Stosurová po dvou letech ukončila spolupráci s trenérem Eaglem

7. 11. 2018, 18:12
Aktuality 3
Samantha Stosurová se na novou sezonu připravuje bez trenéra. Včera čtyřiatřicetiletá Australanka oznámila, že se po dvouleté spolupráci rozešla Joshuou Eaglem.
Profily hráčů
Joshua Eagle a Samantha Stosurová

Samantha Stosurová má za sebou jubilejní 20. sezonu a už popatnácté v řadě ji zakončila v Top 100. Nicméně od poloviny srpna prohrála dvanáct setů po sobě, poprvé od roku 2003 přezimuje mimo Top 70 a rozhodla se pro nový impuls. 

Rodačka z Brisbane na sociálních sítích oznámila, že ukončila spolupráci s koučem Joshuou Eaglem. O jedenáct let starší krajan a bývalý jedenáctý deblista světa trénoval aktuální australskou čtyřku v uplynulých dvou letech, na sezonu 2019 se však Stosurová připravuje již bez něj.

"Po dvou letech spolupráce jsme oba cítili, že nastal čas posunout se dál a ukončit náš trenérský vztah. Chci Joshovi poděkovat za všechno, co pro mě udělal a jak pomohl mé kariéře. A za to, jak svým neúnavným odhodláním ze mě udělal lepší hráčku a především člověka," děkuje Stosurová svému poslední trenérovi.

"Prožili jsme skvělé okamžiky na kurtu i mimo něj. Naším společným vrcholem byl singlový titul ve Šťrasburku 2017 a deblový titule v Hongkongu 2018," hodnotila 34letá Stosurová, jež je mezi stovkou nejlepších tenistek světa třetí nejstarší hráčkou po sestrách Williamsových.

Vrcholem dosavadní kariéry vítězky devíti singlových turnajů Stosurové je triumf na US Open 2011, po kterém se ve světovém žebříčku vyšplhala na 4. místo. O rok dříve byla také ve finále Roland Garros.

Ještě více úspěchů Australanka slavila ve čtyřhře, ve které byla dokonce světovou jedničkou. Nejcennější ze 24 deblových trofejí získala v letech 2005-2006, kdy společně s Američankou Lisou Raymondovou vyhrála US Open, Roland Garros a dvakrát Turnaj mistryň.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Fransoas
Pokud by jí nešla tak dobře dvouhra,může být úspěšná ve čtyhře Květa Paschke hraje jěště čtyhru a stále jsou s Melichar konkurentkami pro jiné páry.Našla si dobrou parťačku.Podobné to jěště může být i pro Stosur.
Reagovat
Frick
Na prahu 35 let?
Reagovat
blixa
Neměl bys skončit ? V jedno kolika letech ?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist