Stosurová znovu porazila Zvonarevovou, letos poprvé je v semifinále

21. 4. 2011, 18:23
Aktuality 2
Samantha Stosurová se měsíc před French Open začíná dostávat do formy, díky níž loni na Roland Garros došla až do finále. Australanka dnes pošesté v řadě porazila světovou trojku Zvonarevovou a postoupila do semifinále. Byl to můj nejlepší letošní zápas, řekla po utkání.
Samantha Stosurová

Sedmadvacetiletá Samantha Stosurová čekala na první letošní semifinále téměř čtyři měsíce. Dočkala se ho ve Stuttgartu na povrchu, na němž před rokem měla na dosah grandslamový titul. Proti Věře Zvonarevové ale musela otáčet zápas a zvítězila až po více než dvou a půl hodinách 2-6 6-3 7-6.

Už začátek utkání naznačil, že diváci ve Stuttgartu uvidí velkou bitvu. Stosurová, která podávala jako první, bojovala o svůj servis 14 minut a dokázala odvrátit osm brejkbolů. Devátý Ruska proměnila a po zbytek úvodního setu už soupeřce nedala šanci.

Zvedat se Stosurová začala až v následující sadě. Nejprve konečně sebrala Zvonarevové podání, a i když třetí hráčka světa ještě stihla srovnat stav, dalším brejkem poslala Australanka zápas do třetího setu. V něm si obě hráčky držely bezpečně svá podání až do stavu 5-5, kdy si Stosurová vypracovala brejkbol. Ten ale neproměnila, a tak musel o osudu dramatického souboje rozhodnout tie-break. V něm se australská tenistka rychle ujala vedení 5-0, náskok už nepustila a po dvou hodinách a 37 minutách zvítězila 2-6 6-3 a 7-6.

"Byl to nejspíš nejlepší zápas, jaký jsem tenhle rok odehrála," radovala se světová sedmička. "Výhra nad tak dobrou hráčkou v náročném a těsném utkání je hodně povzbudivá," dodala Stosurová, která tak nad Zvonarevovou zvítězila pošesté v řadě.

O finále si světová sedmička zahraje s domácí hráčkou kterou se stala vítězka duelu Sabine Lisická a Julia Görgesová.

Z německého souboje vyšla vítězně Görgesová, která se do čtvrtfinále dostala po té, co odstoupila zraněná Azarenková. S Lisickou si poradila dvakrát 6-4. 

"Nedivím se, že se tu Němkám tak daří," uvedla Stosurová. "Mají dobré hráčky a po výhře ve Fed Cupu tu mají velkou podporu. Tenhle týden jsem se Sabine (Lisickou) hrála, takže vím, jak je dobrá," dodala Australanka předtím, než znala jméno své soupeřky.

Görgesová je nakonec jedinou německou semifinalistkou. Dobře rozehraný duel nedotáhla domácí jednička Andrea Petkovicová, byť nad Caroline Wozniackou vedla 4-1 s náskokem dvou brejků. Necelý měsíc starý skalp světové jedničky z Miami však nakonec zopakovat nedokázala. Vyčerpaná z předchozí bitvy s Jankovičovou zcela vypadla z rytmus a ze závěrečných dvanácti gamů už získala pouze jeden.

"Rozhodně to byl boj, abych první set vyhrála. Je mi líto, že jsem vyřadila domácí favoritku, ale jsem ráda, že jsem v semifinále a doufám, že mě v něm budete podporovat," řekla Wozniackápřed publikem. "Dnes jsem se cítila dobře. Těší mě, jakým způsobem jsem utkání dokázala ukončit," dodala. 

Wozniacká, jež od Australian Open uvrala z pěti turnajů tři tituly, se na šestém podniku o páté finále utká s Agnieszkou Radwaňskou. Mladá Polka si poradila s další domácí nadějí Kristinou Barroisovou.

Výsledky - Stuttgart (antuka, dotace 721.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Wozniacká (1-Dán.) - Petkovicová (Něm.) 6-4 6-1
Stosurová (5-Austr.) - Zvonarevová (2-Rus.) 2-6 6-3 7-6(3)
Görgesová - Lisická (obě Něm.) 6-4 6-4
A. Radwaňská (Pol.) - Barroisová (Něm.) 7-5 6-3

Semifinálové dvojice: Wozniacká - A. Radwaňská, Görgesová - Stosurová.

 

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
do dyni a do zen se (halt) nevidi! :-) Nijak bych se o dnesni "tipovacku" neotirala, kdybych nedavno sama nebyla narcena z NAPROSTE ztraty reputace po svem (jedinem) tipu na Isnera (ktery mi prohral s Karlovicem POUZE 2x v TB!) Ale k veci, Fes mas 1:3 a Stuttgart zatim 1:2, coz ti Aga, pripoustim, mozna srovna ...... :-)
Dost vsak zlomyslnosti, musim zase spravedlive uznat, ze se k "vytkam" vyjadrujes bez vytacek a invektiv, to je solidni pristup.....
Reagovat
smazaný uživatel
NJN, stane se.

Co se týče Fesu, tak jej mám 1:2, poněvadž jsem sotva mohl tušit, že Polona Hercog do zápasu ani nenastoupí. :-))

Ksenia Pervak mě vyloženě zklamala, myslel jsem, že bude řádně nakoplá po výhře nad Angelikou Kerber, ale hrála dost podprůměrně. A Jarka Švedova zjevně ještě stále není ve své kůži.

Stosur vs. Zvonareva, to byl velmi vyrovnanej zápas, rozhodlo pár míčů. Mimochodem, myslím, že by ji Vera dala, kdyby neměla neuvěřitelný problémy s raketama, resp. s výpletem -- neustále jí praskaly struny, myslím, že se to během zápasu stalo nejmíň desetkrát. V jednu chvíli dokonce neměla už žádnu vlastní vypletenou raketu Prince, a tak si musela půjčit od svého trenéra (?) Babolatku (s níž kupodivu hrála taky slušně).

Lisicki vs. Görges -- zápas jsem bohužel viděl jen do stavu 4:4 v prvním setu, do té doby se Sabine jevila jako lepší hráčka; netuším, co se přihodilo poté.

Radwanska vs. Barrois: vtipné je, že Kristina rozhodně má hru na to, aby Radwanskou udělala, ale má až příliš mnoho výpadků. Čili dle očekávání.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist