Svitolinová ztratila v Kuala Lumpur set, ale nezaváhala

3. 3. 2016, 19:52
Aktuality 4
Zatímco Italka Vinciová vypadla na turnaji v Kuala Lumpur hned v úvodním kole, druhá největší favoritka zůstává i po dnešku v boji o titul. Ukrajinka Svitolinová sice prohrála s Japonkou Ozakiovou set, překvapení ale nepřipustila a navzdory problémům se zády zvítězila 6-1 3-6 a 6-0.
Jelina Svitolinová

Jelina Svitolinová odstartovala i svůj druhý zápas v Kuala Lumpur výborně a Rise Ozakiové povolila v prvním setu jediný game. V divokém úvodu další sady však přišla dvakrát o podání, v závěru setu ještě jednou a japonská kvalifikantka srovnala na 1:1.

"Trochu mě bolela záda. Na Australian Open jsem byla zraněná, musím na to brát ohled, a proto jsem se o záda dneska bála," vysvětlila Ukrajinka své problémy, kvůli kterým si vzala i pauzu na ošetření. "Nějakou roli v tom hrálo zranění, trochu jsem nebyla ve své kůži, ale do problémů jsem se dostala proto, že (Ozakiová) začala hrát dobře. V každému gamu to bylo shoda-výhoda-shoda-výhoda, rozdíl byl v pár bodech. To se ale občas stává, takže jsem se jen snažila nepřestat se soustředit. Samozřejmě tu taky nejsou lehké podmínky," dodala Svitolinová, která soupeřce v rozhodujícím setu nadělila "kanára".

S vysokou vlhkostí vzduchu v Kuala Lumpur se dobře vypořádala také Britka Naomi Broadyová, kterou po vítězství 6-4 6-3 nad Číňankou Zhaoxuan Yang čeká Sabine Lisická.

"Dneska tu bylo hodně dusno. Snažila jsem se šetřit energii mezi výměnami. Když jsem za stavu 5-4 mluvila s trenérem, řekl mi, že Yang vypadá unaveně, což mě nabudilo. Ve druhém setu jsem jí rychle brejkla a vedla 3-0, ale věděla jsem, že ještě bude bojovat. Sedmý game byl důležitý, ale oplatila jsem jí to a pohlídala si vítězství."

Výsledky - Kuala Lumpur (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Svitolinová (2-Ukr.) - Ozakiová (Jap.) 6:1, 3:6, 6:0
Broadyová (Brit.) - Yang (Čína) 6:4, 6:3
Zhu (Čína) - Dijasová (Kaz.) 7:5, 6:2
Büyükakcayová (Tur.) - Chang (Tchaj-wan) 7:5, 6:3

Komentáře

4
Přidat komentář
EllNino
Viva WTA :) ...ale Elina nic moc, pořád je to hrozně pasivní
Reagovat
EllNino
Ztratila set, ale nezaváhala, to je jako kdybyste řekli v atletice "shodil překážku, ale neklopýtl" ...
Reagovat
COMEON
:D :D
Reagovat
smazaný uživatel
evidentne vahala jen chvilku, ta ani za rec nestala.. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist