Šwiateková ve Varšavě slaví první domácí triumf. Ve finále deklasovala Siegemundovou

30. 7. 2023, 15:00
Aktuality 8
WTA VARŠAVA - Iga Šwiateková (22) si na tvrdém povrchu ve Varšavě dokráčela pro 15. triumf a první na domácí půdě. Cestou za ním světová jednička neztratila ani set, ve finále deklasovala 6:0, 6:1 Němku Lauru Siegemundovou (35) a svou skvělou finálovou bilanci vylepšila na 15:4.
Profily hráčů
Iga Šwiateková (© Profimedia)

Iga Šwiateková před rokem na antuce ve Varšavě svou premiéru na domácím turnaji WTA nezvládla, když ve čtvrtfinále překvapivě prohrála s Caroline Garciaovou. Letos se akce konala v rámci přípravy na US Open Series již na tvrdém povrchu a polská favoritka v pěti zápasech neztratila ani set.

Světovou jedničku nevykolejil ani deštěm narušený program závěru turnaje. Čtvrtfinále s Lindou Noskovou vyhrála až v sobotu a v následném čtvrtfinále proti Yanině Wickmayerové vedla 6:1 a 5:2 s dvěma brejky v zádech.

Náskok sice i vinou tří nevyužitých mečbolů neudržela a zápas byl za stavu 6:1 a 5:5 přerušen, dnešní dohrávku ale bez větších potíží zvládla a v následném finále dominovala. O třináct let starší Němku Lauru Siegemundovou, jež včera na kurtu strávila přes šest hodin, deklasovala 6:0, 6:1.

Dvaadvacetiletá Polka v 19. finále vybojovala 15. titul a vůbec poprvé se z triumfu raduje na domácí půdě, na které v minulosti neslavila ani na akcích ITF. Potřinácté ve finále vyhrála 2:0 na sety.

"Hrát ve Varšavě není snadné a jsem ráda, že se nám podařilo mít všechno pod kontrolou a že to klaplo. Hlavně v sobotu to bylo velmi náročné," prohlásila Šwiateková.

Pětatřicetiletá Siegemundová hrála finále počtvrté v kariéře, poprvé po šesti letech a premiérově mimo antuku. Tituly slavila v Bastadu 2016 a Stuttgartu 2017.

"Mrzí mě, že jsem dneska nepředvedla větší boj. Ale po včerejšku toho na mě bylo už trochu moc. Dala jsem do toho všechno, ale moje nohy zjevně zůstaly na hotelu. Ale i tak to pro mě byl ohromný úspěch," řekla Siegemundová.

Soupeřku ocenila i Šwiateková. "Co jsi včera předvedla, bylo neuvěřitelné. Nevím, jestli se to vůbec dalo přežít, ale ty jsi to dokázala. Jsem ráda, že jsme si spolu mohly ve finále zahrát," uvedla.

• WTA 250 VARŠAVA •
Polsko, tv. povrch, 259.303 dolarů
nedělní výsledky (30. 07. 2023)
• Dvouhra - finále •
Šwiateková (1-Pol.) - Siegemundová (Něm.) 6:0, 6:1
• Dvouhra - semifinále •
Šwiateková (1-Pol.) - Wickmayerová (Belg.) 6:1, 7:6 (8:6)
• Čtyřhra - finále •
Watsonová/Wickmayerová (Brit./Belg.) - Falkowská/Piterová (Pol.) 6:4, 6:4

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
EllNino
Bohužel Laura měla za sebou včera dva neskutečně maratóny - nejdřív čtvrtfinále se Stefanini (3:24) a pak semifinále s Tatianou Mariou (2:55)

iga sice měla dneska na programu dohrávku semi s Yaninou Wickmayer, ale to jí spíše rozehrálo :)) A Laura už ve finále byla neviditelná

celkově turnaj pro Igu, jasné, bylo to v Polsku, ale krom toho dost nuda, diváci krom Igy nechodili na nic, chybí tradice

Snad bude Praha z českého pohledu lepší, ale ten koncept betonů před americkou šňůrou místo návratu na antuku se mi líbí víc smile
Reagovat
Fandina
Tradice ve Waršavě i Polsku chybí, ale pořád tam chodilo víc lidí, než před časem do haly v Katowicích. Byla jsem tam i osobně a byla tam hrstka lidí. Ve Waršavě to je jiné, centr pro hodně lidí i ostatní měly velké tribuny.
Reagovat
Fandina
Dobře Iguško. Gratulka.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No nevím s tou návštěvností, ale třeba na Mušku i na Katku hned na začátku turnaje přišlo docela dost lidí a to myslím bylo dokonce odpoledne v pracovním týdnu. Mně to naopak překvapilo, zvlášť když si vzpomenu na jiné podobné turnaje hrané nedávno před prázdnými tribunami.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to bylo samozřejmě na EllNinasmile
Reagovat
Fandina
Jj smile
Reagovat
Kandinsky1
Takže s Lindou N to bylo předčasné finále smile
Reagovat
com
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist