Strýcová se Su-Wei Hsieh dobyly Birmingham a mají první trofej z trávy

23. 6. 2019, 19:36
Aktuality 6
WTA BIRMINGHAM - Barbora Strýcová a Su-Wei Hsieh slaví premiérový triumf na trávě. V Birminghamu ve finále zdolaly 6-4 6-7 10-8 německo-nizozemské duo Anna-Lena Grönefeldová a Demi Schuursová a získaly celkově čtvrtý společný titul. Třiatřicetiletá Češka si připsala 26. deblovou trofej.
Su-Wei Hsieh a Barbora Strýcová

Strýcová sice zahájila letošní sezonu po boku krajanky Markéty Vondroušové, po Australian Open se ale dala znovu dohromady se Sie Šu-wej a společně ovládly Dubaj a Madrid. V součtu s loňským triumfem v Indian Wells už spolu získaly čtvrtou trofej. V Birminghamu se Strýcová raduje z titulu podruhé, v roce 2016 zde zvítězila po boku Karolíny Plíškové.

Dnešní finále zahájil druhý nasazený česko-tchajwanský pár výborně a rychle vedl 5:0. Pak ale soupeřky zabraly a úvodní set se nakonec protáhl na 35 minut. Ve druhé sadě zápas nadvakrát přerušil déšť a po dlouhém přerušení za stavu 2:3 se nakonec dohrávalo v hale. Strýcová se Sie Šu-wej nakonec druhý set ztratily ve zkrácené hře, koncovku zápasu pak ale zvládly.

Ve dvouhře triumfovala Australanka Ashleigh Bartyová, jež si zajistila premiérový posun do čela singlového žebříčku.

Podrobnosti připravujeme.

• WTA PREMIER BIRMINGHAM •
Velká Británie, tráva, 1.006.263 dolarů
nedělní výsledky (23. 06. 2019)
• Dvouhra - finále •
Bartyová (1-Austr.) - Görgesová (8-Něm.) 6-3 7-5
• Čtyřhra - finále •
Strýcová/Su-Wei Hsieh (2-ČR/Tchaj-wan) - Grönefeldová/Schuursová (4-Něm./Niz.) 6-4 6-7(4) 10-8
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
a.magerova
Ten Andy by mohl... ;-)
Reagovat
Kytka
Gratuluji, ale bylo to jako na houpačce.
Reagovat
tommr
nakonec ten titul vydřely i když to s nima v MTB vypadalo všelijak. Poslední tři body ale patřily jim: nejdřív 2 nádherný loby od Hsieh a nakonec neštastnice Groenefeldová udělala dvojchybu ...
Jinak je třeba taky říct, že jde sice o trofej z trávy, ale zápas se dohrával v hale. Těžko říct komu to víc prospělo ...
Bára se tímto oficiálně stala naší nejlepší deblistkou a opět se o trochu víc přiblížila postu světový jedničky. Pokud by se jí podařilo vyhrát s Hsieh i Wimbledon (ve finále nad kýmkoli mimo Babos/Mladenovic) měla by post jedničky jistej ...
Reagovat
Jan
Pokud by se Bára dostala na TM a Hsieh ne, s kým by tam hrála ?
Reagovat
tommr
na TM deblistek postupujou týmy ne jednotlivci. Bára se na něj tudíž může kvalifikovat jen společně s Hsieh a pokud by se nedejbože Hsieh před TM zranila nebo onemocněla tak by měla Bára smůlu ...
Teoreticky by se samozřejmě mohla Bára dát dohromady i s jinou hráčkou a s ní na TM postoupit, ale proč by to dělala když jí to s Hsieh tak klape?
Reagovat
Jan
Ale žebříčky deblistek jsou jednotlivě ne jako páry. Teoreticky, kdyby Bára byla na pozici pro postup a Hsieh ne (kdyby např. bára pak hrála debla s jinou a hsieh se nedařilo), tak nepostoupí ani Bára ?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist