Strýcová: Tahle pohádka má happy end. Musím si to nechat projít hlavou, ale Prahu a US Open pořád plánuju

17. 7. 2023, 07:00
Rozhovory 20
Za pohádku se šťastným koncem označila Barbora Strýcová nečekaný triumf ve čtyřhře Wimbledonu. Na slavném grandslamu uspěla v rámci svého rozlučkového turné s tchajwanskou parťačkou Su-Wei Hsieh a společně zopakovaly úspěch z roku 2019. Novinářům Strýcová řekla, že letošní titul staví o něco výše, než ten předchozí, protože od té doby přivedla na svět syna Vincenta. Uvedla také, že navzdory úspěchu neplánuje rozlučku předčasně ukončit a dál cílí na turnaj WTA v Praze a zářijové US Open.
Profily hráčů
Barbora Strýcová (© AFP)

"Chvíli jsem se bála, jestli je to vůbec všechno pravda. Měla jsem tu ale tolik lidí a tolik z nich mě už štíplo, že to pravda je. Těším se, jak si to teď užiju. Je to až k neuvěření, co se nám povedlo," uvedla Strýcová.

Sedmatřicetiletá rodačka z Plzně se vrátila na kurty po mateřské pauze letos v dubnu. Během finále proti australsko-belgickému páru Storm Hunterová, Elise Mertensová se často povzbuzovala. Po využitém mečbolu, který zpečetil vítězství 7:5, 6:4 padla radostí na wimbledonský trávník. "Nevěřila jsem, že Su-Wei zahraje při mečbolu takový úhel. V ten moment jsem jen spadla na kolena a nevěřila tomu. Koukla jsem se na ní, na celou svou rodinu a bylo to neuvěřitelné. Neskutečný pocit," vyprávěla Strýcová.

Letošní titul ze čtyřhry stavěla výš, než ten před čtyřmi lety. I z hlediska okolností, které mu předcházely. "Za tímhle je velký příběh, který obnáší to, že jsem porodila mého milovaného syna. Se Su-Wei jsme navíc nehrály strašně dlouho. Tahle pohádka je napsaná do konce a má happy end. Jsem za to strašně ráda, protože jsem si to moc přála," doplnila Strýcová.

Během finále ji v hráčské lóži podporoval přítel, členové týmu, sestra, neteř i kouč David Kotyza. "Ten tu se mnou zůstal kvůli tomuto zápasu. Strašně si toho vážím, protože jsme tu v roce 2019 prožily neuvěřitelný úspěch. Byli tam důležití lidé, které jsem tam chtěla mít," řekla bývalá světová jednička v deblu.

Úspěch chystá pořádně oslavit. Jako první se těšila na bál šampionů, kde vyhlížela i setkání s vítězkou dvouhry Markétou Vondroušovou. "Ještě jsme se po jejím triumfu neviděly, ale psaly jsme si. Když mě pustíte, půjdeme na bál a tam se uvidíme," usmála se Strýcová. "Určitě budou dlouhé oslavy. Asi si dáme pár skleniček," doplnila.

Navzdory povedené tečce za Wimbledonem však chce dál dokončit rozlučkové turné, jak si naplánovala. "Ano, turnaj v Praze a US Open pořád plánuju. Musí mi to všechno projít hlavou, ale mám to pořád naplánované," dodala česká tenistka.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
Oin
Náhodou jsem koukal na výsledky čtyřhry juniorek ve Wimbledonu 2002 a všiml jsem si, že pozdější vítězky Strýcová/Clijstersová vyřadily ve čtvrtfinále pár Falconová/Hsieh Su-wei. Náhoda? Nemyslím si.
Reagovat
Otmar
Nezbývá, než vyslat spolek přátel Tchajwanu (Vystrčil, Pekarová, Drahoš, Žáček atd.), na tento bohulibý ostrov ne za účelem rekreace, nýbrž se závažným diplomatickým posláním...zajistit účast Hsieh..teď se ukažte!
Reagovat
IngStavinoha
smile
Reagovat
lvicek
Barčo a co to TM? To by byla rozlučka!
Reagovat
Jan
Jestli by na to měla postavení v žebříčku.
Reagovat
vavrinec
No, je otázka, s kým bude hrát Su-Wei Hsieh US Open. Ona má téměř stejně bodů s Bárou i se svojí současnou čínskou partnerkou.
Reagovat
GaelM
Imho pokud Bára bude hrát, tak Su-Wei půjde do toho s ní. Vracely se společně právě kvůli tomuhle roku, sice Su-Wei má asi v plánu pokračovat i dál, ale s Bárou jsou sehrané a je to pro ni partnerka, se kterou má velkou šanci znovu uspět. S tou Číňankou (afaik) hrála právě jen RG, protože tam se Bára nepřihlásila. Že to i tak vyhrály je jiná věc, Su-Wei je fakt jedinečná hráčka a imho má našlápnuto k návratu na post světové jedničky, pokud bude pravidelně hrát. Konkurovat jí můžou jen KrejSi a Gauff+Pegula, ale ani jeden z těch párů aktuálně není v top formě.
Reagovat
tommr
jj Bára to nemá úplně ve svých rukou a musí čekat na to jak se rozhodne Hsieh. Pokud by se Hsieh rozhodla že bude hrát USO s tou mladou Číňankou tak má Bára smůlu a na TM může zapomenout ...
Reagovat
Jan
Že by si to Bára střihla s nějakou Češkou, např. s Bouzkovou ...
Reagovat
EllNino
ta přece hraje se Sorribes
Reagovat
tommr
mohla by to zkusit třeba s Karolínou ale na TM by to už nestačilo i kdyby USO vyhrály ...
Reagovat
EllNino
Bara s Karolinou? Haha dobrej vtip :))
Reagovat
tommr
čistě tenisově by to nebyl vůbec špatnej pár ...
Reagovat
vavrinec
Mohla by ukecat Lucii Šafářovou Plekancovou. Věřím, že by jí vykecala díru do hlavy a Lucie by do toho, byť na jeden turnaj, šla. smile
Reagovat
PetaM
Bóže, Lucie byla špatná už za dob své aktivní kariéry. Pokud by nastoupila s Bárou, tak by to byla potupná prohra, kdy by podle mě soupeřky vyhrály i s lepším skórem, než 6:0 a 6:0 ...
Reagovat
EllNino
špatná?
Reagovat
lvicek
Myslim, ze Hsieh by s Barou hrala... Mozna teda taky zalezi, jestli Hsieh bude chtit hrat i dalsi letni USA turnaje... A pokud by tam Bara nechtela jet, tak to by mozna vadilo.
Reagovat
tommr
no Bára bude určitě hrát jen USO. Nemyslím si ale že by v případě tak zkušených hráček hrály přípravné turnaje nějakou zásadní roli. Wimbledon koneckonců taky vyhrály bez nějaké přípravy ...
Reagovat
lvicek
Nemyslím to jako přípravu, ale spíš, pokud by Hsieh chtěla hrát všechny ty turnaje, tak by třeba dala přednost partacce, která by je hrála všechny s ní
Reagovat
tommr
to je možný. Hsieh je dost svérázná hráčka a těžko odhadovat co se jí honí hlavou ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist