Suverénní Almagro je v semifinále

11. 2. 2011, 10:52
Aktuality 0
V roce 2008 v Costa do Sauipe zvítězil a nyní Španěla Nicolase Almagra dělí od dalšího triumfu jen dvě výhry. Nejvýše nasazený hráč turnaje si hladce poradil i se svým druhým soupeřem Ruiem Machadem a o finále si zahraje s Argentincem Chelou. Ten včera znovu dokázal, že na antuce se mu proti Brazilce Belluccimu daří.
Nicolas Almagro

Nicolas Almagro však má před svým dalším utkáním o čem přemýšlet. Stejně jako v předchozím zápase se proti Rui Machadovi nemohl příliš spolehnout na své podání. V úvodním setu sice nastřílel pět es, úspěšnost prvního servisu měl ale pouhých 36 procent a připsal si také šest dvojchyb. Jeho portugalský soupeř však proměnil jediný ze sedmi brejkbolů a sám o servis třikrát přišel.

Ani v další sadě Machado nenašel recept proti nejvýše nasazenému hráči, který za necelou hodinu a půl zvítězil 6-2 6-4. Dalším Almagrovým soupeřem bude zkušený Juan Ignacio Chela. Argentinec si v souboji dvou nasazených tenistů poradil s domácím Thomazem Belluccim.

Chela už v minulosti dokázal, že se mu na antuce proti 37. hráči světa daří, a předvedl to i v Costa do Sauipe, kde byl Bellucci předloni ve finále. Brazilec tentokrát vzdoroval Chelovi jen 80 minut a prohrál hladce 1-6 2-6.

Ve druhém semifinále uvidí diváci na jihohoamerickém turnaji čtvrtého nasazeného Aleksandra Dolgopolova z Ukrajiny a domácího Ricarda Mella.

Dolgopolov je sice ve světovém žebříčku na slušném 32. místě, pořád ale čeká na své první finále na turnaji ATP. V Costa do Sauipe se mu přiblížil po výhře nad Italem Potitem Staracem. Čtvrtfinalista Australian Open Dolgopolov dokázal i na pomalém povrchu vyslat na svého soupeře 10 es a i díky výbornému prvnímu podání získal první set poměrem 6-3. Ve druhé sadě už mu Starace konečlě dokázal sebrat servis, Dolgopolov se ale prosadil dvakrát a za hodinu a čtvrt zvítězil 6-3 6-4.

Mezi ním a finále už stojí jen Mello, jenž potěšil své fanoušky debaklem, který uštědřil Španělovi Pablu Andujarovi. Ten sice v předešlém kole dokázal zaskočit svého krajana Tommyho Robreda, ale proti Mellovi tahal celý zápas za kratší konec. Brazilský tenista dokázal trestat hlavně druhé podání svého protivníka, proti kterému využil všech pět brejkbolů. Po jednoznačném prvním setu už Andujar získal na příjmu pouhé tři míče, prohrál všechny své servisy a s turnajem se za necelou hodinu rozloučil porážkou 1-6 0-6.

Výsledky - Costa do Sauipe (antuka, 470.200 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Almagro (1-Šp.) - Machado (Portug.) 6:2, 6:4, Chela (5-Arg.) - Bellucci (3-Braz.) 6:1, 6:2, Dolgopolov (4-Ukr.) - Starace (7-It.) 6:3, 6:4, Mello (Braz.) - Andujar (Šp.) 6:1, 6:0.

Semifinálové dvojice: Almagro - Chela, Dolgopolov - Mello.

 

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist