Suárezová se dočkala. V šestém finále slaví premiérový titul

3. 5. 2014, 15:11
Aktuality 48
WTA OEIRAS - Až šesté finále se ukázalo být tím šťastným. Pětadvacetiletá Španělka Carla Suárezová-Navarrová pět šancí vybojovat svou první trofej z turnaje WTA ještě nevyužila, dnes na antuce v protugalském Oeiras však zdolala Rusku Světlanu Kuzněcovovou a slaví svůj první titul.
Carla Suárezová-Navarrová

Carla Suárezová-Navarrová sice minulý pátek ve Stuttgartu nedohrála kvůli zranění nohy čtvrtfinále proti Italce Saře Erraniové, tento týden se však z antukového turnaje v protugalském Oeiras neodhlásila a teď za své rozhodnutí může být moc ráda.

Pětadvacetiletá Španělka totiž ve čtyřech zápasech ztratila pouhých 14 gamů (ve druhém kole proti Barboře Záhlavové-Strýcové dokonce potřetí na okruhu WTA smetla soupeřku dvěma kanáry) a pošesté v kariéře postoupila do finále. Na Portugal Open se do něj dostala už třetí rok po sobě, ale loni v něm nestačila na Rusku Pavljučenkovovou a předloni na Estonku Kanepiovou. Předtím dvakrát neuspěla také na domácí půdě v Marbelle a loni v mexickém Acapulku.

Carla Suárezová-NavarrováV premiérový titul proměnila až svůj celkově šestý finálový pokus. Nasazená jednička dnes sice čelila dvojnásobné grandslamové vítězce a bývalé světové dvojce Světlaně Kuzněcovové, kterou ve čtyřech vzájemných duelech porazila jen jednou, o tři roky zkušenější Ruskou se však o premiérovou trofej připravit nenechala. Ovšem snadné to neměla.

Suárezová sice vyhrála první set, v úvodu druhé sady ale dvakrát nepotvrdila brejk a poté, co od stavu 6-4 a 2-1 získala jen dva z jedenácti gamů, prohrávala v rozhodujícím dějství už 1-4 s mankem dvou brejků. Španělku hrající bekhend jednoruč ale nepříznivý vývoj nepoložil, Suárezová získala posledních pět her a po dvou hodinách a deseti minutách zvítězila 6-4 3-6 6-4.

V uktání převládaly nevynucené chyby. Vítězka zahrála 16 winnerů, ale udělala 29 laciných chyb. Kuzněcovová zápas ukončila s bilancí 19-31, když čtyři nevynucené chyby zahrála v posledním gamu.



"Byla jsem dnes trochu nervózní. Ale teď jsem velmi šťastná, že jsem konečně vyhrála svůj první titul na okruhu ATP," radovala se Suárezová. "Byl to těžký zápas - dost foukalo a obě jsme dělaly hodně nevynucených chyb. Navíc se navzájem dobře známe, ale nejdůležitější pro mě bylo, že jsem dnes po celý zápas zůstávala klidná," komentovala své vítězství.

"Při mečbolu jsem myslela jen na to, abych vracela míček zpátky do kurtu. To se mi povedlo a hned jsem se cítila tak dobře, když se mi zápas podařilo ukončit. Vyhlášení pro mě bylo speciální, tenhle turnaj opravdu miluju," dodala Španělka.

Suárezová dnes vyhrála už 26. zápas letošní sezony, což je nejvíce ze všech tenistek na okruhu. Díky titulu se ve světovém žebříčku posune z 15. na 14. místo a vyrovná své maximum.

Kuzněcovová dnes hrála ve svém již 33. finále, ale v prvním po více než třech letech. Na zisk celkově 14. titulu čeká dokonce už od léta 2010.

"Snažila jsem se dnes bojovat, ale bohužel to nestačilo. Chci Carle pogratulovat ke skvělému týdnu. Musí to pro ni být úžasný pocit vyhrát poprvé titul," řekla Kuzněcovová.

Hrdinová první deblový titul nezískala
Devětadvacetiletá Eva Hrdinová si dnes v Oeiras zahrála potřetí v kariéře ve finále čtyřhry na turnaji WTA, ale ani po boku Valerie Solovjevové se první trofeje nedočkala. Česko-ruský pár ve finále podlehl 4-6 3-6 nejvýše nasazenému duu Cara Blacková a Sania Mirzaová.

- WTA INTERNATIONAL OEIRAS (LISABON) -
(Portugalsko, antuka, 250.000 dolarů)
sobotní výsledky (03. 05. 2014)
• Dvouhra - finále •
Suárezová (1-Šp.) - Kuzněcovová (7-Rus.) 6-4 3-6 6-4
• Čtyřhra - finále •
Blacková/Mirzaová (1-Zimb./Indie) - Hrdinová/Solovjevová (ČR/Rus.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

48
Přidat komentář
smazaný uživatel
Karle tohle zatraceně přeju, podávala úžasné výkony. Ten titul si fakt zaslouží. Jen tak dál!
Reagovat
smazaný uživatel
Vamos :-) Doufam, ze te Tom napodobi :-) Titulek jsi si zaslouzila...
Reagovat
Frick
Není to tak strašný. PetraC má Voegele, Karolína má Sabča, ale tak, jak koukám, tře letos bídu s nouzí, Karol může být rozehraná, já myslím, že šanci určitě má...
Reagovat
smazaný uživatel
jo, Karolína by ji mohla dát. Může to být zajímavý zápas dvou servis-manek. Možná bych i Karolínu maličko favorizoval. Lisicki leto odehrála jenom 10 zápasů! Z toho jich vyhrála pět.
Reagovat
Frick
Tak on s ní nebyl Rob Steckley ani tam. Jako pardon, ale není něco špatně, když na dvou turnajích nemá u sebe trenéra? Třeba u duelu s Polonou by jeho přítomnost zásadně pomohla..
Reagovat
tommr
možná Lucka nemá dost peněz na to, aby si mohla dovolit zahraničního trenéra na plnej úvazek ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je blbost, sorry.
Reagovat
Titan
Pravdu má anajma. Tihle trenéři nefungují často na plný úvazek ani u těch největších hvězd.
Jsou většinou starší, takže je rozhodně nebaví masivně cestovat. Ostatně když tady někdy vidím "Klárko, vem si mě", tak se stačí podívat, kolikrát by jí dotyčný viděl za kvartál...:-))) Takto si odpálit osobní život rozhodně nechtějí...
Reagovat
smazaný uživatel
A bude v Madridu Steckley s Luckou nebo ne?
Reagovat
Frick
Být v TOP 15 a ještě do pátku nemít titul z WTA turnaje - s přihlédnutím k tomu, jaká bývá na některých WTA 250 slabá konkurence. Možná ještě více zvláštní jak světová jednička bez zisku titulu z GS. Nezná někdo "rekordy" tj. nejvýše kdy postavenou hráčku bez WTA titulu a naopak vítězku WTA titulu s nejnižším (nejlepším) žebříčkovým postavením? Počítáno před konkrétním vítězným turnajem. BTW: Nakoukla Karolína před Kuala Lumpur 2013 vůbec do TOP 100? A nebyla právě ona blízko toho mou zmiňovaného "rekordu"?
Reagovat
smazaný uživatel
těch příkladů by se našlo asi víc, teď mě napadá Sloane Stephens.. nikdy nic nevyhrála a dokonce snad nikdy nehrála finále žádného turnaje a byla už jedenáctá na světě. Karlička byla už před tím ve finále pětkrát. Takže Sloane je větší "raritka".
Reagovat
smazaný uživatel
na druhou stranu, Karlička je mnohem starší, takže to zase tak brát nejde. Ale přesto.. být jedenáctý na světě a přesto nikdy nehrát finále WTA je celkem zvláštní :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Anna Kurnikovová byla dne 20. 11. 2000 klasifikována na 8. místě bez singlového titulu WTA (v deblu vyhrála AO 1999 a 2002 a dalších 14 titulů)! Nevím ale jistě, jestli se jedná v tomto směru o rekord.
Reagovat
Frick
Koukám, jakoby Annin nástup byl tak raketový, že zkrátka (tehdy) 180 WTA rychhle přerostla a na vyšších turnajích to na výhru nestačilo. Byť je fakt, že i na těch 180k WTA občas startovala a nevyhrála.
Reagovat
VlS
vyřadily v deblu v 1. kole Kiki Mladenovič s Flávií. Jen tak dál holky.
Reagovat
Frick
Tak snad Lucka objevila nějaký slabiny u Flavie. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka by se měla vybodnout na Andreu a hrát s Nasťou. Naopak Andrea by si měla promluvit s Luckou Hradeckou..
Reagovat
smazaný uživatel
herně je Nasťa jinde než Hlaváčková ...
Reagovat
VlS
Karol i Petra Cetka jdou do hlavního pavouka, super.
Reagovat
smazaný uživatel
Mona Bartel je nejak uplne v haji. Mne to teda netrapi, ma takovy podivne lekly projev, ale jeden cas se mi docela herne pozdavala..
Reagovat
VlS
No jo no., taky už jí kde kdo posílal do desítky a ono nějak nic. Nějak jí to lítá kolem kurtu nebo co.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, mne to i celkem trapilo, tak nejak minuly rok, ale nakonec jsem ji vyradil z vlciho gangu, a je po trapeni ;D)))
Take se mne pozdavala...no ale...uz mne kdysi janekda upozornoval na jeji uskali, ktere nazyvas lekla ryba...:)
Reagovat
smazaný uživatel
uskali bude urco vic.. :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Ja se od ni uz nejak odprostil... krom toho mne trochu vyvadela z rovnovahy jeji maminka...
Reagovat
smazaný uživatel
ja o ni vim, neprehlednutelna..
Reagovat
kada.tom
Přál jsem to Světlaně, ale Carle gratuluju :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Začínam mať strach o Fandinu kde je?
Reagovat
gigin
Včera proběhl jeden telefonát a byla odstavena od netu...

http://imgup.cz/images/2014/05/03/376Md.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
aha Gulba
Reagovat
Fandina
Jsem tady, koukám na Berďu a včera jsem byla v Ostravě, ale bohužel Štěpec prohrál ... i když to byl super mač. Tak příště. Ráďo ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
uff to sa nam uľavilo.
Reagovat
Fandina
Cico ... tos mě pobavil ... nevykej si, nikomu se neulevilo, protože jsem se objevila ... úsměv. To sis ještě nevšiml, že nikdo tady nechce, abych tady psala? Jsem tu nejméně oblíbený nick a každý tady do mě šije, to si tedy jediný, komu se ulevilo ... úsměv
Reagovat
misa
Kup si telefon nebo tablet, na kterém můžeš pohodlně používat internet, a přispívat můžeš i z tvých cest. Potom tady Cica nebudou chytat mdloby z tvé absence :-)
Reagovat
Fandina
Tablet i telefon mám a beru si ho pořád a někdy i malý noťas do kabelky když někam jedu. Myslím, že je to tak normální a dělá to každý.
Reagovat
Fandina
A samozřejmě jsem k dispozici těm, na kom mi záleží. TP to určitě není.
Reagovat
dessperadoss
Nevíte někdo jestli uvidíme ještě na kurtech Mardyho Fishe? Žádné info sem o něm dlouho nečetl :(
Reagovat
gigin
Tak ses konečně dočkal. Přeju ti to, Vučku. A Karličce též, to je jas jasů.
Reagovat
smazaný uživatel
pripojuju se s gratulaci, taky dvojnasobnou.. :-)
Reagovat
VlS
jj, nejen Vlk, i Dadaft myslím bude mít radost. Taky gratulka.
Reagovat
smazaný uživatel
Jupi, a diky vsem;)
...Sotva stiham, s jazykem na kozichu;D)
Reagovat
smazaný uživatel
a o orechach uz ani nemluvim.. ;-) :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
No...sakrys...tot pravda, pravdouci...;)
Kdy ja naposledy Ti nechal orechy pod vetvi, jsem z toho celkem na vetvi...:)
Zitra rano tam nejake necham;)
Reagovat
smazaný uživatel
tesim se... snad nenamoknou.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No v nejhorsim jak namoknou, tak bych to na Tvem miste bral jako takove krupave orechove maslo...;)
Reagovat
smazaný uživatel
neboj, pelech bude ustlany tak i tak.. ;-) taky mi to ted nejak nevychazelo.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
diky moc ;-*
Reagovat
smazaný uživatel
posune se Carla na 14. místo?
Reagovat
tommr
jj posune se na 14.místo o 50 bodů před Wozniackou ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist