Strýcová a Vondroušová v Istanbulu slaví postup a rozdají si to o finále

26. 4. 2019, 13:41
Aktuality 20
WTA ISTANBUL - Barbora Strýcová na antuce v Istanbulu zvládla divoký třísetový zápas s kazašskou kvalifikantkou Jelenou Rybakinovou, přemožitelkou karajanky Siniakové, a poprvé od loňského června si zahraje semifinále. V něm narazí na svou mladší krajanku Markétu Vondroušovou, která nedala šanci Španělce Laře Arruabarrenaové.
Barbora Strýcová

Barbora Strýcová při své letošní premiéře na antuce vyhrála už tři třísetové zápasy. V Istanbulu nejprve po obratu zdolala nasazenou Slovenku Viktórii Kužmovou, poté vyřadila Soranu Cirsteaovou a dnes v divokém utkání přemohla 0-6 7-6(6) 6-0 kazašskou kvalifikantku Jelenu Rybakinovou, která v prvním kole vyřadila Kateřinu Siniakovou.

Strýcová si v úvodním dějství absolutně nevěděla rady s přesnou a razantní hrou Rybakinové, dvakrát si navíc nechávala ošetřovat bolavá záda. Ve druhé sadě se ovšem zlepšila, Kazaška začala kazit a Strýcová se dostala do hry. Druhý set mohla už za stavu 5-4 dopodávat, ale nakonec stav zápasu srovnala až po vítězství 8-6 v tie-breaku.

V úvodním gamu rozhodujícího dějství odvrátila dva brejkboly a psychicky zlomenou 19letou Rybakinovou, jež letos ovládla tři akce na okruhu ITF a postupem do čtvrtfinále vyrovnala své kariérní maximum, dorazila "kanárem".

Třiatřicetiletá Strýcová ve svém prvním semifinále od loňského června, na antuce si naposledy semifinále zahrála předloni v Praze, bude útočit na celkově deváté finále proti své krajance a občasné deblové parťačce Markétě Vondroušové. Oba předchozí souboje vyhrála bez ztráty setu o 14 let mladší rodačka ze Sokolova.

Vondroušová v Istanbulu pokračuje ve skvělé letošní formě. Na prvním letošním turnaji (Australian Open) sice vypadla již ve druhém kole, nicméně v hale v Budapešti si podruhé v kariéře zahrála finále na WTA a v Indian Wells a Miami si zahrála svá největší čtvrtfinále.

Na turecké antuce ještě neztratila set, když si postupně poradila s nasazenou Ajlou Tomljanovičovou, dvojnásobnou grandslamovou šampionkou Světlanou Kuzněcovovou a dnes nedala šanci Španělce Laře Arruabarrenaové a za hodinu zvítězila 6-1 6-2.

Vondroušová dnes čelila jedinému brejkbolu, který odvrátit nedokázala, ovšem soupeřce sebrala podání hned šestkrát a zápas měla od začátku pod kontrolou. Češka hrála aktivně a proti přemožitelce nasazené jedničky Carly Suárezové odehrála jednoznačně nejlepší utkání na turnaji.

Strýcová, jež měla v dnešním čtvrtfinále dvouhry potíže se zády, dnes ke čtyřhře se svou parťačkou a příští soupeřkou Vondroušovou nenastoupí.

Vítězka českého souboje se v nedělním finále utká s Petrou Martičovou, nebou s Margaritou Gasparjanovou. Obě budou v prvním vzájemném duelu bojovat o své celkově třetí finále, ale zatímco Chorvatka je dosud bez titulu, Ruska obě finále vyhrála.

Čtyřiadvacetiletá Gasparjanová si ve čtvrtfinále poradila ve dvou setech s krajankou Veronikou Kuděrmětovovou, osmadvacetiletá Chorvatka Martičová udolala v nejdelším letošním zápase na okruhu WTA po 3 hodinách a 17 minutách boje 7-6 4-6 7-6 Francouzku Kristinu Mladenovicovou a na druhém turnaji po sobě postoupila do semifinále.

• WTA INTERNATIONAL ISTANBUL •
Turecko, antuka, 250.000 dolarů
páteční výsledky (26. 4. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Strýcová (ČR) - Rybakinová (Kaz.) 0-6 7-6(6) 6-0
Vondroušová (ČR) - Arruabarrenaová (Šp.) 6-1 6-2
Martičová (6-Chorv.) - Mladenovicová (Fr.) 7-6(4) 4-6 7-6(2)
Gasparjanová (Rus.) - Kuděrmětovová (Rus.) 7-5 6-4
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Adamczaková/Mooreová (Austr.) - Strýcová/Vondroušová (ČR) / bez boje
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

20
Přidat komentář
FulnekUltras
takhle se lámou holátka. Sf bude hodně zajímavé.
Reagovat
horska.kraslice
Tak, v krátkém čase už po druhé. Marky to těžce nesla už v Americe, takže dovedu si představit, že jí to nesedí ani teď. Bára už je mnohem zkušenější, takže tahle derby asi dokáže snadněji zkousnout, ale příjemné jí to určitě taky není. Ať už to dopadne jakkoliv, hlavně aby se žádná z nich zdravotně nezhuntovala.
Reagovat
tommr
byla dneska suverénní a Španělku podle očekávání jasně přehrála. Malý zaškobrtnutí přišlo jen na začátku druhýho setu, ale Markéta ho hned napravila a pak už nebylo o vítězce pochyb ...

V českým derby v semifinále bude Markéta jasná favoritka a to tím spíš, že Bára zřejmě není úplně fit a musela se dneska odhlásit z debla, kterýho hraje právě s Markétou ...
Reagovat
George_Renel
Fit není ani Markéta :-/.
Reagovat
Dobry-den
Co když obě odstoupí i ze singla? :-)
Reagovat
tommr
tak to ani nevím. Co jí proboha zase je? :(
Reagovat
Enterprise
Za stavu 3:2 v druhém setu řešila s Hernychem, jestli si má nechat zatejpovat nohu. Respektive Hernych jí to navrhoval, ale Markéta se tvářila skepticky. Ale mám pocit, že je to zranění, které jí trápí už delší čas, podobnou diskuzi jsem mezi nimi už viděl, když hrála v Indian Wells.
Reagovat
tommr
díky za info. OCC jsem nesledoval, protože jsem pokukoval po skóre souběžně hranýho zápasu Petry a tak mi to uniklo ...

Markéta nastoupila s tejpy na pravý noze v úvodním zápase s Tomljanovicovou a tak mě napadlo jestli nemá zase potíže s tím tříslem. Včera a dneska už ale zase hrála bez tejpů a na jejím pohybu nebylo vidět nic co by jí nějak omezovalo ...
Reagovat
EllNino
??
Reagovat
EllNino
O Báře jsem psal, cestou do semifinále měla více štěstí než rozumu, navíc není úplně zdravotně fit ... přesto bojuje a semifinále je jedno z nejvydřenějších, kterého kdy Bára dosáhla :))

Naproti tomu Markéta projíždí turnajem jen tak, aby se neřeklo, hraje to, co potřebuje, a dokonale tím soupeřky deptá :) ...

V semifinále vidím Markétu jako jasnou favoritku, ale asi je mi i jedno, která z nich vyhraje, jen doufám, že vítězka pak vyhraje i finále, protože naše holky teď 4 finále WTA v řadě prohrály (5 s Marušky mexickou WTA 125k), snad to jedna z nich v neděli prolomí :)
Reagovat
peggy
Snad postoupi Vondruskova je sikula a mlada,pani Strycove je prece jiz starsi.
Reagovat
Fransoas
Markéta proti Španělce dominovala.Nepochybně semifinále s Bárou bude konfrontací mládí se skušenostmi.Přeji postup Maky.Pojď to Báře předvést - přitéto formě to není nereálné.
Reagovat
George_Renel
Markéta si Španělku vodila jak "havyř slepeho konika".
Reagovat
George_Renel
Bára s Markétou pochopitelně z debla odstoupily, to jen pro upřesnění komentáře.
Reagovat
tommr
mě to teda dost překvapilo, protože Bára ke konci zápasu vypadala že už je na tom zdravotně líp. Zřejmě jí ale po třech třísetácích docházejí síly čemuž se nedivím ...
Reagovat
peek
Víte někdo o nějakém mužském zápasu, kde by zpíval kanár na obou stranách?
Reagovat
Twofinger
2005 Buenos Aires
Gaston Gaudio x Rafael Nadal
0-6 6-0 6-1
Reagovat
Andrew89
jako pila..ale koukám jen na čísla
Reagovat
tromas12
Ale byl to tedy mazec! Závěr druhého setu byl jako na houpačce a už jsem moc nevěřil, že by to Bára mohla dát.. ale stalo se a to je super.
Teď ještě Maky a můžeme se těšit na semifinále. :)
Reagovat
raron
..dobřeeeeeee Bára!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist