Strýcová s Vondroušovou v Melbourne skončily před finálovými branami

23. 1. 2019, 14:04
Aktuality 4
AUSTRALIAN OPEN - Barbora Strýcová a Markéta Vondroušová do finále Australian Open ve čtyřhře žen nepostoupily. V boji o něj česká dvojice podlehla po více než dvou a půlhodinovém boji 5-7 6-4 5-7 čínsko-australskému páru Shuai Zhang a Samantha Stosurová.
Barbora Strýcová a Markéta Vondroušová

Barbora Strýcová měla hrát čtyřhru na Australian Open původně s Andreou Sestini Hlaváčkovou, ta se ale zranila. Pak se dohodla s loučící se Lucií Šafářovou, tu ale připravilo o rozlučku s kariérou zranění zápěstí a dvaatřicetiletá Strýcová tak nakonec poprvé nastoupila po boku o třináct let mladší krajanky Markéty Vondroušové, která byla původně domluvená s Ukrajinkou Dajanou Jastremskou.

A páté nejlepší deblistce světa se s levorukou parťačkou, která má dva grandslamové tituly ze čtyřhry juniorek, dlouho dařilo. Do soutěže vstoupily skalpem třetího nasazeného páru Daborwská Yafan Xu, včera vyřadily i pátý nasazený tandem Klepačová/Martínezová a po čtyřech výhrách postoupily do semifinále. 

V něm se dnes večer na závěr programu v Rod Laver Areně utkaly s domácí Samanthou Stosurovou a Číňankou Shuai Zhang, které včera vyřadily nasazené jedničky Barboru Krejčíkovou s Kateřinou Siniakovou. A na australsko-čínské duo nestačily ani Strýcová s Vondroušovou.

Přitom české tenistky začaly skvěle, v prvním setu vedly 5-1, ale za stavu 5-2 nevyužily čtyři setboly při podání Vondroušové. O náskok dvou brejků přišly a úvodní set prohrály. Ve druhém naopak otočily vývoj z 1-3 a vynutily si rozhodující dějství.

V něm Strýcová s Vondroušovou znovu ztrácely, z 1-4 ale srovnaly na 4-4 a měly brejkbol na 5-4, jenže neuspěly. Za stavu 5-6 podávala Vondroušová, soupeřky získaly dva mečboly a při druhém skončil míč z rakety Strýcové v autu.

Titul ve čtyřhře na Australian Open získala z českých tenistek naposledy předloni Šafářová, která triumfovala v páru s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Česká dvojice vyhrála grandslam naposledy loni, kdy na Roland Garros a ve Wimbledonu triumfovaly Krejčíková se Siniakovou.

Stosurová s Shuai Zhang ve finále vyzvou obhájkyně titulu a turnajové dvojky Tímeu Babosovou z Maďarska a Kristinu Mladenovicovou z Francie.

• AUSTRALIAN OPEN 2019 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 62,500.000 australských dolarů
středeční výsledky (23. 01. 2019)
• Dvouhra žen - čtvrtfinále •
Kar. Plíšková (7-ČR) - S. Williamsová (16-USA) 6-4 4-6 7-5
Ósakaová (4-Jap.) - Svitolinová (6-Ukr.) 6-4 6-1
• Čtyřhra žen - semifinále •
Stosurová/Shuai Zhang (Austr./Čína) - Vondroušová/Strýcová (ČR) 7-5 4-6 7-5
Mladenovicová/Babosová (2-Fr./Maď.) - Riskeová/Bradyová (USA) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
horska.kraslice
Semifinále je velmi dobré jednak s ohledem na narychlo sestavenou dvojici, ale i s ohledem na dlouhodobý tréningový i zápasový deficit Markétky kvůli zraněnému tříslu a následně kolenu. Třeba se tato dvojice ještě někde objeví.
Reagovat
tommr
to bude záležet na tom jak rychle se uzdraví Andrea Hlaváčková. Pokud by marodila dlouhodobě tak by to Bára s Markétou určitě měly spolu zkoušet dál ...
Reagovat
EllNino
Barče fiále GS stále uniká, nedá se nic dělat ...:)

I tak, super turnaj, na to, že se domluvily za pět dvanáct :)
Reagovat
misa
Bára má celkem 23 deblových titulů, ale v gs. finále si nikdy nezahrála. Tohle bylo 5. prohrané semifinále...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist