Suková: S ovlivňováním zápasů jsem se nesetkala

24. 7. 2008, 14:15
Aktuality 0
Bývalá česká tenistka Helena Suková, která byla i nejlepší deblistkou světa, dnes ve vysílání rádia Frekvence 1 odpovídala na otázky posluchačů. Řeč padla také na doping nebo aktuální aféru ohledně ovlivňování zápasů. "Sama jsem se s tím nesetkala, vím o tom jen z médií," nechtěla se Suková k tématu příliš vyjadřovat.
Profily hráčů
Helena Suková

Helena Suková získala devět grandslamových titulů ve čtyřhře, pět jich přidala ve smíšeném deblu, z toho tři se svým bratrem Cyrilem. Ve dvouhře se však triumfu na turnajích velké čtyřky nedočkala, přestože si čtyřikrát zahrála finále.

Jako singlistka byla v žebříčku nejvýše na 4. místě, šest sezon však neustále patřila mezi deset nejlepších tenistek světa. Více úspěchů si připsala ve čtyřhře - získala celkem 68 titulů a opakovaně se stala světovou jedničkou deblistek.

"Na profesionální tenisovou dráhu vzpomínám jako na úžasný minulý život," zasnila se rodačka z Prahy. "Teď už hraji jen každý rok na turnaji veteránek ve Wimbledonu," připomněla své letošní finále, v němž po boku Martiny Navrátilové podlehla dvojici Novotná/Rinaldiová.

V současné době má řadu aktivit. Především studuje psychologii a věnuje se tenisové nadaci. "A také makám na zahradě," dodala s úsměvem Suková.

Díky nadaci má přehled o talentech českého tenisu. "V současnosti máme trochu málo mladých adeptů na vysoké pozice na světovém žebříčku. Nelíbí se mi někdy až hrozné chování mladých tenistů a jejich rodičů na turnajích. Moc fandím Petře Kvitové, myslím, že má z našich mladých největší potenciál."

Třiačtyřicetiletá Suková se nevyhla ani nepříjemným otázkám týkajících se dopingu a ovlivňování zápasů. "Doping je hlídán hodně, v dnešní době se už kontroluje i krev. S ovlivňováním zápasů jsem se nesetkala. Nevím, informace o tomto problému mám jen z médií. Myslím, že už to příslušné složky řeší, ale až budoucnost ukáže jak úspěšně," snažila se vyhnout tématu, které poslední rok hýbe tenisovým světem.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil / frekvence 1

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist