie/ČR) - Fognini, Tursunov (It./Rus.) 7:6 (7:3), 6:3.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak opacko Radkovi nevyslo.Lucka opet nezvladla Li, pokud nepocitam jednu antukovou vyjimku...

Rano jsem sledoval Viktorii s Marion (prvni set) dost drsne podminky. 30min. holky hraly prvni 3 gemy. V kazdem pripade Hopsanda vedla uz 5:2 a nakonec prohrala 5:7. Pak jsem prejel do rachoty a koukam, ze to je nejak preruseno, tak jen nevim jestli to je diky tem prirodnim podminkam nebo je v tom i neco jineho.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist