Strýcová: Jedna z mých největších výher. Pomohlo mi i finále Fed Cupu

23. 1. 2016, 13:22
Aktuality 19
Loni v listopadu Barbora Strýcová získala ve čtyřhře vítězný bod českého týmu ve finále Fed Cupu. A zkušenost ze zaplněné pražské O2 areny dnes pomohla plzeňské rodačce k velké individuální výhře. Ve 3. kole Australian Open porazila třetí nasazenou Garbiňe Muguruzaovou.
Profily hráčů
Barbora Strýcová

"Je to jedno z mých největších vítězství. Kdyby mi toto někdo řekl před turnajem, tak mu nebudu věřit. Je to jako sen," radovala se devětadvacetiletá Strýcová v Melbourne pro Radiožurnál a iDnes po výhře nad španělskou favoritkou 6-3 6-2.

Strýcové k druhé výhře nad hráčkou světové desítky na grandslamu v kariéře pomohla i zkušenost z Fed Cupu proti Ruskám. "Ve spoustě věcí. Díky tomu můžu hrát takové velké zápasy a zároveň to zvládat v hlavě," řekla Strýcová. V listopadu spolu s Karolínou Plíškovou rozhodly za stavu 2-2 o českém triumfu.

V prosinci pak tvrdě pracovala na kondici. "Museli jsme všechno namačkat do tří týdnů, neměli jsme moc času a příliš jsem si neodpočinula," řekla 48. hráčka světa, která do sezony vstoupila s novým trenérem Igorem Bruknerem. Zároveň jí stále radí Tomáš Krupa, s kterým spolupracovala loni. Krupa nyní vede Jiřího Veselého.

Před cestou do Melbourne Strýcová vyhrála na dvou turnajích jen jeden zápas. "Rozpoložení nebylo nic moc, ale pak jsem si řekla, že vlastně o nic nejde," uvedla tenistka. V aréně Roda Lavera se pod zataženou střechou cítila výborně. "Pro takovéhle zápasy hrajeme tenis a vůbec jsem nebyla nervózní," řekla.

Loňská finalistka Wimbledonu Muguruzaová udělala v utkání 32 nevynucených chyb. "Všichni říkají, jak jí to nešlo, ale málokdo pochválí mě," smála se Strýcová. Dala dvě esa a měla lepší úspěšnost prvního podání. "Soustředila jsem na sebe. Pořád jsem se povzbuzovala, abych nemyslela na to, že ona víc kazí," doplnila.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
FulnekUltras
je často vůbec nejvíc, co může člověka potkat - a pro Bára bylo finále FC 2015 obrovskou vnitřní satisfakcí i testem sebedůvěry zároveň. Proti Garbine to navzdory všem zpochybňovačům příčin tohoto výsledku dokázala a nepochybuju o tom, že se opět nepodělá ani z teatrálního Hejkala - jakkoliv ten zatím na rozdíl od Španělky vypadá během AO ve skutečně vynikajicí formě. Jenže takhle zdánlivě neporazitelně působili třeba i kanadští hokejisti v čele s "Gulliverem" Lindrosem v Naganu... ;)
Reagovat
FulnekUltras
pro Báru
Reagovat
Jan
A že to nepomohlo Karolíně.
Reagovat
FulnekUltras
na Káju tyhle věci jak známo tolik nepůsobí... ;)
Reagovat
EllNino
http://sport.idnes.cz/ceske-tenisove-tricatnice-o-zivote-po-tenise-fnp-/tenis.aspx?c=A160122_201745_tenis_ten

Pro Fricka, Lucka chce prý hrát ještě 4 roky :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejzajímavější je ta informace, že Lucka původně chtěla končit v osmadvaceti. A pak to přehodnotila. :)
Reagovat
misa
Už jsem mohl mít klid :) Čtyři roky tak ve snu, vždyť ani neví, jestli může dál hrát na vrcholové úrovni.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad bude moci. ;-)
Reagovat
Frick
Jj, skutečně pěkný článek, který je celkem na místě.

Co si budem namlouvat - těch "zkušených" (rozuměj metuzalémek) máme (bohužel?) celkem dost.

Vlastně nám celkem dost chybí hráčky střední generace. V TOP 250 máme 15 holek, jen jedna ale patří do ročníků 1988, 89, 90 a 91...

7. Kvitová
255. Vaňková
259. Vaidišová
417. Borecká
449. Malíková
544. Kramperová

atd.
Reagovat
Dobry-den
Hrála dobře, ale nic extra, Muguruza ji vůbec neprověřila. Vsadím se, že proti hejkalce neuhraje víc jak čtyři gemy...
Reagovat
smazaný uživatel
hejkalka je favoritka celeho turnaje ,ale s lepšící se Bárou to procházka,jak si myslíš,nebude
Reagovat
horska.kraslice
Moc bych si přála, abych se mýlila, ale mám obavu, že veškerá Bářina snaha se od běloruské houkající mašiny odrazí asi tak jako míček na ping pong od golema.
Reagovat
lars
kdyz ten odraz bude do autu, tak to pujde :)
Reagovat
horska.kraslice
:-) :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejtezsi zapas Baru teprve ceka pak uz je mozne uplne vsechno. Ale Gratuluji :-)
Reagovat
Fandina
taky tě chválím, občas jsem na tebe koukla a vždycky si zahrála super. A vůbec, je to úspěch, porazit světovou trojku na GS. Tak jen tak dál a také držím palce v deblu. S Lucic jste zkušené holky, tak dojděte co nejdál. Báro pojď!
Reagovat
FulnekUltras
a ani singl není nejmenší důvod balit... ;)
Reagovat
dadaft
perfektní tenis, super výkon.
a za odměnu další opravdu velký zápas (ať už to dopadne jakkoli).
budu držet palce.
Reagovat
Lunej..
Pro mě bude její zápas s Vikou hlavním trhákem a budu živit naději, která umírá poslední :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist