Stosurová v Moskvě vydřela 400. výhru kariéry, čeká ji Zakopalová

19. 10. 2012, 08:58
Aktuality 7
WTA MOSKVA - Samantha Stosurová v Moskvě po dvouapůlhodinové bitvě udolala Francouzku Cornetovou a zaznamenala jubilejní 400. výhru na okruhu WTA. Ve čtvrtfinále nasazenou jedničku vyzve Klára Zakopalová.
Samantha Stosurová

Samantha Stosurová získala poslední titul na loňském US Open. Minulý týden překvapivě neovládla ani hůře obsazený turnaj v japonské Ósace, šanci na reparát má tak ještě tento týden v Moskvě, kde je znovu nasazenou jedničkou.

Osmadvacetiletá Australanka měla v úvodním kole volný los, ve druhém se střetla s Francouzkou Alizé Cornetovou, s níž prohrála dva ze tří vzájemných soubojů. A snadné to světová devítka neměla ani v ruské metropoli. V prvním setu byla osmkrát míček od hrozby setbolu, nakonec však po 90 minutách dějství ukořistila. I druhá sada byla velmi dramatická, Cornetová měla v 10. gamu tři setboly, Stosurová pak ale získala jedenáct fiftýnů z posledních čtrnácti výměn a po 2 hodinách a 30 minutách vyhrála 7-6 7-5.

"Pokaždé spolu hrajeme náročné zápasy - ona se dobře pohybuje, hodně běhá, vrátí hodně míčků a pořád bojuje," řekla Stosurová. "Dnes jsem měla hodně možností výměnu ukončit, ale často jsem chybovala. Především na síti," komentovala australská tenistka, jež si proti Cornetové připsala jubilejní 400. výhru na okruhu WTA.

Ve čtvrtfinále se turnajová jednička utká s Češkou Klárou Zakopalovou, se kterou vyhrála všechny tři vzájemné duely. "Pamatuju si na jeden zápas proti Kláře na Australian Open. Tehdy to bylo dvakrát 7-6, takže velmi těsný výsledek," uvedla Stosurová, kterou příští týden čeká Turnaj mistryň v roli první náhradnice.

Druhé kolo bez větších problémů zvládla také čtvrtá nasazená Ana Ivanovičová. Srbská favoritka si po setech 6-1 6-4 poradila s domácí Valerií Solovjevovou a čeká ji další Ruska Vesna Doloncová, jež bude proti bývalé světové jedničce usilovat o premiérové semifinále na okruhu WTA.

- WTA PREMIER MOSKVA -
(Rusko, tv. povrch / hala, .000 dolarů)
čtvrteční výsledky (18. 10. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Stosurová (1-Austr.) - Cornetová (Fr.) 7-6(6) 7-5
Ivanovičová (4-Sr.) - Solovjevová (Rus.) 6-1 6-4
Kirilenková (7-Rus.) - Švedovová (Kaz.) 7-5 6-4
Doloncová (Srb.) - Halepová (Rum.) 6-1 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
"Srbská favoritka si po setech 6-1 6-4 poradila s domácí Valerií Solovjevovou a čeká ji další Ruska Vesna Doloncová..."

Musím vás opravit. Vesna Dolonc je sice rodačka z Moskvy, ale od května letošního roku hraje za Srbsko. Takže nás vlastně čeká srbské čtvrtfinále. :)
http://www.wtatennis.com/player/vesna-dolonc_2257889_12874

Jinak jsem rád, že Caro postoupila. Po tom druhém setu jsem nebyl moc nadšený, ale naštěstí to dobře dopadlo... Komentář napíšu později. :)
Reagovat
tommr
s tou Doloncovou je to opravdu dost komplikovaný - narazil jsem na to když jsem chtěl vědět jaký má H2H s Petrou. Když s ní Petra Kvitová hrála první zápas v roce 2008 tak se ještě jmenovala Manasieva a byla to Ruska. Pak se potkaly v roce 2011 v Paříži a to už se jmenovala Dolontsová, ale pořád to ještě byla Ruska. A ted už je z ní dokonce Srbka ... :)
Reagovat
tommr
a Wozniacká má naopak velkou šanci na druhej letošní titul - v cestě jí ted prakticky stojí už jen Stosurová - všechny ostatní soupeřky by měla s přehledem přehrát ... :)
Dneska Caro předváděla téměř bezchybnou defenzívu podobně jako v létech 2010-2011. Dominika se sice snažila, ale proti tý živý zdi moc šancí neměla ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
na tak pomalém kurtu, jako je v Moskvě, má Wozniacká více šancí než kde jinde. Obzvláště když vypadá, že je v solidní formě
Reagovat
dadaft
hezká fotka - profesorka Samantha Stosurová vyučuje topspinový forhend. ))
Reagovat
freeteepek
A Sam přitom vyrobila asi 40 UE. Vyhrát s takovým množstvím minel je obdivuhodné. V prvním setu to bylo se Sam hodně nahnuté. Např. když v tiebreaku ztratila hned první bod při svém servisu. Cornetová na začátku druhého setu přitom začala odpadat fyzicky, sotva lapala po dechu. Nic nenasvědčovalo dramatické koncovce. I přesto se obdivuhodně držela až do konce.
Reagovat
dadaft
jj, byl to včera těžký zápas. dokonce i pro mě. a to jsem jenom fanoušek. ))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist