Šwiateková neztratila set ani s Koviničovou a vyhrála 31. zápas v řadě

28. 5. 2022, 15:52
Aktuality 29
FRENCH OPEN - Iga Šwiateková na Roland Garros přehrála i Danku Koviničovou z Černé Hory a vítěznou šňůru, během které získala pět titulů, prodloužila o 31. zápas. V osmifinále se polská šampionka z roku 2020 utká s čínskou teenagerkou Qinwen Zheng.
Iga Šwiateková (© AFP)

Iga Šwiateková od únorové porážky s Jelenou Ostapenkovou v Dubaji prožívá parádní období. Dvacetiletá Polka vyhrála již 31 zápasů v řadě a prohrála v nich dohromady jen pět setů. Přemožitelku nenašla v Dauhá, Indian Wells, Miami, kvalifikačním utkání BJK Cupu, Stuttgartu ani Římě a nyní na vítězné vlně pokračuje i na grandslamovém French Open. 

Zatímco v obou úvodních kolech ztratila Šwiateková jen po dvou gamech a dva sety vyhrála s 'kanárem', dnes proti Dance Koviničové musela především v koncovce druhé sady zabojovat. Od stavu 4-1 přišla dvakrát o podání a soupeřka vyrovnala. Za stavu 5-5 ale polská favoritka znovu zabrala a nakonec zvítězila 6-3 7-5.

"Chtěla jsem hrát agresivně, ale asi jsem do toho dávala až moc síly. Její míčky byly tak prudké, že bylo těžké si s nimi v té rychlosti poradit. Musela jsem ubrat na riziku, ona ale byla v obraně výborná," pochválila Šwiateková soupeřku.

Jen čtyři hráčky dokázaly v tomto století vyhrát v řadě minimálně 31 zápasů. Před Šwiatekovou to dokázaly Belgičanka Justine Heninová (32) a Američanky Serena Williamsová (34) a Venus Williamsová (35).

>

Šwiateková, jež v úterý oslaví 21. narozeniny, startuje na Roland Garros počtvrté a znovu je minimálně v osmifinále. Letos v něm šampionka z roku 2020 narazí na Qinwen Zheng, které dnes po devíti gamech vzdala poslední Francouzka ve dvouhře žen Alizé Cornetová.

19letá Číňanka Qinwen Zheng, jež v předchozím zápase vyřadila bývalou šampionku Simonu Halepovou, hraje na grandslamu teprve podruhé v kariéře. Na Australian Open vypadla ve druhém kole, nyní v Paříži je už mezi šestnáctkou nejlepších.

Vypadly Badosaová či Sabalenková
Šwiateková po třech kolech zůstala poslední zástupkyní Top 10. Dnes vypadly také světová čtyřka Paula Badosaová a sedmička Aryna Sabalenková

Španělka Badosaová kvůli zranění kolena, které si v průběhu utkání nechávala ošetřovat, vzdala za stavu 3-6 a 1-2 Veronice Kuděrmetovové a neobhájí loňské čtvrtfinále.

Sabalenkovou vyřadila Camila Giorgiová, která zvítězila 4-6 6-1 6-0 a počtvrté v kariéře a poprvé na pařížské antuce postoupila do osmifinále grandslamu. O vyrovnání svého grandslamového maxima si 30letá Italka zahraje s Darjou Kasatkinovou.

• FRENCH OPEN 2022 •
Paříž (Francie), antuka, 43.600.000 eur
sobotní výsledky (28. 05. 2022)
• Dvouhra žen - 3. kolo •
Šwiateková (1-Pol.) - Koviničová (Č. Hora) 6-3 7-5
Kuděrmětovová (29) - Badosaová (3-Šp.) 6-3 2-1 skreč B.
Giorgiová (28-It.) - Sabalenková (7) 4-6 6-1 6-0
Pegulaová (11-USA) - Zidanšeková (21-Slovin.) 6-1 7-6(2)
Keysová (22-USA) - Rybakinová (16-Kaz.) 3-6 6-1 7-6(10-3)
Kasatkinová (20) - Rogersová (USA) 6-3 6-2
Qinwen Zheng (Čína) - Cornetová (Fr.) 6-0 3-0 / skreč C.
Beguová (Rum.) - Jeanjeanová (Fr.) 6-1 6-4
• Čtyřhra - 2. kolo •
Hradecká/Mirzaová (10-ČR/Indie) - Juvanová/Zidanšeková (Slovin.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

29
Přidat komentář
Fandina
dobře. Držím palce. Pojď Iść!!!smile
Reagovat
farr
Ubohá úroveň WTA. Všichni kromě seed 1. končí už po 3. kole jo lol. Fakt furt každý GS dokola, ale tohle už je do očí bijící, ať to radši rozpustí. Titul můžou dát rovnou Polce a šlus. Říkám GS je pouze a jen mužský tenis na 3 vítězné sety, tahle pseudo placebařina co si říká ženský tenis bych nechal na pouťáky akorát zabírají místo ve vysílacím času a kupa super ATP zápasů musejí být na malých kurtech.
Reagovat
farr
Lze jen srovnat Muži z 12 nejvýše nasazených chybí v OF jen 1. To je prostě odraz kvality žebříčku. Já se nedivím Bárty, že do toho hodila vidle,být neustále mimo domov tak daleko z Aus, kvůli takovému pseudo okruhu bez konkurence, tohle opravdu nikoho nemůže moc bavit. No Polka je zatím mladá a zadarmo posbírat pár valutů a stříbrných těžítek není k zahození...smile smile . P.S. Já bych se fakt nedivil, že báby jedou v sázkařský mafii protože tohle fakt není normální. K čemu pak je teda WTA žebříček? ZRUŠIT všude body jako Wimbl ať to hrajou radši jen jako exhibice smile
Reagovat
brixner
No jo, ale kde bys pak viděl tolik kanárů, na Kanárskejch vostrovech? Tady to máš pěkně doma s lahváčem, můžeš si vobčas vsadit...Já se teda WTA docela bavim, teda kromě toho, že už se v těch novejch jménech ztrácím...Je dobře, že tu je Iga, vodešla matka a tak je někdo, na koho se pořádá hon, zapotřebí. Vona se eště ztopoří Plíšková a to zas budeš bušit pěstičkama do stolu v euforii, u ATP já vosobně v podstatě usínam...
smile

smile

smile
Reagovat
com
a az se ztopori Pliskova, tak se ztoporime taky smilesmile
Reagovat
farr
smilesmile.
Pobavilo fest smile
.
Reagovat
Patik
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Blondie
lol
Reagovat
Fandina
Trapné.
Reagovat
vavrinec
Ten komentář nějak nechápu. Proč tedy WTA sledujete a proč o něm píšete na TenisPortál když je tak strašné? Stačí ho prostě ignorovat. Mě se naopak ženský tenis velmi líbí a to, že v první stovce může každá porazit každou mi vůbec nevadí.
Reagovat
farr
WTA sleduji už jen české hráčky, ale hlavně zmiňuji se o úrovni WTA proto, že to šlo strašně dolu poslední roky. Před pár lety bylo pár hráček kdo si držel nějakou jakoustakous výkonost. Ale ty už jsou buď v důchodu nebo mají jednou nohou do něj nakročeno. Uvidíme třeba Iga vyhecuje zbytek okruhu aby šly děvčata trochu do sebe protože tímhle stylem může mít do konce roku sérii 50-60+ zápasů bez prohry smile smile. Chybí úplně nějaká rivalita, prostě pouťáky no, ale určitě kdo má koule a informace může na sázení hodně vydělat to je asi to hlavní GRÓ WTA okruhu :P.smile
Reagovat
vavrinec
Mám naprosto opačný názor, úroveň šla velmi nahoru a proto už nemůže existovat ta privilegovaná vrstva cca 10 hráček, na kterou zbytek vůbec nemá. Dneska má výbornou výkonnost prvních cca 70 hráček a jen výjimky, jako byla Barty a teď Świątek jsou pro ostatní těžko k poražení. Co se sázení týče, neumím si představit, že by na tenisu mohl někdo vydělat, právě pro tu nevyzpytatelnost. Já sázím málo, ale na zcela jiné sporty, na tenis nikdy.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Je vidět, že WTA nesleduješ. Jinak bys nepsal nesmysly.
Reagovat
brixner
No TVL...lehčí tréning a pak 1:6 0:6!
smile
Reagovat
brixner
smile

smile

smile
Reagovat
brixner
smile

smile

smile
Reagovat
brixner
smile

smile

smile
Reagovat
paddy
Pičín, Kozomín, Řitka, tak tam to musí bejt smile smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=hvDqFXGcinw&t=124s
Reagovat
brixner
SY 77 byla legenda!
Jestli někdo vyndá Igu, bude to opravdu překvapivá vítězka! Jsem zvědavej na tu Žang, moc se toho taky nebojí!
Reagovat
paddy
třeba nějak takto
2017 F Halep (3) - Ostapenko 6:4 4:6 3:6 smile
Reagovat
paddy
radši to sleduj v povzdálí v převleku
já budu dělat Čendu smile

https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/japonec-utratil-statisice-aby-vypadal-jako-kolie-40398225
Reagovat
brixner
No, když se vejdeš do mýho botníku...
smile

smile

smile
Reagovat
paddy
titul pro nenasazenou zase o krok blíže smile

po dnešku zbyde 11 nasazených a max. 3 z top16, což dříve bývalo pole nasazených

kdyby od r. 2001 nedošlo k rozšíření nasazených z 16 na 32

a co bylo důvodem?

antukáři
Reagovat
paddy
rozšíření nasazených umožnilo, že top32 se nepotká dříve než ve 3k protože předtím se mohlo stát , že v 1k bude zápas 1. vs. 17.
top16 tak dostala v prvních dvou kolech lehčího soupeře

teď k tomu důvodu

podle Associated Press byly důvodem stížnosti antukářů na systém nasazení ve Wimbledonu, který používal vlastní ranking, takže se mohlo stát, že no. 12 nebude nasazený

https://ftw.usatoday.com/2014/05/french-opens-seeds-grand-
slam-16-32
Reagovat
paddy
odkaz si spojte, protože GS s pomlčkou je tady zakázané slovo smile smile
smile
Reagovat
brixner
Kroutit se před foťákama u bazénu by jim šlosmile
A hulákat tam jak pitomý takysmile
Hrozně bych přál titul Veronice, ale ani ta Igu prostě nedá, Iga je jiná ligasmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist