Šwiateková po přesunu z Ostravy zvládla první zápas v San Diegu. Ve čtvrtfinále vyzve Gauffovou

14. 10. 2022, 10:42
Aktuality 1
WTA SAN DIEGO - Světová jednička Iga Šwiateková porazila ve svém úvodním duelu na turnaji v San Diegu 6-4 4-6 6-1 Číňanku Qinwen Zheng a postoupila do čtvrtfinále, v němž vyzve domácí Cori Gauffovou. Polská tenistka se do jižní Kalifornie přesunula z ostravské haly, kde v nedělním finále prohrála s Barborou Krejčíkovou.
Iga Šwiateková (© AFP)

"V úvodních zápasech na všech turnajích jde vždy o to, abyste si zvykli na tamní podmínky," uvedla po třísetovém utkání jednadvacetiletá Šwiateková, jež měla v prvním kole volný los.

Vítězka sedmi letošních turnajů se ve svém 12. čtvrtfinále sezony střetne s Američankou Cori Gauffovou. Duel bude reprízou červnového finále Roland Garros, které Šwiateková vyhrála hladce ve dvou setech. "Iga je šampionka, tak uvidíme, jak to půjde tentokrát," řekla osmnáctiletá Gauffová, jež ve druhém kole zdolala 6-4 4-6 6-3 Biancu Andreescuovou z Kanady.

Madison Keysová porazila 6-4 6-3 světovou jedenáctku Darju Kasatkinovou a vedení ve vzájemné bilanci zvýraznila na 8-1. O postup do semifinále si Američanka poprvé zahraje s krajankou Jessicou Pegulaovou, která se už kvalifikovala na Turnaj mistryň.

Zbylá čtvrtfinále obstarají Donna Vekičová, přemožitelka Karolíny Plíškové, s Arynou Sabalenkovou a Danielle Collinsová s Paulou Badosaovou.

• WTA 500 SAN DIEGO •
USA, tv. povrch, 757.900 dolarů
čtvrteční výsledky (13. 10. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Šwiateková (1-Pol.) - Qinwen Zheng (Čína) 6-4 4-6 6-1
Badosaová (2-Šp.) - Chiricová (USA) 6-0 6-3
Sabalenková (3-) - Stephensová (USA) 1-6 6-3 6-2
Gauffová (6-USA) - Andreescuová (Kan.) 6-4 4-6 6-3
Keysová (USA) - Kasatkinová (8-) 6-4 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist