Sunshine Double pro Mertensovou a Sabalenkovou. Po Indian Wells ovládly i Miami

1. 4. 2019, 08:56
Aktuality 5
WTA MIAMI - Elise Mertensová a Aryna Sabalenková proměnily třetí společný turnaj v druhý triumf a jako pátá dvojice v historii slaví zisk 'Sunshine Double'. Belgičanka s Běloruskou totiž vyhrály oba březnové podniky WTA Premier Mandatory, když po vítězství v Indian Wells dobyly i Miami, kde ve finále porazily australsko-čínské duo Samantha Stosurová a Shuai Zhang.
Aryna Sabalenková a Elise Mertensová (© AFP)

Třiadvacetiletá Elise Mertensová a a dvacetiletá Aryna Sabalenková odehrály první společný turnaj v lednu na Australian Open, kde vypadly v osmifinále po třísetové porážce s nasazenými jedničkami Barborou Krejčíkovou a Kateřinou Siniakovou. 

Na dalších dvou akcích už však belgicko-běloruský tandem hořkost porážky nepoznal. A nešlo o žádné 'pouťáky'. Mertensová se Sabalenkovou vyhrály prestižní turnaje WTA Premier Mandatory v Indian Wells a Miami, když porazily silné páry Babosová/Mladenovicová, Atawová/Srebotniková, Dabrowská/Xu, Krejčíková/Siniaková, Su-Weih Hsieh/Strýcová či Azarenková/Bartyová.

Naposledy si ve včerejším miamském finále poradily s vítězkami letošního Australian Open, když šestou nasazenou australsko-čínskou dvojici Samantha Stosurová a Shuai Zhang přehrály 7-6 6-2. 

"Když jsme s Arynou v lednu začínaly, rozhodně nás tehdy nenapadlo, že na konci března budeme mít dva tituly z velkých turnajů. je to krásný pocit a obě si to moc užíváme," řekla 14. singlistka světa Mertensová, která se v deblovém žebříčku posune na 6. místo.

Vyhrát během jednoho roku oba březnové turnaje v Indian Wells a Miami dokázaly Mertensová se Sabalenkovou jako pátá dvojice v historii a první od roku 2015, kdy v Americe dominovaly Martina Hingisová se Saniou Mirzaovou.

"Dostaly jsme se do skvělé deblové společnosti, tenhle úspěch nám už nikdo nevezme. Jsem moc ráda, že se nám to tady podařilo zakončit vítězným finále," radovala se světová devítka e dvouhře Sabalenková, která v březnu získala své vůbec první deblové tituly na okruhu WTA.

Jako vůbec první se ze Sunshine Double radovaly české tenistky Jana Novotná s Helenou Sukovou (1990), dále dvojice Lisa Raymondová/Rennae Stubbsová (2002) a Lisa Raymondová/Samantha Stosurová (2006 a 2007).

• WTA PREMIER MANDATORY MIAMI •
USA / Florida, tv. povrch, 9.035.428 dolarů
nedělní výsledky (31. 03. 2019)
• Čtyřhra - finále •
Mertensová/Sabalenková (Belg./Běl.) - Stosurová/Shuai Zhang (6-Austr./Čína) 7-6(5) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Fandina
Koukám, že Sam je už legenda, co se týká velkých titulů v deblu, tak je získávala už před třinácti lety, teď to nevyšlo, ale finále není málo.

Jinak Mertens se Sabalenkou byly ve finále jasně lepší, sice to výsledkově nevypadalo, ale na kurtu působily přesvědčivě. Chvilku jsem se dívala a fakt jim to spolu moc šlo. Gratulka k titulu.
Reagovat
misa
Stosurová je bývalá deblová jednička.
Reagovat
Fandina
A několikanásobná GS deblová jednička. Umím číst. Ale stejně se mi to už zdá leta, co začala avyhrávat.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Samantha_Stosurov%C3%A1
Reagovat
Fandina
deblová vítězka
Reagovat
Fandina
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist