Stephensová v Acapulku začala hladkým vítězstvím, Azarenková smetla dvojku Collinsovou

27. 2. 2019, 08:53
Aktuality 4
WTA ACAPULKO - Nasazená jednička a šampionka ročníku 2016 Sloane Stephensová v Acapulku na úvod hladce přehrála Francouzku Pauline Parmentierovou. Viktoria Azarenková v prvním kole deklasovala turnajovou dvojku a senzační semifinalistku letošního Australian Open Danielle Rose Collinsovou.
Sloane Stephensová

Předloňská vítězka US Open Sloane Stephensová v Acapulku startuje na svém prvním turnaji po vypadnutí v osmifinále Australian Open a po více než měsíční pauze se na kurty vrátila úspěšně. Na mexických betonech si na úvod poradila 6-2 6-2 s Pauline Parmentierovou z Francie.

Nasazená jednička sice dvakrát v utkání ztratila servis, nicméně na returnu využila 6 z 12 brejkbolů a po 68 minutách slavila postup do dalšího kola.

V něm se šampionka ročníku 2016 utká s brazilskou kvalifikantkou Beatriz Haddadovou Maiaovou, proti níž bude v premiérovém souboji útočit na první letošní čtvrtfinálovou účast.

Nad očekávání do turnaje vstoupila Viktoria Azarenková. Bývalá světová jednička a dvojnásobná šampionka Australian Open startující na divokou kartu deklasovala 6-1 6-2 turnajovou dvojku a senzační semifinalistku letošního Australian Open Danielle Rose Collinsovou.

Devětadvacetiletá Běloruska snažící se o návrat mezi elitu po porodu syna hlavně skvěle returnovala. Proti Američance využila 6 ze 7 brejkbolových příležitostí, sama odvrátila 4 z 5 hrozeb a k postupu si pomohla čtyřmi esy.

Ve druhém kole narazí na Tatjanu Mariaovou, která se dočkala první letošní výhry v hlavní soutěži na okruhu WTA. Proti o dva roky starší Němce bude v premiérovém vzájemném duelu jasnou favoritkou.

Mihaela Buzarnescuová se až v osmém letošním zápase dočkala první výhry. Třicetiletá Rumunka porazila 6-4 6-2 Australanku Darju Gavrilovovou a přerušila sérii jedenácti porážek, jež se táhla od loňského srpna. V dalším kole změří síly s letos skvěle hrající Biancou Andreescuovou.

• WTA INTERNATIONAL ACAPULKO •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
úterní výsledky (26. 2. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Stephensová (1-USA) - Parmentierová (Fr.) 6-2 6-2
Azarenková (Běl.) - Collinsová (2-USA) 6-1 6-2
Buzarnescuová (4-Rum.) - Gavrilovová (Austr.) 6-4 6-2
Keninová (5-USA) - Petersonová (Švéd.) 4-3 / skreč
Saisai Zheng (7-Čína) - Zarazúaová (Mex.) 3-6 7-5 6-4
Kontaová (8-Brit.) - Siegemundová (Něm.) 6-3 6-2
Mariaová (Něm.) - Trevisanová (It.) 6-2 7-6(1)
Babosová (Maď.) - Jakupovičová (Slovin.) 5-7 6-4 6-4
McHaleová (USA) - Bonaventureová (Belg.) 6-3 1-6 6-2
Andreescuová (Kan.) - Teichmannová (Švýc.) 6-1 6-3
Flinková (Rus.) - Anisimovová (USA) 3-4 / skreč
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
tommr
začala hladkým vítězstvím v prvním kole a skončila ve druhým kole hladkou prohrou s kvalifikantkou ... :)
Reagovat
blixa
Vítej v ženském tenise :D :D Že zrovna ty se tomu divíš ... :D
Reagovat
tommr
vůbec se tomu nedivím. Jen jsem čekal, kterej zápas vypustí, aby mohla včas odjet do Indian Wells ... :)
Reagovat
dadaft
nevíte někdo, proč skrečla Amanda Anisimova za stavu 4:3 v prvním???
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist