Stuttgart: Zvonarevová vydřela postup, pět nasazených končí

20. 4. 2011, 17:10
Aktuality 42
Třetí hráčka světa Věra Zvonarevová zvládla svůj první letošní zápas na antuce. S krajankou Pavljučenkovovou sice prohrála úvodní set, utkání ale otočila a zvítězila 3-6 6-4 6-2. Hůř si vedla vítězka loňského French Open Schiavoneová, která podlehla Agnieszce Radwaňské.
Vera Zvonarevová

Věru Zvonarevovou čekala při její letošní premiéře na antuce spoluhráčka z fedcupového týmu Anastasia Pavljučenkovová. Devatenáctiletá ruská naděje se už stihla rozehrát v prvním kole a proti slavnější krajance předváděla od začátku agresivní a nebojácný tenis.

Rozhodující moment úvodního setu přišel hned při prvním podání Zvonarevové, která o něj přišla. Světová trojka se sice začala rozehrávat, při podání Pavljučenkovové ale neuspěla. Dočkala se až ve druhé sadě, kdy si vlastní servis hlídala a díky jednomu brejku si vynutila třetí set. V něm už Zvonarevová svoji soupeřku přehrávala a po více než dvou hodinách zvítězila 3-6 6-4 a 6-2.

"Je dobrá, v budoucnu se budeme potkávat častěji," řekla na adresu Pavljučenkovové turnajová dvojka. "Byl to můj první zápas na antuce v této sezoně, tak jsem se prostě jen snažila vydržet. Minulý týden jsem s ní hodně trénovala, ale zápas je něco úplně jiného. Je těžké proti ní nastupovat, ale to je součást naší práce," dodala.

Zvonarevovou ve čtvrtfinále čeká loňská finalistka Samantha Stosurová, se ketou v posledních pěti vzájemných soubojích uhrála jediný set. Australanka, finalistka loňského French Open, si dnes ve třech setech poradila se Slovenkou Danielou Hantuchovou.

První letošní utkání na antuce odehrála i čtvrtá hráčka světa a vítězka loňského French Open Francesca Schiavoneová. Italka nastoupila proti Agnieszce Radwaňské, kterou v minulosti už čtyřikrát porazila. V jejich prvním vzájemném utkání na pomalém povrchu se ale radovala Radwaňská. Polka sebrala Schiavoneové celkem pětkrát podání a za necelou hodinu a půl zvítězila jasně 6-1 6-3.

Němky skolily čtyři nasazené favoritky
Před branami čtvrtfinále dnes skončily i další čtyři nasazené tenistky a všechny měly na svědomí domácí hráčky. Kristina Barroisová dokázala zaskočit turnajovou osmičku Marion Bartoliovou, již vyřadila po setech 6-4 6-2. Stala se tak první Němkou po deseti letech, která ve Stuttgartu prošla do čtvrtfinále.

"Byla jsem totální outsider. Je to pro mě obrovský úspěch," radovala se Barroisová.

Krátce nato ji pak následovala krajanka Sabine Lisicki. Ta k radosti domácích diváků zvládla duel s šestou nasazenou Číňankou Na Li, kterou porazila 6-4 a 7-5.

Německo má jistou minimálně jednu semifinalistku, neboť Lisická se ve čtvrtfinále utká s krajankou Julií Görgesovou. Ta sice v duelu s Victorií Azarenkovou prohrála první set 4-6, jednadvacetiletá Běloruska však poté utkání pro bolesti pravého ramene vzdala. 

Azarenková prohrála naposledy v březnu v Indian Wells, kde kvůli zranění kyčle vzdala Wozniacké. Dnes utkání nedohrála po dvanácti vyhraných zápasech v řadě, díky nimž triumfovala v Miami a Marbelle.

Ve večerním zápase pak uspěla i domácí jednička Andrea Petkovicová, jež o víkendu zařídila postup své země do Světové skupiny Fed Cupu. Třiadvacetiletá Němka se dnes utkala s Jelenou Jankovičovou, kterou zdolala před čtyřmi týdny v Miami, kde se na prestižním turnaji dostala až do semifinále a poprvé nakoukla do top 20. Petkovicová potrzuje skvělou formu i ve Stuttgartu, když bývalou jedničku stejně jako na Floridě porazila - navzdory spoustě chyb z obou stran - po prohrané úvodní sadě. 

"Byla jsem hrozně vyčerpaná, ale nemohla jsem prohrát. Porážky nesnáším víc, než radost z vítězství. Myslím, že mám zítra hodně malou šanci," komentovala Petkovicová.

Ve čtvrtfinále se největší domácí naděje utká se současnou první tenistkou ženského tenisu Caroline Wozniackou. Dvacetiletá Dánka vstoupila na evropskou antuku hladkým vítězstvím 6-1 6-2 nad Zuzanou Kučovou. Pro osmadvacetiletou Slovenku to byl teprve druhý zápas ve 2. kole turnaje WTA.

Komentáře

42
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ha, tak hned první tip mi nevyšel, Ksenia Pervak právě prohrála s Albertou Brianti 5:7, 2:6 a je třeba třeba říci, že zhruba od poloviny prvního setu jí Italka přehrávala.

Zajímavé by bylo srovnání Ksenie s Kristýnou Plíškovou: obě levoruké a úspěšné juniorky, Kristýna má ale lepší servis i forhend, za to se ale hůř pohybuje, i když pohyb není ani u Ksenie moc slavný.
Reagovat
smazaný uživatel
Špatný tip nevadí (i když je pravda, že napsat sem tipy na kursové favoritky a hned v prvním případě se seknout je docela na pováženou:)...) Matěji, aspoň že pozápasové rozbory ti jdou hezky..
Tak hodně štěstí.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, moje oblíbenkyně jde dál. Já bych se ani nedivil, kdyby celý Fes vyhrála. To bych jí moc přál.

Jinak výkon Stosur v prvním setu na servisu byl k pláči. Od druhého setu sice výrazné zlepšení, nespíš půjdeme do třetího setu, ale věřím Věrce, že to ustojí.
Reagovat
smazaný uživatel
Šakal: jak může mít někdo za oblíbenkyni Dinaru, to do smrti nepochopím, ale budiž. :-) Vítězství přeji Jarce nebo Poloně.

Cvach:
Díky za pochvalu. Tipování je holt těžké. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, já tě právě proto provokoval. :-) Já třeba taky nechápu, jak někdo může fandit třeba Jankovič nebo nedej bože Azarence, která mě včera zase rozpálila do běla (a nebylo to jejím sex-appealem).
Reagovat
smazaný uživatel
Matějovi se při pohledu na Dináru prý dělá špatně :-)
Kráska sice není, horší ovšem je ten stále silnější akustický doprovod, připadá mi, že hučí jak přetopený kotel. Ještě 3 roky zpátky byla docela tichá, hekání ji zřejmě naučil až trenér Krajan.
Reagovat
smazaný uživatel
Chybělo trošku štěstíčka Matějovi.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Matěji Zvonareva, Lisicki, všechno smůla smůlička... Hercog odstoupila, no ale zatím aspoň ta Dinara teda. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak schválne, zda vyjdou tipy pro zítřek. :-)

1/ Ksenia Pervak vs. Alberta Brianti -- vyhraje Ksenia.

2. Alizé Cornet vs. Dinara Safina -- hm, opakování proslulého zápasu z AO 09, kt. Cornetovou úplně zničil. Vítězství přeji Alizé, ale tippuju, že vyhraje Safinová, ačkoliv její výkon ze zápasu s Jill Craybas je irelevantní, protože Jill byla neuvěřitelně neškodná.

3. Polona Hercog vs. Melanie Oudin -- Polona Hercog, ale bude to bitva.

4. Anastasia Pivovarova vs. Yaroslava Shvedova -- Jarka zvítězí!!! :-)

Stuttgart si moc tipovat netroufám, ale zkusme to:

1. Samantha Stosur vs. Vera Zvonareva -- hm, řekl bych, že tentokrát vyhraje Zvonareva.

2. Sabine Lisicki vs. Julia Goerges -- myslím, že se opět dočkáme překvapení a zvítězí Sabine. :-)

3. Caroline Wozniacki vs. Andrea Petkovic --

hmm, hmm, těžko soudit. V Miami hrály obě dost hrozně, Andrea ale přece jen o trochu méně špatně. Ale ze zápasu bylo patrné, že ví, jak na Wozniackou hrát + teď s jankovičovou měla slušnou formu. Vidím to zhruba fifty: fifty, ale vzhledem k tomu, že Wozniacká určitě nebude chtít se stejnou soupeřku prohrát dvakrát za sebou, favorizoval bych spíš Wozz; na druhé straně se hraje na antuce, což by mohlo být výhodou Petkovičové.

4. Agnieszka Radwanska vs. Kristina Barrois -- Aga, to je IMHO největší tutovka ze všech zápasů (Fes i Stuttgart).
Reagovat
VlS
Ve Fesu se shodujeme, ve Stuttgartu to s výjimkou Věrka - Samantha vidím naopak.
Reagovat
VlS
Co říkáš na Robina?
Reagovat
smazaný uživatel
Na Robina říkám jen to, že hrál patrně stejně mizerně jako s Del Potrem v IW a jestli se brzy nezberchá, tak na RG velmi zapláče.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, proč by měla být antuka pro Caroline handicap. Naopak, tomu jejímu defensivnímu stylu by měla pomala antuka vyhovovat. Pro Petkovič hraje spíš domácí prostředí, ale psychicky silnější je určitě Caroline, nemluvě o kvalitnějším servisu. Věřím spíše Wozniacki.
Reagovat
smazaný uživatel
Tos asi neviděl, jak se na tý antuce pohybuje. :-) Například už jen to, že pořádnej skluz v podstatě nedělá před úderem, ale až po úderu, kdy koneckonců není vyhnutí.
Reagovat
smazaný uživatel
"Kvalitnějším servisu"? To jako chceš říct, že Wozniacká má kvalitnější podání než Petkovičová?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, přesně to tvrdím. Mám ale na mysli spíše schopnost vyhrát game na podání, nejde mi o techniku servisu.
Reagovat
smazaný uživatel
OK, ale stejně tak můžeš tvrdit, že má Wozz "kvalitnější return", protože častěji vyhrává soupeřčino podání než Petkovičová.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
No jéé, další díl nekonečného seriálu "Azarenka vzdává zápas" je na světě. To je až neskutečné, s jakou vervou se Viktoria své oblíbené činnosti věnuje. Akorát nechápu, proč vlastně ten tenis ještě vůbec hraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se, že jsi vůbec nezaregistroval, že teď vyhrála v Miami a Marbelle dva turnaje v řadě. Cyklus: zranění (IW) -- dva turnajové triumfy -- zranění (Stu) není ztas až tak k zahození. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jasně že zaregistroval. Jen nechápu, proč teda leze na každý podnik, když na to fyzicky nemá.
Reagovat
VlS
Tak královna řvounek to zase skrečla a postupuje Julča
Reagovat
VlS
Tak to byla pěkná podívaná, krásnej zápas se spoustou hezkejch momentů. Petko je střelec. Myslím, že se do desítky může dostat. Jsem zvědavej na QF, jestli bude hrát jak dnes 2. a 3. set, tak by mohla Carolinu porazit. V dalším QF tipuji na vítězku Barrois, nemyslím si, že by Aga byla nějak lepší než Bartoli nebo Lucka. 3. QF - uvidíme jestli bude hrát královna řvounek nebo Julia (královna je pravděpodobnější) a pokud by postoupila Julia, tak to vidím tak 50:50. Ve čtvrtém QF věřím spíš Věrce.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, zápas jsem viděl sice až od začátku 3. setu, ale stálo to za to. Výborný tenis, více než bojovný výkon v podání zabijáka Petkovic, v závěru jsem si říkal, jestli se opět podaří Jankovic utéct z mečbolů, jako v případě deblu na Slovensku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já to viděl od stavu 2:1 v posledním setu, ale večeřel jsem u toho, takže jsem tomu nevěnoval až takovou pozornost. Jankovičová je podle mě v určité mini-krizi, protože při jejím herním stylu přece není možné, aby dělala tolik nevynucených chyb (včetně tří dvojchyb, jimiž si prohrála servis za stavu 4:3, když se předtím úspěšně vrátila do zápasu díky re-breaku). Ale je asi dobře, že prohrála, protože tahle verze Jankovičové nemá šanci porazit Wozniackou a zápas v Charlestonu byl neuvěřitelně nudný a nekvalitní.

Jo, a jinak myslím, že Radwanska porazí Barroisovou, protože níže postavené hráčky v drtivé většině případů bez púroblémů poráží + má tu formu. Ze zápasu s Francescou jsem sice viděl jen pár gamů, ale hraje dobře (což ovšem nic nemění na faktu, že mi ona osobně ani její hra sympatická není). Zdálo se mi, že lépe podává a trochu přitvrdila údery. Každopádně Schiavone tentokrát nehrála tragicky, ale nebyla schopna ji přetlačit, resp. na ni vyzrát. S Wozniackou nebo Petkovičovou by to asi bylo o něčem jiném. Ať již vyhraje kterákoliv z nich, případné semifinále s Radwanskou by mělo být zajímavé.
Reagovat
VlS
No, uvidíme zítra, můj tip je, že AGA prohraje. Azarenka skrečovala další zápas, takže bude QF Lisicki - Georges - myslím, že by měla vyhrát Georges, ale i tak mají Němky jistotu nejméně jedné v SF.
Reagovat
smazaný uživatel
já tu hru Agy moc identifikovat nedokážu, podle mě Barrois porazí, ona s níže postavenými hráčkami moc problémů nemívá, navíc má vcelku formičku... Aga má všechny údery vyrovnané, ale zas nemá žádný, který by něčím ten další převyšoval, rány z toho taky žádný moc nepadají, její výhodou je to, že umí hrát bez chyb, ustojí výměny, není to žádná agresivní hráčka, dívat se na zápasy Aga mi nevadí, ale radši se podívám na zápasy agresivních hráček, navíc dneska budou hrát dvě proti sobě (Lisicki vs Goerges), hráčky se skvělým servisem a zabijáckými forehandy, navíc určitě udělají i pár chyb, které by dělat neměly, myslím, že to bude prostě asi nejzajímavější zápas dne:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aga: Tak její údery vlastně nejsou "údery" v pravém slova smyslu, protože ona spíš ten míč "strká" či "tlačí", než že by do něj "udeřila". Takže místo "úderů" má spíš "strkanici" či "tlačenku". :-))

Zajímavý zápas by měl být i Zvonareva vs. Stosur.
Reagovat
VlS
Ještě jsem dnes žádnej zápas ze Stuttgartu neviděl, ale zdá se, že Na Li má fakt docela problém. Co říkáte na Němky? Po vyřazení Bartoli vypadá prohra Lucky s Barrois trochu jinak, asi Kristina chytla na doma formu jak hrom. Jsem zvědavej na Andreu s Jelenou.
Reagovat
smazaný uživatel
já viděl jen kus zápasu Agy se Schiavone a Sabine s Na Li... zas Sabču jsem rád, je to takový paradox, že 155. hráčka drtí top hráčky:-) ale tak ona má formu jinde než, kde je její momentální umístění, já jí přeju, aby se dostala zpět nahoru, kam patří... Na Li dneska nehrála špatně, backhand jí vycházel dobře, ale Sabine jí prostě přehrála svojí agresivní hrou, navíc dneska toho dost naběhala a získal z toho taky pár bodíků, z prvního podání prakticky neztratila bod, i když to procento, co šlo dovnitř nebylo tak slavný, každopádně skoro 100% úspěsnošt... bylo by super čtvrfinále Sabine vs Julia...
Reagovat
smazaný uživatel
Marion není na antuce moc dobrá + je hráčkou typu Jeckyll a Hyde, takže samotný fakt, že s Barroisovou prohrála, neznamená z hlediska Lucčina výkonu nic zásadního. Ale jak říkám, v druhém setu to již taková tragédie nebyla (míním Lucčin zápas).
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, Sabine Lisická má přijet do Prahy na tu padesátku, entry list je zde: http://pragueopen.cz/2011/entrylist.php
Reagovat
smazaný uživatel
S chválou servisu Sabiny bych se mírnil. Po nešťastném 2. kole US Open 2009 je už jen stínem hráčky, která měla na dosah Top 20. Její hry na podání jsou od té doby často slušná tragikomedie.
Momentálně sice vidíme určitý vzestup, ale spíš čekám, kdy opět špatně šlápne a opět si zničí kotník. Tyhle maléry jen tak z hlavy nedostane.
Reagovat
smazaný uživatel
No, dnes s Na Li stínem té hráčky, kt. měla na dosah top 20, opravdu nebyla. Jo, a kdybych byl jako ty, tak bych zase s napětím očekával, kdy si kotník zraní Wozniacká nebo kdy se zase začne svíjet v křečích po kurtu. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Víš co mě překvapuje? Chováš se jak plácalové z Eurosportu nebo naši pisálkové. U jednoho článku jsi cítil rozpaky nad přidáváním -ová ke jménu Paszek a přitom vyrábíš pisálkovské směšnosti Beguovou (to je opravdu nádhera!) nebo Lisická a Wozniacká.
Ani jedna není Polka, správná výslovnost je Liziki a Wozňáki. Koncovka -cká nemá u těchto "nepolských" občanek co dělat!
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se nepletu, byls´ to právě ty, kdo mi vehementně vysvětloval, že v češtině je nezbytné koncovku -ová přidávat. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo tím jako chceš naznačit, že správný český tvar je "Lizikiová" a "Wozňákiová"? :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
tak na tehle seznam jsem se už těšil dlouho, sledoval jsem stránky ITF už měsíc před tím, než byl vůbec zveřejněn:-) to že tam je Sabine mě překvapilo a zároveň hodně potěšilo, už jen kvůli ní mi stojí za to se do Prahy na 2 dny vydat:-) očekávám, že by mohla ještě týden zůstat na 100k...
Reagovat
smazaný uživatel
Nezbytné? Já to určitě nebyl, páč tohle nesnáším !!!
Občas ale komentuju chyby zdejších pisálků, které jsou v rozporu s pravidly co vyplodil Ústav pro jazyk český, např. pro zápis čínských jmen a příjmení.

A fakt nechápu, jak někdo může z příjmení, které se v celém civilizovaném světě vyslovuje jako W O Z Ň Á K I, udělat něco úplně jiného - tedy Wozniacká, výslovnost Wozňacká. To je možné jenom v tom našem čecháčkovském Absurdistánu.
Reagovat
smazaný uživatel
No, nevím. Každopádně si myslím, že bys měl psát více příspěvků týkajících se diskutované věci a méně příspěvků věnujících se té či oné ryze formální / vnějškové záležitosti. Předpokládám, že svou manželku ustavičně neopravuješ, že ano? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo zase vytáhnul ty křeče? Laskavě si někde najdi záznam třetího setu (minutová ukázka nestačí) a pořádně se dívej, v jakých podmínkách se tehdy v Doha hrálo. Zřejmě tě nikdy nic podobného při sportu nepostihlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, pokud mě paměť nešálí, nejprve tu byl jistý jedinec, jenž škodolibě vytáhl kotník Lisické; já ti jen oplatil stejnou mincí. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Škodolibě :-DDD Vždyť jí skoro 3 roky fandím. A na zničený kotník při mečbolu se zapomenout dost dobře nedá. Proti bídný Stáze pokazila všechno co se pokazit dalo a nakonec ještě odjela na vozíku. Další si zničila o půl roku později v Miami.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist