Světová jednička Kerberová v prvním kole nezaváhala

4. 7. 2017, 15:42
Aktuality 0
WIMBLEDON - Světová jednička Angelique Kerberová na úvod letošního ročníku Wimbledonu nezaváhala. Loňská finalistka na centrálním dvorci v prvním kole porazila dvakrát 6-4 americkou kvalifikantku Irinu Falconiovou. Její další soupeřkou bude Kirsten Flipkensová.
Angelique Kerberová

Úterní program na centrálním dvorci zahájila loňská finalistka Angelique Kerberová. Světová jednička v prvním kole čelila americké kvalifikantce Irině Falconiové, kterou v jediném předchozím duelu před čtyřmi lety ve Washingtonu porazila.

Kerberová kromě obhajoby loňské finálové účasti bojuje také o udržení se na tenisovém trůnu. K tomu si ale potřebuje zopakovat minimálně loňské finále, protože jí na záda dýchají Halepová a hlavně Karolína Plíšková.

Devětadvacetileté Němce, jež loni ovládla Australian Open a US Open, se letos vůbec nedaří. Na kontě má jedinou finálovou účast ze začátku dubna z Monterrey, kterou v titul neproměnila.

Statistiky zápasu
Kerberová - Falconiová
0 esa 1
2 dvojchyby 2
61% 1. podání do kurtu 59%
74% úsp. po 1. podání 66%
59% úsp. po 2. podání 39%
15 vítězné míče 22
15 nevynucené chyby 24
10/17 hra na síti 13/25
4/11 brejkboly 2/3
čas 1:27

Po hodně špatném antukovém jaru, během něhož vyhrála jen 2 ze 6 zápasů a vypadla v prvním kole na French Open, se na trávě o hodně zlepšila. V Eastbourne došla až do čtvrtfinále a bylo znát, že se herně výrazně zvedla. Do své nejlepší formy má ovšem stále daleko, přesto dnes byla jasnou favoritkou.

A roli potvrdila. Proti Falconiové, která si musela pozici v hlavní soutěži vybojovat v tříkolové kvalifikaci, měla zápas pod kontrolou. Dvakrát sice v průběhu utkání přišla o podání, nicméně soupeřku dokázala v každém setu dvakrát brejknout a po necelé hodině a půl se mohla radovat z postupu.

"Myslím, že to byl z mé strany dobrý zápas," konstatovala po utkání Kerberová. "Bylo skvělé hrát zase na centrálním kurtu, protože to je jeden z nejkrásnějších kurtů na světě. Mám na něj krásné vzpomínky z loňského roku."

"Jsem ráda, že jsem to tady v Londýně zvládla. Byla jsem dost nervózní, protože v Paříži jsem prohrála hned v prvním kole, což mě tady trošku svazovalo. Teď ale můžu říct, že jsem relativně spokojená. Celý zápas jsem se soustředila sama na sebe a snažila jsem se najít ten správný rytmus. Věřím, že mě tahle výhra může povzbudit do dalších zápasů. Soustředím se teď jen na svůj tenis, ostatní věci se snažím ignorovat. Nechci být pod tlakem očekávání, chci zase hrát dobrý tenis.

Ve druhém kole bude její soupeřkou Kirsten Flipkensová. Belgičanka vyznává bekhendový čop a ten dělá soupeřkám obzvláště na trávě velké problémy. I díky jedovatému slajsu si Flipkensová v roce 2013 ve Wimbledonu zahrála semifinále. Kerberové se pokusí oplatit tři roky starou porážku právě z All England Clubu.

"Už jsme spolu několikrát hrály a pokaždé to byl velice náročný zápas. Na grandslamu nenarazíte na lehkou soupeřku, takže znovu očekávám velký boj. Mým cílem ale bude soustředit se na sebe, najít rytmus a užívat si hru na trávě," řekla směrem k následujícímu zápasu Němka.

Do druhého kola postoupila v Londýně také předloňská finalistka Garbiñe Muguruzaová, jež na úvod zvládla utkání s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou, kterou přehrála 6-2 6-4. "Rozhodně to nebylo tak jednoduché, jak to podle skóre může vypadat. Na začátku jsem byla dost nervózní, protože první kola na velkých turnajích jsou hodně těžká a zrádná," řekla po utkání aktuální světová patnáctka.

"Nakonec jsem ale se svým prvním zápasem spokojená. Nehrála jsem svůj nejlepší tenis, ale nebylo to nejhorší. Dobře jsem zvládla klíčové momenty, a to je důležité," zhodnotila utkání Španělka, které s přípravou ve Wimbledonu pomáhá místo Sama Sumyka stejně jako na US Open 2015 bývalá světová dvojka Conchita Martínezová.

"Není to žádný rozdíl. S Conchitou se velmi dobře známe, ona zná moji hru a ví, na co je potřeba se zaměřit. Potkáváme se dost často při Fed Cupu, ale i na běžných turnajích. Je to příjemné zpestření. Rozumíme si i po lidské stránce, pokaždé si máme o čem povídat, takže si to obě užíváme. Jsem ráda, že je tu se mnou zrovna ona," řekla ke spolupráci s jedinou španělskou vítězkou slavného turnaje v All England Clubu.

Z nasazených hráček dnes naopak vypadly Anastasia Pavljučenkovová, která nevyužila sedm mečbolů proti australské kvalifikantce Arině Rodionovové, a Kiki Bertensová, jež prohrála se Soranou Cirsteaovou. První kolo nepřešly ani Lauren Davisová a Shuai Zhang.

Uspěly naopak Coco Vandewegheová Garbiñe Muguruzaová.

• WIMBLEDON •
Londýn, Velká Británie, tráva, 31,600.000 liber
úterní výsledky (4. 7. 2017)
• Dvouhra ženy - 1. kolo •
Kerberová (1-Něm.) - Falconiová (USA) 6-4 6-4
Karolína Plíšková (3-ČR) - Rodinová (Rus.) 6-1 6-4
Allertová (ČR) - Ozakiová (Jap.) 7-6(5) 2-6 6-3
Šafářová (32-ČR) - Dodinová (Fr.) 6-2 6-2
A. Radwaňská (9-Pol.) - Jankovičová (Srb.) 7-6(3) 6-0
Muguruzaová (14-Šp.) - Alexandrovová (Rus.) 6-2 6-4
Ar. Rodionovová (Austr.) - Pavljučenkovová (16-Rus.) 3-6 7-6(6) 9-7
Cirsteaová (Rum.) - Bertensová (23-Niz.) 7-6(4) 7-5
Vandewegheová (24-USA) - Barthelová (Něm.) 7-5 6-2
Lepchenková (USA) - Davisová (28-USA) 6-4 7-5
Golubicová (Švýc.) - Shuai Zhang (30-Čína) 6-3 6-7(2) 6-1
Mariaová (Něm.) - Potapovová (Rus.) 6-3 2-2 / skreč P.
Rybáriková (SR) - Niculescuová (Rum.) 6-4 6-1
Matteková-Sandsová (USA) - Linetteová (Pol.) 1-6 6-2 6-3
Flipkensová (Belg.) - Doiová (Jap.) 6-4 6-3
Dijasová (Kaz.) - Xin-Yun Han (Čína) 6-3 6-4
Martičová (Chorv.) - Gavrilovová (20-Austr.) 6-4 2-6 10-8
Hercogová (Slovin.) - Becková (Něm.) 6-2 6-1
Wickmayerová (Belg.) - K. Bondarenková (Ukr.) 6-2 7-5
McHaleová (USA) - Boulterová (Brit.) 3-6 7-5 6-3
Pironkovová (Bul.) - Erraniová (It.) 6-1 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist