Strýcová se Su-Wei Hsieh v Dubaji obhájily titul, Krejčíková zůstala bez trofeje

22. 2. 2020, 15:58
Aktuality 7
WTA DUBAJ - Barbora Strýcová a Su-Wei Hsieh proměnily druhý ze tří letošních turnajů v titul. Česko-tchajwanská dvojice obhájila svůj loňský triumf v Dubaji, když ve finále udolala 2-1 na sety česko-čínský tandem Barbora Krejčíková a Saisai Zheng.
Su-Wei Hsieh a B. Strýcová (© AFP)

První set získaly nasazené jedničky a první dvě hráčky deblového žebříčku Barbora Strýcová se Su-Wei Hsieh, druhý se stal kořistí Barbory Krejčíkové s Saisai Zheng. V rozhodující sadě vedly turnajové pětky 3-0, ale sehranější pár osmi body v řadě průběh zvrátil a zvítězil 7-5 3-6 10-5.

Krejčíková většinou hraje čtyřhru po boku Kateřiny Siniakové, v Dubaji s Saisai Zheng absolvovaly druhý společný turnaj. Před třemi lety v Římě vypadly ve čtvrtfinále.

Strýcová se Su-Wei Hsieh se ze společného titulu radovaly už posedmé včetně loňského Wimbledonu, letos po titulu v Brisbane došly na Australian Open až do finále. Třiatřicetiletá Strýcová má dohromady na kontě už 29 deblových titulů, čtyřiatřicetiletá Tchajwanka o tři méně.

Nyní se Strýcová se Su-Wei Hsieh přesunou do Dauhá, kde loni vypadly hned po svém úvodním vystoupení. Ve dvouhře česká tenistka vyzve v pondělí Chorvatku Petru Martičovou, které může porážku z Dubaji.

Ve dvouhře triumfovala rovněž nasazená jednička. Z 20. titulu se radoivala Rumunka Simona Halepová, jež zdolala Kazašku Jelenu Rybakinovou.

• WTA PREMIER DUBAJ •
SAE, tv. povrch, 2.908.770 dolarů
páteční výsledky (21. 02. 2020)
• Čtyřhra - finále •
Strýcová/Su-Wei Hsieh (1-ČR/Tchaj-wan) - Krejčíková/Saisai Zheng (5-ČR/Čína) 7-5 3-6 10-5
• Dvouhra - finále •
Halepová (1-Rum.) - Rybakinová (Kaz.) 3-6 6-3 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
tommr
v dalším přímém souboji dvou našich deblových hvězd vyhrála opět ta zkušenější. Je ovšem zajímavý, že dnešní zápas byl mnohem vyrovnanější než ten na AO kde Bára Krejčíková hrála s Katkou Siniakovou ...
Hsieh/Strýcová sice obhájily lonskej titul, ale protože je letos Dubaj jen Premier tak přišly o 430 bodů a v deblovým žebříčku se na čelo posunula místo Hsieh Mladenovicová ...
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
kada.tom
Gratulace Báře a Hsieh k titulu, jsem rád, že se jim daří i v letošní sezóně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
smazaný uživatel
To, co predvedli Krejcik Zheng od stavu 3:0 v TB je na navstiveni psychiatra.
Reagovat
Fandina
předvedly
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist