Tabilo zažil v Aucklandu turnaj snů, jako kvalifikant vyhrál svůj první titul

13. 1., 14:23
Aktuality 0
Alejando Tabilo (26) si na turnaji ATP 250 v Aucklandu došel z kvalifikace až pro svůj premiérový titul. Ve svém celkově druhém finále porazil nenasazeného Japonce Tara Daniela (30) 6:2, 7:5. Chilský tenista se po tomto triumfu posuno do TOP 50 žebříčku. Stal se také prvním hráčem své země, který vyhrál turnaj na tvrdém povrchu od roku 2007, kdy Fernando González triumfoval v Pekingu.
Profily hráčů
Alejandro Tabilo (© Córdoba Open)

Alejandro Tabilo - Taro Daniel 6:2, 7:5

Chilan Alejandro Tabilo prožil na akci ATP 250 v Aucklandu svůj životní turnaj a odstartoval letošní sezónu ve velkém stylu. Na turnaji v Novém Zélandu musel projít dvoukolovou kvalifikací a po sérii šesti vyhraných zápasů slavil premiérový titul. Ve čtvrtfinále k jejich vzájemnému zápasu nenastoupil druhý nasazený Cameron Norrie a v semifinále vyřadil favorizovaného Francouze Arthura Filse 6:2 7:5.

V souboji o titul se utkal s dalším překvapením turnaje, kterým byl Japonec Taro Daniel. Ten si v semifinále připsal skalp nasazené jedničky a 16. hráče žebříčku ATP Bena Sheltona. Pro oba hráče to byla jejich druhá finálová účast a první na tvrdém povrchu. Daniel své předchozí finále hrál už v roce 2018, když vyhrál turnaj stejné kategorie v Istambulu. Tabilo své dosud jediné finále v Cordóbě v roce 2022 prohrál.

V prvním setu byl jasně lepší tenista z Chile a úvodní dějství vyhrál poměrem 6:2. Druhá sada byla ponněkud vyrovnanější. Oba hráči si drželi podání až do dvanáctého gamu, kdy Tabilo prolomil soupeřův servis čistou hrou a mohl se radovat ze svého prvního triumfu. A stal se devátým hráčem své země, který dokázal vybojovat trofej na okruhu ATP.

,, Upřímně, zdá se mi to teď až nereálné. Jsem vážně šťastný, je to velmi dojemné. Můj trenér už na mě čekal v Melbourne, neměl výzum. Ve čtvrtfinále jsme o něj zažádali a včera přiletěl. Je to opravdu šílený příběh,“ reagoval na kurtu Alejandro Tabilo po své nečekané výhře.

Výsledky turnaje ATP 250 v Aucklandu

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist