Šwiateková pokračuje v útoku na třetí triumf v Římě, znovu po dvou týdnech smetla Keysovou

14. 5., 16:08
Aktuality 7
WTA ŘÍM - Světová jednička Iga Šwiateková (22) znovu po dvou týdnech stejným skóre 6:1, 6:3 deklasovala kolegyni z TOP 20 žebříčku Madison Keysovou (29) a pokračuje v útoku na už třetí triumf na antukové tisícovce v Římě. Šampionka ročníků 2021-22 bude v semifinále čelit Američance Coco Gauffové (20).
Šwiateková znovu po dvou týdnech smetla Keysovou (© AFP)

Šwiateková – Keysová 6:1, 6:3

Iga Šwiateková vstoupila do antukového jara nečekaným nezdarem v semifinále s Jelenou Rybakinovou ve stuttgartské hale, kde usilovala o hattrick. Chuť si ovšem spravila premiérovým triumfem v Madridu a v tomto týdnu může už potřetí v kariéře ovládnout další antukovou tisícovku v Římě.

Ve Foro Italico neztratila v ani jednom ze čtyř letošních zápasů jediný set a znovu po dvou týdnech deklasovala stejným skóre světovou šestnáctku a bývalou finalistku tohoto podniku Madison Keysovou.

Skóre je pro americkou outsiderkou až příliš kruté. V utkání si totiž vypracovala více brejkbolových šancí (10) než favorizovaná Polka (6), jenže ani jednu příležitost neproměnila. Světová jednička potřebovala na postup hodinu a 17 minut.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Šwiateková absolvuje svůj pátý start v tomto dějišti. Ten úvodní v roce 2020 zakončila hned v prvním kole, nicméně následující dva ročníky ovládla a loni vzdala čtvrtfinále s pozdější šampionkou Rybakinovou.

V aktuální sezoně má na kontě tři trofeje a všechny ukořistila na prestižních tisícovkách. Konkrétně v Dauhá, Indian Wells a Madridu, kde odvrátila tři mečboly obhájkyně titulu Aryny Sabalenkové.

Vzájemnou bilanci s Keysovou upravila na 4:1 a svou skvostnou letošní bilanci vylepšila na 36 vítězství oproti pouhým čtyřem porážkám.

Gauffová – Qinwen Zheng 7:6, 6:1

V semifinále se Šwiateková střetne stejně jako před třemi lety s Coco Gauffovou (H2H 9:1). Dvacetiletá Američanka ve večerním čtvrtfinále porazila 7:6, 6:1 Číňanku Qinwen Zheng a jako první si ještě před oslavou 21. narozenin připsala 61. výhru na turnajích prestižní kategorie WTA 1000 (od roku 2009), přičemž překonala rekord Dánky Caroline Wozniacké.

Další dva čtvrtfinálové duely jsou na programu ve středu. Jelena Ostapenková vyzve světovou dvojku Arynu Sabalenkovou a bývalá finalistka Viktoria Azarenková změří síly s rozjetou Danielle Collinsovou.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Římě

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
Cico93
Iga ide ako pila, konečne svetová jednička ako sa patrí. Od čias Sereny sme takúto dominantnú tenistku nemali. Len tak ďalej.
Viackrát sa zamýšľam ako by dopadli zápasy na antuke medzi Igou a Serenou z roku 2013 napr. Bolo by to veľmi zaujímavé.
Reagovat
Fandina
Iguška jede. I když Klíčům bych výhru také přála.
Reagovat
annah
Dnes přehlídka radostných výsledků. Iga paráda, Meďour venku (a ještě ho sejmul můj oblíbenec Paul ), nádhera ...
Reagovat
dadaft
Gauff - Zheng ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, skvělý mač
Reagovat
com
to sou teda vyhlidky..

s Cinankou to ma Swiatek 6:0
s Gauffovkou 9:1

nevim co by se mohlo stat, aby to Swiatek prohrala.. Leda, ze by ji taky nekdo sejmul flaskou na piti
Reagovat
PTP
Dcerka od Bobří řeky se dnes neprosadila
Reagovat
Nola
to ani nejde proti Ige, tam je treba nejaku lavacku ako vcera Angie, ale s lepsim servisom, to bola aspon vyrovnana partia, Iga ma ovela lepsi pohyb, som kusok videla a Mad sa za niektorymi loptickami ani nepohla.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist