Štěpánka s Veselým čeká po roce souboj v Prostějově. V semifinále je i Pavlásek

5. 6. 2014, 15:46
Aktuality 16
Hned trojnásobné zastoupení má český tenis v semifinále challengeru v Prostějově. Po roce se na prostějovské antuce utkají Radek Štěpánek s Jiřím Veselým, kteří své dnešní zápasy zvládli bez ztráty setu. Mezi nejlepší čtyřku se dostal i Adam Pavlásek, jenž se po překvapivém vítězství nad Lukášem Rosolem utká o finále se Slovákem Gombosem.
Jiří Veselý (@ czech-open.cz)

Loňský finalista Jiří Veselý zvládl svůj dnešní souboj se čtvrtým nasazeným Michajlem Kukuškinem ve dvou rozdílných setech. V tom prvním uštědřil český tenista Rusovi s kazašským pasem za pouhých 23 minut 'kanára'. "Stav šest nula je zvláštní, protože se vlastně moc nehraje, set je pryč raz dva. Věděl jsem, že druhý set bude jiný," řekl Veselý a nemýlil se.

Na začátku druhé sady prohrával favorit 1-4, třísetové drama ale nepřipustil a set získal poměrem 7-5. "Zápas jsem si trošku zkomplikoval, ale povedlo se mi znovu nastartovat motor. Přestal jsem chybovat a měl i trošku štěstí," řekl Veselý.

O finále si vítěz tří loňských challengerů zahraje s nejvýše nasazeným Radkem Štěpánkem, který po boji porazil Francouze Axela Michona 7-6 a 6-4. Zdejší trojnásobný vítěz potřeboval na zdolání Michona přes hodinu a tři čtvrtě. "Nebyl to úplně hezký tenis, ale v důležitých momentech jsem byl agresivnější. Počítá se poslední balon a důležité je, že byl vítězný," řekl Štěpánek.

Loni se Štěpánek s Veselým střetli na Hané ve finále a z titulu se radoval Štěpánek. "Radek je zkušený a bude to zajímavé se po roce znovu utkat," řekl Veselý, který minulý týden porazil na Roland Garros Rosola a nyní má šanci zdolat i Štěpánka. "Jirka udělal krok dopředu. Jeho kariéra se sune dopředu a bude to dobrý zápas, zajímavý pro diváky i pro nás," řekl pětatřicetiletý Štěpánek.

Pavlásek otočil zápas s Rosolem
Třetím českým tenistou v prostějovském semifinále je nečekaně Adam Pavlásek, který dokázal v utkání s daviscupovým reprezentantem Lukášem Rosolem po prohrané první sadě srovnat, aby v rozhodujícím setu ztratil brzy podání a znovu musel dohánět ztrátu. Vedení 3-1 jeho zkušenější krajan Rosol neudržel, ze zbývajících šesti her získal jen dvě a s turnajem se rozloučil.

"Pro mě to je velký skalp, ten největší, co jsem kdy získal. Nabírám zkušenosti potřebné do tenisového života a doufám, že mě to posune dál," řekl Pavlásek.

Devatenáctiletý hráč startuje v Prostějově na divokou kartu a je poprvé v kariéře na turnaji kategorie challenger v semifinále. "Jsem moc rád, že jsem doma vyhrál tři těžká utkání, a udělám vše, abych vyhrál i v semifinále," řekl Pavlásek.

Příštím soupeřem Pavláska, kterého stejně jako Veselého trénuje daviscupový kapitán Jaroslav Navrátil se synem Michalem, bude Slovák Norbert Gombos. Ten v Prostějově otočil druhý zápas v řadě a domů poslal Němce Juliana Reistera.

Výsledky - Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 106.500 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Štěpánek (1-ČR) - Michon (Fr.) 7:6 (7:1), 6:4
Pavlásek (ČR) - Rosol (3-ČR) 5:7, 7:6 (7:4), 6:4
Veselý (6-ČR) - Kukuškin (Kaz.) 6:0, 7:5
Gombos (SR) - Reister (7-Něm.) 1:6, 7:6 (7:4), 6:1
Semifinálové dvojice:
Štěpánek - Veselý, Pavlásek - Gombos
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
r176
nevíte někdo něco co je s Honzou Hájkem?
Reagovat
EllNino
zraněný stehno, letos výhra jenom třech zápasů, nevypadáto moc dobře, teď mu bude padat fůra bodů za Hamburk a challengery na antuce :/ ...
Reagovat
makro99
Hmm, hmm.. na druhou stranu Honza je v těchhle návratech po zdravotních pádech vysloveně rutinér..
Reagovat
tommr
dneska byl v Prostějově vidět při zápase Veselýho jako divák - vykecával se tam se Štěpcem ... :)
Reagovat
Fandina
Gratulka Adamovi, Veselkovi a Štěpcovi. Na semíčko Jirky s Ráďou se už těším a jsem zvědavá, jak to teď bude. Adamovi přeji také, aby vyhrál a dál se posunoval na žebříčku. České finále by bylo super. Držím palce ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
ano Gombos nie je zly,ved v DC porazil Thiema,urcite vacsi talent ako Martin ci Mecir jr.,dufam ze sa prebojuje do top100
Reagovat
hippos
to je hrozný..ja místo fandina čtu frdina a místo semíčko semeníčko
Reagovat
Fandina
Špatně čteš.
Reagovat
smazaný uživatel
jinak bych si teda přál finále Veselka / Pavlásek.. ač si myslím, že co do atraktivity je nejlepší to semíčko Radka a Jirky. Škoda, že jsem zítra celej den v práci.
Reagovat
tommr
pikantní by bylo i finále Radka s Adamem - dvou bývalých přátel Petry ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://live-tennis.eu/playersSchedule

Bude hrát Veselka kvaldu Wimbledonu nebo nebude? Podle tohohle by ji měl hrát, ale nedávno tady bylo psaný, něco ve smyslu, že ne. Tak sem z toho teď nějaký zmatený..
Reagovat
r.Fever
Veselý je momentálne 3.pod čiarou hlavnej súťaže Wimbledonu, takže potrebuje ešte 3 odhlásenia hráčov, pričom Del Potro, Almagro a Davydenko sa už odhlásili. (resp. len Davydenko, ale to je len oficialita)

Takže ak sa odhlásia ešte 3 hráči, je v main draw, poprípade ak dostane divokú kartu. (to asi nie) Inak hrá v kvalifikácii.
Reagovat
jackiec
to je docela ostuda rosola, na to jak pořád říká že se cítí na top 30, tak má dost výkyvy a s tak níže postaveným playerem by neměl prohrávat
Reagovat
Pesek12
Pavlásek předvedl hezký výkon a zaslouží pochvalu za bojovnost, ale neměl co ztratit a měl docela štěstí. Obávám se ale, že podobný pokrok na žebříčku jako Veselý loňský rok, tehdy stejné starý, mít nebude. Má moc subtilní postavu (snad ještě zesílí) a razancí úderů mu to letos na postup do první stovky na žebříčku asi stačit nebude. Ale kéž bych se mýlil.
Reagovat
SubOptikT
Do 100ky letos ani náhodou ... možná napřesrok.
Reagovat
Roger_Federer
Prostejov velmi zajimavej, 3 Cesi v semi je dobra bilance, Rosol se na to dneska vyflakl..Pavlasek by se mohl konecne odrazit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist