Suverénní Nadal je v semifinále

1. 10. 2010, 18:18
Aktuality 0
Rafael Nadal v Bangkoku dál potvrzuje roli jasného favorita turnaje. Ani ve svém druhém zápase neměl se svým soupeřem problémy, Michaila Kukuškina z Kazachstánu porazil hladce 6-2 6-3.
Rafael Nadal

Nejlepší hráč světa Rafael Nadal, který v Bangkoku hraje poprvé od svého grandslamového turnaje na US Open, nezakolísal ani ve svém čtvrtfinálovém utkání proti Michailu Kukuškinovi. Kazachstánskému tenistovi sebral podání poprvé za stavu 3-2 a následně vyhrál i dalších pět her. Ve druhém setu Kukuškin ztratil servis už jen jednou, ale i to Nadalovi stačilo k pohodlnému vítězství 6-2 6-3.

"Byl to mnohem lepší výkon než včera, cítím se opravdu šťastný," radoval se Nadal, proti kterému jeho dosavadní soupeři Bemelmans a Kukuškin uhráli při jeho servisu dohromady pouhých 15 výměn.

O finále si Nadal zahraje se svým krajanem Guillermem Garcíou-Lopezem, který překvapivě přehrál Ernestse Gulbise z Lotyšska 7-6 4-6 a 6-3.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Benjamin Becker a Fin Jarkko Nieminen, jenž dnes ve dvou setech vyřadil turnajovou trojku Jürgena Melzera z Rakouska.

Nieminen svou rostoucí formu přisuzuje spolupráci s novým trenérem. "Pracovali jsme na spoustě věcí, hlavně podání," vysvětloval Nieminen. "Je mi teď 29 a věci dělám stejně už dlouho, takže chvíli trvá, než to začne fungovat. Ale myslím, že teď servíruju líp než kdy předtím," dodal.

Výsledky - Bangkok (dotace 551.000 dolarů, tvrdý povrch):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Kukuškin (Kaz.) 6:2, 6:3, Nieminen (Fin.) - Melzer (3-Rak.) 6:3, 7:6 (7:4), García-López (Šp.) - Gulbis (4-Lot.) 7:6 (7:4), 4:6, 6:3, Becker - Brands (oba Něm.) 6:4, 6:2.

Semifinálové dvojice: Becker - Nieminen, Nadal - García-López.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist