Suárezová si v Estorilu zahraje proti Kanepiové o první titul

5. 5. 2012, 00:35
Aktuality 11
WTA ESTORIL - Třiadvacetiletá Španělka hrající bekhned jednoruč Carla Suárezová-Navarrová si na antuce v Estorilu zahraje o první titul z turnaje WTA. Ve finále se utká s Estonkou Kaiou Kanepiovou.
Carla Suárezová-Navarrová

Kaia Kanepiová odstartovala sezonu cenným triumfem v Brisbane, po Australian Open ale musela léčit zraněné rameno a po 6 týdnech pauzy se jí nedařilo. Na prvním letošním turnaji na antuce však ožila a v Estorilu postoupila již do finále.

Dnes si šestadvacetiletá Estonka poradila po setech 6-2 7-5 s nejvýše nasazenou Italkou Robertou Vinciovou, i když ve druhé sadě prohrávala už 2-5.

"Ve druhém setu jsem věděla, že musím neustále hrát svou hru - nepřemýšlet o výsledku a hrát," komentovala Kanepiová, jež soupeřce oplatila dvě předchozí porážky. "Nešla jsem do zápasu s vědomím, že jsem ji nikdy neporazila. Jen jsem se snažila hrát dobře a vyhrát. Každý den je nový den a každý zápas začíná od nuly," dodala čtvrtfinálová přemožitelka Petry Cetkovské, jež Estonku v Portugalsku zatím jako jediná obrala o set.

Kanepiová si v Estorilu může připsat svůj celkově třetí titul, už v roce 2010 poprvé zvítězila na antuce v Palermu.

To její finálová soupeřka - Carla Suárezová Navarrová - dosud žádný titul neslavila. Pouze dvakrát byla ve finále, a to v letech 2009 a 2010 na domácí antuce v Marbelle. Třiadvacetiletá Španělka tento týden v Estorilu ještě neztratila ani set, dnes porazila 6-4 6-0 italskou kvalifikantku Karin Knappovou.

"Myslím, že (Knappová) byla ve druhém setu už trochu unavená a já hrála opravdu dobře," komentovala Suárezová.

Kanepiová má se Suárezovou vyrovnanou bilanci 1-1, na antuce se utkají poprvé. Jejich finálový souboj by měl v sobotu začít v 13:30 hodin SELČ.

"V minulosti jsem už dvě finále prohrála, ale teď to bude na jiném místě proti jiné soupeřce a já se budu snažit si zápas užít. Kaia má skvělý servis, ale já mám dobrý return. Kaia má více zkušeností a na začátku roku vyhrála velký turnaj, tak uvidíme," dodala bývalá 22. hráčka světa Suárezová, jež poslední sezony bojovala se zraněním lokte a kotníku.

"Poslední dva roky jsem nehrála dobře, nemohla jsem odehrát kompletní sezonu. Teď se snažím zapracovat na mém servisu, hrát více agresivně a lépe se v zápasech soustředit. Pokud to dokážu, tak myslím, že se můžu vrátit zpět nahoru."

- WTA INTERNATIONAL ESTORIL -
(Portugalsko, antuka, 220.000 dolarů)
páteční výsledky (04. 05. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Kanepiová (6-Est.) - Vinciová (1-It.) 6-2 7-5
Suárezová (Šp.) - Knappová (It.) 6-4 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
freeteepek
Naštvala mě. Ve druhém setu měla v tiebreaku při vlastním podání mečbol. Minula kurt o pár centimetrů...Ve druhém setu měla tuším brejk. Pak nevím, co se dělo:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace pro Kaiu!. Dlouhou dobu to vypadalo, že odejde poražena, ale nakonec zabrala a urvala vítězství pro sebe. Zítra jsem zvědavý na její tenis proti Lucce. Pokud bude Kaia podávat jako dneska, tak má Lucka velkou šanci uspět.
Reagovat
smazaný uživatel
7 stupňů východně: Eutelsat W3A (Eutelsat 7A)
Feed - frekvence 12556 MHz, symbolrate 5632, polarizace H, parabola 80 cm
Reagovat
Heather_Fedex
a to se holky jeste stihnou vubec vratit do madridu? obe totiz figurujou v pavouku.
Reagovat
smazaný uživatel
obvykla dan z finaloveho zisku. Na strilecku Lucky s Kaiou se navic vyslovene tesim... :-)
Reagovat
tommr
taky jsem se těšil, ale vypadá to, že bohužel nic neuvidíme ...
Reagovat
smazaný uživatel
no, v hale by byla jejich prestrelka asi zajimavejsi, ale v modrem taky nemusi byt spatna, treba ji jeste nekde chytneme
Reagovat
smazaný uživatel
To bude přehlídka krásek
Reagovat
smazaný uživatel
a abychom nekontrovali prehlidkou ubohosti....

Doufam, ze Kaie ve finale vydrzi odvaha, podrzi ji rozvaha (a servis!), palce drzim porad... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha... Od té doby co zhubla, je Kaia pěkná holka. Souhlasím se sojkou a taky doufám, že Kaia vyhraje. Každopádně Suarez je velmi dobrá antukářka a nebude to proti ní jednoduché.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak, co zhubla, diva se na ni dobre a navic se i zlepsila, ted ji taky budu drzet palce :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist