Světový pohár končí. Nejsou sponzoři

13. 12. 2010, 14:23
Aktuality 6
Po 33 letech se příští rok neuskuteční Světový pohár družstev. Organizátoři tradičního turnaje hraného na antukových kurtech v Düsseldorfu přišli o hlavního sponzora a kvůli chybějícím 1,5 milionu eur (37,7 milionu korun) pořádání týmové soutěže vzdali.
Světový pohár družstev

Hlavní ránu Světovému poháru zasadil odchod dlouholetého hlavního sponzora, pojišťovací společnosti ARAG. "Díra v rozpočtu je příliš velká, Světový pohár v Düsseldorfu je bohužel historií," řekl na dnešní tiskové konferenci ředitel turnaje Dietloff von Arnim.

Organizátoři se po vypršení smlouvy s ARAGem marně snažili najít partnera, jenž by pomohl turnaj zachránit. "Ve čtvrtek se dozorčí rada jednomyslně rozhodla vrátit licenci ATP. Riziko prostě bylo enormní," dodal Von Arnim.

K tradičním účastníkům Světového poháru, jenž se konal od roku 1978, patřili čeští tenisté. Československo v letech 1981 a 1987 turnaj vyhrálo, reprezentanti samostatné České republiky hráli pětkrát finále, naposledy před třemi lety. Posledními vítězi turnaje jsou hráči Argentiny, kteří v letošním finále porazili Spojené státy 2:1 na zápasy.

pva, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
triton
Hořekujete nad tím, že v Německu ruší turnaje,ale u nás není žádný a to už dlouhou dobu. Kdo za to může? Jednoznačně šéf ČTS Kaderka, který tvrdí, že větší turnaje nejsou potřeba. Děti potřebují vidět vzory a exibice starých tenistů to nezachrání. Je potřeba vidět zápasový boj a ne srandičky. Kaderka žije z toho, že je tu Berdych a Štěpánek a za nimi pusto. Přesně jako Koštál a spol. ve fotbale žili a udrželi se díky generaci Poborského.... Malé turnaje nikdo nesleduje a nikoho nezajímají. Jeho nadutá arogantní povaha z něj přímo čiší, a proto s ním nespolupracují bývalé tenisové legendy, kterých si váží po celém světě. On je brzda našeho tenisu a jen se veze. S nostalgií vzpomínám na Czech Open, který organizoval pan Kodeš. Nebýt DavisCupu, tak nevidím ani v Čechách pořádný tenis.
Reagovat
skott
Tak to me uz ani neprekvapuje.Jen dalsi znamka toho, jak tenis v Nemecku ztraci svoji pozici.Bez velkych jmen opadava divacky zajem, tim padem chybi sponzori a Dusseldorf, ktery delsi dobu byl jen stinem drive prestizniho turnaje, byl logicky asi dalsim na rade.Je to celkem smutny kolik peknych turnaju at WTA nebo ATP u nasich sousedu bylo jenom v poslednich letech bud uplne zruseno (Berlin, drive Lipsko, Essen) nebo alespon degradovano - Hamburg Masters, Stuttgart...
Reagovat
smazaný uživatel
Velka jmena jsou k divackemu zajmu potreba, na ty lide slysi. Narodni sport je vzdycky ten, ve kterem prece slavime nejvice uspechu. U nas to byl fotbal, hokej, v sedmdesatych a osmdesatych letech minuleho stoleti i tenis, ale s odchodem legend a prichodem mladych prumernych tenistu ( tim nemyslim vsechny ) zajem o nej opadl. Tak je to i v ostatnich zemich.
Reagovat
skott
Ja se tomu nedivim, spis to konstatuju jako smutnou realitu, protoze vetsina tamnejsich turnaju me vzdycky bavila.Lidi tam hre opravdu rozumi a tradici si zadny jiny turnaj, ktery je nahradi za penize nekoupi.Svetovy pohar druzstev mi sice sam o sobe chybet nebude, protoze mi vzdycky pripadal jako jeden z nejzbytecnejsich podniku v kalendari, ale jinak je to hrozny, jak v Nemecku po odchodu Beckera, Sticha nebo u holek Graf s Anke Huber to tam s tenisem jde od desiti k peti.V zajmu tam tenis valcuje krom tradicniho fotbalu kde co.
Reagovat
QPR_Draxter14
To je škody, ten turnaj měl zajímavou atmosféru...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist