Sugita na novém turnaji ATP v Antalyi slaví premiérový triumf

1. 7. 2017, 18:11
Aktuality 6
ATP ANTALYA - Nový turnaj, nový šampion. Premiérový ročník podniku ATP 250 na trávě v Antalyi překvapivě vyhrál osmadvacetiletý Japonec Juiči Sugita, který ve finále porazil Francouze Adriana Mannarina.
Profily hráčů
Juiči Sugita

Juiči Sugita si na okruhu ATP zahrál jen dvakrát ve čtvrtfinále, dál nikdy nebyl. Tento týden na trávě v turecké Antalyi však své maximum hned třikrát překonal. 

Osmadvacetiletý Japonec v Turecku vyřadil Australana Ebdena, Španěla Ferrera, Ně+mce Altmaiera, Kypřana Baghdatise a v dnešním finále si poradil i s Adrianem Mannarinem. Francouze porazil 6-1 7-6, když vývoj druhého setu otočil ze stavu 2-4. 

Sugita už na trávě pár triumfů slavila. Na začátku své kariéry vyhrál dva podniky Futures, před třemi týdny pak triumfoval na challengeru v Surbitonu. 

Díky vítězství v Antalyi se Sugita posune ve světovém žebříčku poprvé do Top 50. Objeví se na 44. místě, když za sebe odsune Čoriče, Paireho, Kližana či Veselého.

Devětadvacetiletý Mannarino hrál ve finále turnaje ATP potřetí v kariéře, ale stejně jako předloni v Aucklandu a Bogotě na titul nedosáhl.

• ATP 250 ANTALYA •
Turecko, tráva, 497.255 dolarů
sobotní výsledky (01. 07. 2017)
• Dvouhra - finále •
Sugita (Jap.) - Mannarino (Fr.) 6-1 7-6(4)
• Čtyřhra - finále •
Lindstedt/Kúreší (1-Švéd./Pak.) - Marach/Pavič (2-Rak./Chorv.) 7-5 4-1 skreč.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
fialka
Prvý titul ATP si zaslúžil. Dostal jednu z najkrajších trofejí. Krajšiu ako tie plecháče. :)
Reagovat
svetova.dvojka
Turecko je vůbec nádherná země , má jí rád i z důvodu, že Turci přijali Romy vždy s otevřenou náručí, Romové v Turecku žijí již 1200 let a nikdy se tam nesetkali s žádným rasismem nebo diskriminací neřkuli s pronásledováním, jako v jiných částech Evropy, na Turky nedám dopustit. Vždy jim moc fandím ve fotbale, můj největší zážitek byl Euro 2008 ČR-Turecko 2:3, kdy Turci v posledních 15 minutách otočili zápas z 0:2 na 3:2 a poslali namistrované Čechy domů...
Turecko je nádhernou zemí, brána orientu, nádherná architektura, příroda atd...
Kdybych měl milióny na kontě, koupil bych si v Turecko nějaký dům u moře a tam bych dožil. Turci jsou skvělý národ, miluji je.
Reagovat
letityfanousek
Taky mám rád Turecko, ale od té doby co tam vládne sultán, je to katastrofa
Reagovat
turista
V Turecku jsem byl v roce 2011 na turistické poznávačce. Z toho týden zabrala Olympiáda IVV v pěší turistice právě v Antalyi. Je to krásný město. Příroda v okolí je super. Když jsme na trasách drtili kilometry, tak jsme se osvěžovali ayranem a výborným světlým ležákem Efes.
Reagovat
fialka
Ayran mi veľmi nechutil. Mnohí si myslia, že káva je ich národným nápojom, ale top je ayran.
Reagovat
turista
Ano zasloužil si titul. Porazil tady soupeře, kteří nejsou žádní nazdárkové. A viděl jsem ho hrát víckrát, kdy držel krok v dlouhých výměnách i s velkými favority. V Turecku jsem byl. Je to hezká země a Turci jsou fajn.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist