Šwiateková a Halepová v Indian Wells deklasovaly čtvrtfinálové soupeřky

17. 3. 2022, 07:03
Aktuality 2
WTA INDIAN WELLS - První dvě čtvrtfinále na turnaji WTA 1000 v Indian Wells měla jednoznačné průběhy. Bývalá rumunská šampionka Simona Halepová smetla 6-1 6-1 Chorvatku Petru Martičovou, Polka Iga Šwiateková pak rozdrtila 6-1 6-0 Američanku Madison Keysovou.
Iga Šwiateková (© AFP)

Světová čtyřka Iga Šwiateková před třemi týdny triumfovala v Dauhá a na vítězné vlně pokračuje i na dalším turnaji WTA 1000 v Indian Wells. Po třech obratech proti Kalininové, Tausonové a Kerberové ovládla čtvrtfinále proti Madison Keysové, kterou deklasovala 6-1 6-0.

20letá Polka ztratila jediný game v prvním setu za stavu 5-0 poté, co nevyužila setbol. Ve druhém dějství prohrála pouze devět fiftýnů a za necelou hodinu hry si došla pro devátou výhru v řadě. 

"Cítím se teď opravdu komfortně. Z vyrovnaných zápasů se vždy snažím vzít si něco pozitivního, což se mi pod tlakem dříve nedařilo. Více se na to soustředím a chci, aby pro mě byl každý zápas lekcí. Myslím, že takové myšlení má Ash Bartyová. Když hraje těsný zápas, bere to jako skvělou zkušenost," řekla Šwiateková, která letos nasbírala nejvíce výher (18).

V 'živém' žebříčku WTA se Šwiateková posunula na 2. místo před Barboru Krejčíkovou, předstihnout ji ale ještě mohou Maria Sakkariová a Paula Badosaová, které čeká čtvrtfinále ve čtvrtek.



O své 6. finále, v nichž má bilanci 4-1, si vítězka French Open 2020 Šwiateková zahraje se Simonou Halepovou. Narazí na sebe počtvrté, ale vůbec poprvé v jiném duelu než v osmifinále grandslamu. Dvě výhry, naposledy loni na Australian Open, zaznamenala zkušenější Rumunka.

"Bude to strašně těžké. Ona teď hraje svůj nejlepší tenis a je rozjetá," očekává Halepová. Rumunská vítězka turnaje z roku 2015 ve čtvrtfinále smetla 6-1 6-1 Chorvatku Petru Martičovou a svou letošní bilanci vylepšila na 15-3.

"Myslím, že jsem dnes odehrála nejlepší zápas v sezoně. Cítila jsem se na kurtu skvěle a sebevědomě. Byla jsem agresivní. Vše, co jsem měla udělat, jsme udělala a udělala jsem to docela dobře," usmívala se spokojená bývalá světová jednička Halepová.

"Takový výkon mi dodává sílu a sebevědomí, že stále dokážu hrát na této úrovni. Mám za sebou těžký rok, takže předvádět na tomto turnaji dobré výkony pro mě moc znamená. Beru si ze zápasů jenom to pozitivní a budu na tom dál stavět," uvedla 30letá Rumunka, která loni poprvé od roku 2012 zakončila sezonu bez jediného titulu. Letošní rok zahájila triumfem v Melbourne.

• WTA 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.369.455 dolarů
středeční výsledky (16. 03. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Šwiateková (3-Pol.) - Keysová (25-USA) 6-1 6-0
Halepová (24-Rum.) - Martičová (Chorv.) 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
tommr
Bára v průběžném žebříčku klesla na třetí místo za Swiatekovou ...
Předstihnout jí ještě může bud Badosa nebo Sakkari pokud se jedna z nich dostane do finále ...
Reagovat
dadaft
Tak na Igu se Simonou se teda těším. Měl by to být super zápas ...........
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist