Švýcarsko má nakročeno do finále. Federer a Wawrinka dnes proti Italům neztratili ani set

12. 9. 2014, 19:44
Aktuality 8
DAVIS CUP - Tenisty Švýcarska dělí stejně jako Francouze jediná výhra od postupu do finále Davisova poháru. Roger Federer i Stan Wawrinka dnes splnili roli favoritů a úvodní páteční dvouhry vyhráli bez ztráty setu. Domácímu týmu tak v Ženevě k postup do finále stačí uhrát o víkendu jediný bod.
Roger Federer

Bývalý první hráč světového žebříčku Federer, jemuž triumf v Davisově poháru v bohaté sbírce trofejí chybí, porazil Simona Bolelliho 7:6, 6:4, 6:4. Vítěz letošního Australian Open Wawrinka pak přehrál Fabia Fogniniho 6:2, 6:3, 6:2.

"Musel jsem si na šanci na první brejk chvilku počkat. Pak už se hrálo lépe, ale byl to těžký zápas, přesně jak skóre naznačuje," řekl Federer, jenž se prvního brejkbolu dočkal až ve třetí hře druhého setu. Bolelli sice zahrál více vítězných míčů, nedokázal ale soupeři sebrat podání.

Federer tak zlepšil svou bilanci v týmové soutěži na 36 vítězství a sedm porážek, na tvrdém povrchu prohrál z 16 zápasů jen jeden. Wawrinka pak navázal jednoznačným triumfem nad Fogninim, kterého přehrál za hodinu a 32 minut, a připsal si dvacáté vítězství ve daviscupové dvouhře.

Obě švýcarské hvězdy by měly nastoupit i do sobotní čtyřhry, která může rozhodnout o postupu do finále. Itálie při losu nominovala dvojici Paolo Lorenzi, Andreas Seppi.

- SEMIFINÁLE DAVIS CUPU 2014 -
(Švýcarsko - Ženeva, tv. povrch / hala)
páteční výsledky (12. 09. 2014)
Švýcarsko - Itálie 2-0 ... po pátečních dvouhrách
Federer - Bolelli 7-6(5) 6-4 6-4
Wawrinka - Fognini 6-2 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
Mayo
Švajčiari si idú pre findžu (dúfam).
Reagovat
Patri.k
Jo, Francouzi taky neztratili proti čechům ani set :DD
Reagovat
UnrealTom
když ne my tak Roger!
Reagovat
a.magerova
No a ve finále nejspíš Francouzi a ještě doma..... no zdaleka nemáme vyhráno....
Reagovat
smazaný uživatel
Francouzi si budou muset na listopad vybrat nějakou halu a to už bude šance Švýcarů větší, ne :)) a co se týče toho jejich kotle, Standa je polofrantík a Féďu milujou všude, tak to snad nebude tak hrozný ;) Fedrinkové mají jedinečnou šanci to urvat, škoda že ne doma, to by bylo slávy, ale fakt si za tím jdou. Dneska jsem toho moc neviděla, Stan mi chvílema přišel, že zase střílí z kanónu a bez nervů nebo se pletu a Fogna mu to zas odchodil? :D Jestli za A, tak to je jedině dobře - zkušenosti + sebevědomí = salátová mísa :))
Reagovat
smazaný uživatel
Navezou to do haly. Hrat se sweizem na tvrdym by byla blbost
Reagovat
smazaný uživatel
Jaký polofrantík? :-) Stan je čtvrteční Polák a Čech, rodina z otcovy strany přišla z Německa, proto má Stan i německé občanství. O žádném "frantíkovi" však zmínka není (viz Wikipedie).
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, to bylo myšleno jakože mluví francouzsky, za to u nich může mít švýcarský plus ;)) Jak tak koukám na debla, asi Rogera šetřili na zítra, kdyby to dneska náhodou nevyšlo, chtěla jsem vidět Federinku :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist