Tak to je bomba! Muchová po odvráceném mečbolu skolila Sabalenkovou a je poprvé ve finále grandslamů

8. 6. 2023, 18:43
Aktuality 170
Jízda Karolíny Muchové (26) na letošním French Open stále neskončila. Nenasazená Češka si v semifinále ze stavu 2:5 ve třetím setu a mečbolu vyšlápla 7:6, 6:7, 7:5 na vítězku lednového Australian Open a světovou dvojku Arynu Sabalenkovou (25), prošla do svého prvního grandslamového finále a stala se už čtvrtou českou finalistkou této akce za posledních osm let. O nejcennější titul se v sobotu utká s obhájkyní Igou Šwiatekovou (22).
Karolína Muchová (© Profimedia)

Karolína Muchová na letošním French Open není mezi nasazenými, přesto měla dobrý los a první kolo se světovou osmičkou Marií Sakkariovou se potvrdilo jako klíčové. Po skalpu řecké jedničky si poradila také s další bývalou semifinalistkou Nadiou Podoroskou, Irinou Beguovou, lucky loserem Elinou Avanesjanovou a předloňskou finalistkou Anastasií Pavljučenkovovou.

Postupem do svého prvního semifinále od Australian Open 2021 a trojnásobným vylepšením vlastního maxima na French Open, kde před pár dny zkompletovala účasti ve druhé týdnu všech čtyř grandslamů, si v live žebříčku zajistila posun na své dosavadní maximum, 19. místo.

A v pondělí ho vylepší, protože u toho jediná zástupkyně českého tenisu, která letos v Paříži prošla do třetího kola, nezůstala. V semifinále si vyšlápla na letos fenomenální Arynu Sabalenkovou. Favorizovanou vítězku lednového Australian Open a jednu z největších favoritek, jež po cestě do semifinále neztratila jediný set a vstupovala do něj s famózní letošní bilancí 34:5, skolila po více než třech hodinách.

Muchová do puntíku dodržovala přesně tu taktiku, která mohla na Sabalenkovou platit, a sice měnit rytmus hry, nabíhat na síť a snažit se hrát aktivně a neutralizovat palebnou sílu ze druhé strany kurtu.

Až do stavu 4:4 si obě aktérky držely servis. Zatímco Sabalenková se do žádných potíží nedostala, Muchová musela řešit dva kritické momenty: dva brejkboly ve čtvrté hře a stav 0:30 v osmém gamu. Po fantastickém gamu na returnu měla Češka možnost set dopodávat, jenže Sabalenková zabrala, setbol odvrátila a vzala si ztracený servis zpět. Úvodní dějství se tak rozhodlo až v tie-breaku, v němž rodačka z Olomouce po famózním bekhendu po lajně zvítězila 7:5, ačkoli promarnila vedení 3:0.

Ve druhém setu ve skvělém výkonu pokračovala a se ztrátou jediného fiftýnu si vypracovala náskok 2:0. Zdaleka však neměla vyhráno, Běloruska se zdravě naštvala, manko dohnala a po skončení sedmé hry šla sama do náskoku brejku. V následujícím gamu však na returnu zaúřadovala Muchová a následně se znovu ujala vedení. Sabalenková ovšem s ledovým klidem srovnala na 5:5 i 6:6, na řadu přišla další zkrácená hra a v té tentokrát uspěla.

Boj o každý míč ve fyzicky i psychicky velmi náročném zápase pokračoval v rozhodujícím dějství. Muchová odvrátila v úvodním gamu na servisu celkem čtyři brejkboly, dokonce sérii tří, a držela krok. V šesté hře však Sabalenková využila hned první šanci na brejk a přiblížila se k postupu.

Česká naděje se ale nevzdávala, za stavu 2:5 odvrátila mečbol, poté chybující protivnici brejkla a skóre srovnala. Sabalenková nedokázala seřídit mířidla ani v další hře a Muchové se podařilo využít i pátý brejkbol v utkání. Následně senzační obrat dokonala čistou hrou na vlastním servisu.

V sobotu si tak zahraje své třetí finále a první od sezony 2019, kdy na akcích WTA 250 bojovala o titul na Livesport Prague Open a triumfovala v Soulu. Sabalenková, jež přišla o letošní semifinálovou neporazitelnost a na druhé grandslamové finále si bude muset počkat, ztratila po dnešní porážce možnost stát se novou světovou jedničkou.

Statistiky zápasu Muchová - Sabalenková

Muchová je sedmou českou finalistkou French Open a už čtvrtou za posledních osm let po Lucii Šafářové, Markétě Vondroušové a Barboře Krejčíkové. Dosud dokázaly tuto akci ovládnout jen Hana Mandlíková (1981) a Krejčíková (2021), která je poslední českou šampionkou majorů. Z Češek hrála jako poslední finále grandslamů Karolína Plíšková předloni ve Wimbledonu. Ve finále v areálu Rolanda Garrose je jako teprve třetí hráčka mimo TOP 40 po Jeleně Ostapenkové (2017) a Ize Šwiatekové (2020). Obě tehdy uspěly.

"Moc vám všem děkuji," řekla Muchová v rozhovoru na kurtu poté, co dostala náhradní mikrofon. "Ani nevím, co se vlastně stalo. Byla tu skvělá atmosféra a fanoušci, kteří mě hnali. Je to neuvěřitelné. Snažila jsem se pořád bojovat a fungovalo to. Jsem moc šťastná," doplnila i za potlesku rodičů v hledišti.

Muchová byla stoprocentní při využívání brejkbolů (5/5) a znovu zaujala kreativní hrou. "Slyšela jsem, že to o mě lidé říkají, ale nechci si to moc pouštět do hlavy. Snažím se hrát svou hru, pracujeme na ní a jsem ráda, že to funguje. Děkuji i mému týmu. Makáme tu všichni společně, takže je to náš společný úspěch," podotkla.


Soupeřkou ve finále bude obhájkyně Šwiateková
Ve finálovém souboji bude čelit světové jedničce, vítězce dvou ze tří posledních ročníků a obhájkyni titulu Ize Šwiatekové. Polka na turnaji stále neprohrála jediný set, do závěrečného kola postoupila se ztrátou pouhých 23 gamů a teprve až ve čtvrtečním duelu s Beatriz Haddadovou Maiaovou potřebovala na zisk sady více než 10 gamů. Jediný předchozí souboj na Livesport Prague Open 2019 vyhrála po obratu Muchová.

Šwiateková začala prohraným servisem, ale své zaváhání ihned napravila a ve zbytku úvodního dějství povolila soupeřce jen jeden game. Mnohem více práce měla ve druhé sadě, v níž dotahovala manko 1:3, likvidovala tři brejkboly za stavu 4:4 a v dramatickém tie-breaku, který nakonec ovládla poměrem 9:7, odvracela setbol.

V sobotu nastoupí ke svému čtvrtému grandslamovému finále, titul získala na French Open 2020 a 2022 i na loňském US Open. Rodačka z Varšavy je jedinou polskou vítězkou antukového podniku velké čtyřky, finále tu absolvovala už jen Jadwiga Jedrzejowská v roce 1939 a neuspěla.

Loni na ženském tenisovém okruhu kralovala a posbírala osm trofejí, ovšem letos zatím slavila jen dvakrát. A to na WTA 500 v Dauhá a Stuttgartu, kde rovněž obhajovala titul. Tímto vítězstvím a i díky nečekanému vyřazení Sabalenkové se udrží na tenisovém trůnu. V pondělí zahájí 63. týden v čele pořadí.

Statistiky zápasu Šwiateková - Haddadová Maiaová

Haddadová Maiaová má za sebou životní turnaj. Před jeho startem nikdy nebyla na grandslamech dál než ve druhém kole. V Paříži ukončila 55leté čekání na brazilskou grandslamovou čtvrtfinalistku a stala se teprve druhou brazilskou semifinalistkou majorů v open éře po Marii Buenové na US Open 1968. V pondělí bude debutovat v TOP 10 žebříčku, pokud její přemožitelka vyhraje i finále.

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 49.600.000 eur
čtvrteční výsledky (8. 6. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Muchová (ČR) - Sabalenková (2-) 7:6 (7:5), 6:7 (5:7), 7:5
Šwiateková (1-Pol.) - Haddadová Maiaová (14-Braz.) 6:2, 7:6 (9:7)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

170
Přidat komentář
Vlk-v-trave
1. Sabalenka
2. Swiatek
3. Rybakina
4. Pegula
5. Muchova
6. Gauff
7. Bencic
8. Krejcikova
---
9. BHH
10. Kvitova

dale CZ do top100
22. Pliskova
31. Maky
43. Noskova
59. L.Fruhvirt.
64. Bouzkova
89. Siniakova
Reagovat
com
Nějak tam ta big čtyřka hapruje.. Místo Pegule má být přece Krejčíková smilesmile
Reagovat
Liverpool22
smile místo Báry bude v BIG 4 Muška smile Pokud zítra vyhraje, tak vystřídá Báru smile
Reagovat
EllNino
Ta Petra na 10. místě je mi opravdu záhadou :))
Reagovat
Krisboy
Miami a spol.
Reagovat
com
tim spol. se mysli jedno letosni ctvrtfinale, takze celkem bida smilesmile
Reagovat
Krisboy
Tak na úplnou špičku (Swiatek, Uřvanej vorvaň v trenkách po dědovi, Rybakina a Plíšková) to samozřejmě nestačí, ale my jsme spokojeni i s tou desítkou. smile
Reagovat
Frick
Neni to nyní ještě větší (tenisová) obluda, než byla tehdy ta, co porazila před 8 lety Lucinečku? smile

Začínám se obávat, že v sobotu večer bude mít singlová GS finálová bilance českých hráček od roku 2015 nehezkou bilanci 1:6
Reagovat
EllNino
Proč zrovna 2015? Ve 21. století je tam bilance 3:5 a to není vůbec špatné

Navíc z pozice favoritky neprohrála ani jedna naše finalistka, spíš překvapily třemi sety
Reagovat
com
jo a za ten jeden urvanej set byly vsechny porazeny finalistky moc rady ze smile Stejne prohraly, tak jakypak copak smile
Reagovat
tommr
díky postupu do finále se Karolína dostala na 16.místo v průběžném žebříčku což je její nové kariérní maximum ... smile
Pokud by ve finále vyhrála tak by se dostala do top-10 na 10.místo ...
Do top-10 by se ale měla dostat i v případě finálové porážky ještě letos protože až do konce roku prakticky nic neobhajuje. Zjednodušeně řečeno každá další letošní výhra jí vynese nějaký body do žebříčku takže může jen získávat ...
Její vylepšené postavení jí navíc zajistí nasazení na všech turnajích takže bude v úvodních kolech dostávat slabší soupeřky což bude velká výhoda ...
Reagovat
Liverpool22
smilesmile Přesně jak píšeš. Muška neobhajuje skoro žádné body což znamená, že v cca TOP 15 by se měla udržet min. rok. Osobně si myslím, že Muška bude nyní delší dobu v TOP 10 - po Wimbledonu by tam měla být určitě smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:) jo... trebas
Pavlinku Badosu (34)
Bianku Andreescu (37)
Sloane Stephens (38)
Kamilu Giorgi (45)
Danielu Collins (51)
Elinu Svitolinu (73)
atd...

Jako, jo, ale v jejim pripade dulezitejsi zdravi, a ze se bude citit dobre, ze muze hrat to sve kouzleni... pak je skoro jedno, ktera bude v zebri...hlavne aby nemusela do kvald, takze se drzet nejak hlavne v top50, to30 plus minus..
Reagovat
tommr
i kdyby k tomu došlo tak je to určitě lepší než dostat Swiatek (1), Sabalenku (2) nebo Rybakinu (3) ...
Reagovat
Pavlis
Facebook video - 6b.cz/HSPT
Reagovat
frenkie57
MOc pěkný okamžik, pláču také. Díky.smile
Reagovat
IngStavinoha
smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
To je Flipkens?
Reagovat
Kozoroh
Muška posbírala zbytky naděje českého tenisu po katastrofě v 1. kole a bude hrát o GS titul. smileozsmilesmile
Reagovat
Krisboy
smilesmile
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Brtnick1
Karolína ten zápas perfektně zvládla v hlavě, zejména ošidnou koncovku. Sabalenka ale předvedla nevýdaný kolaps. V podstatě ji stačilo to nějak ušmudlat, ale všechno vyházela. Ona k tomu má sklony, tohle na ni může mít dlouhodobější dopad. S Igou se toto nestane, tam to bude muset uhrát. Myslím že Iga je ráda že má Sabalenku z cesty, bude to pro Káju nesmírně těžké, tlak bude více na ní.
Reagovat
smazaný uživatel
nevídaný
Reagovat
Krisboy
Všichni jsme věděli, že ji porazí!! smilesmilesmile
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
com
no a ted vsichni vime, ze vyhraje Swiatek smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
Bude to těžké, ale fandit a věřit budeme do posledního míčku smile
Reagovat
vergus
Trocha nostalgie: Muška vs Iga na pražské antuce (snad už v sobotu Iga smile nebude)

https://youtu.be/mKrapGLGr3I
Reagovat
Tomas_Smid_fan
17letásmile Klidně ať brečí, ale radši bych, aby Muška brečela štěstímsmile
Reagovat
Mony
Viděl osobně, ale nutno přiznat, že byly trochu nerovné podmínky. Zatim co Muska dostala po odreknuti Šafi WC, Iga v ten den hrála ještě před tím náročnou kvaldu a myslím kondice tento zápas rozhodla. Proto ten pláč Igy...prostě nerovné podmínky.. ale tezke 1.kolo zvládla Muska jak na Spartě, tak teď na FO a v obou případech postoupila až do finále.. Věřme, že tohle dopadne opačněsmile
Reagovat
Fransoas
V momentě kdy jsem se vrátil k přenosu byl stav 5 : 4 pro uřvanou Sabalenku. Až za delší dobu zpětně jsem zjistil krytický moment,kdy byla Karolína před vypadnutím - nemohl jsem uvěřit. Tímto se změnil ráz hry. Nutno podotknout,že Karolína opět předvedla svoji mentální sílu. Gratulace k obratu a postupu do finále !smile
Reagovat
turista
Souhlasím. Karolína má na to vyhrát to finále. Kéž by se jí to podařilo. Byl by to sen mít titul z RG. Její výsledky neodpovídají možnostem. Rozhodla se změnit stav věcí. Tak budu držet pěsti.
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
smazaný uživatel
kritický
Reagovat
makro99
Tak konečně nám to nepokazila žádná Cirstea ani břišák... Výborná sezóna Karolíny - Dubai, IW, Miami, Roma.. ale pořád tomu chyběl nějaký ten průlomový top výsledek. A Karolína si ho jako velká hráčka schovala tam, kde jí to sluší nejvíc - na major smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Finale Majoru. A me je asi i jedno, jestli bude jen finalistkou nebo vitezkou...(stejne nejvic mam rad jeji hru:)

Ale i tak si dovolim tvrdit, ze zahrala na RG asi zapas "dekady" (mozna ever), palec hore i pro Arynu, vzdyt ji Kaja primela hrat i slajs, drop, volej...atd.

Takovy zapas se stava jednou za...

Nic lepsiho, zensky tenis asi uz nabidnout ted nemuze...

Neverim, ze se neco takoveho bude opakovat ve finale, vlastne ani neverim, ze hned tak neco podobneho uvidime obecne na antuce.

Angl. koment...ten zapas mel absolutne vsechno, proste fakt speechless...
Reagovat
Liverpool22
smilesmile - byl to fakt neskutečný zápas smile
Reagovat
makro99
No když se Karolína ve 22 letech zjevila na tom US open a pěly se tam na ní ódy, kam až to může dotáhnout, o unikátní hře, která připomíná Federera atd., tak sem si říkal, zní to moc hezky, ale asi to bude dost přehnaný... a vida. Finále majoru. A po takovýmhle SF proti dominantní hráčce sezóny...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
i přirovnání ke hře Rogera padla znovu.smile
Reagovat
makro99
nevím, jestli se to tu dnes objevilo, ale na WTA píšou, že Karolína má po dnešku proti hráčkám Top 3 bilanci 5:0 - to snad není ani možný?! Jestli jo, tak to snad nemá nikdo na světě...
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano je to tak.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
píše to v článku Ondra, ovšem Iga jí to bude chtít pokazitsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile aby to Ize nevyšlosmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja si myslim, ze tu dostanou pod tlak fans v PL, kteri uz ted vidi 3 titul atd. a jeste se nerozehral jediny fiftyn... ta nebude mit ani cas se koukat, co ma jako prekazit, kdyz uz v PL slavi titul:D.

Finale pro ni bude hodne tezke...a nejake stats. nebudou hrat roli.
Reagovat
Vlk-v-trave
myslim pochopitelne 3. v Parizi.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nevím, ale řekl bych, že robotická Iga se na nějaké slavení titulu v Polsku moc ohlížet nebude a pojede si svou. Vše bude hlavně na Mušce.
Reagovat
turista
Zdá se, že Muška konečně našla zabijácký instinkt což jí může přinést nové tituly včetně tohohle velkého. O jejích tenisových kvalitách už dlouho není pochyb.
Reagovat
Liverpool22
Muška mi přijde, že tenisově dospěla, že vše nyní zapadlo do jakési skládačky. Prostě tady se daří poskládat kreativní hru s takticko-účelnou hrou nebo-li správně načasuje náběh na síť, kde předvede luxusní volej, ve správnou chvilku dá kraťas atd.
Tohle dříve u Mušky nebylo, že občas tam bylo moc parádiček, volila špatná rozhodnutí např. na BIG míčích - nyní mám pocit, že si to vše sedlo a pochopitelně to souvisí i se zdravím + psychickou pohodou - najednou jde vše jakoby samo, vše je přirozené, automatické či instinktivní......
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja jsem si dlouho rikal...a pral, aby hrala aspon v MD na GS, Masters, atd...nebot chytat ji po nejakych statickych kamerach, neni uplne ono...proste jen aby byla v MD, byla kolem 50tky a mohl si to lepe uzit...
Veril jsem ve vitezstvi na GS nebo (min. finale), ale fakt na jinem povrchu:))) Ztracim pomalu odhad, cit, cich, sluch:D

Na RG23 jsem se pripravoval spise na jeji poradnou a delsi pripravu na vrchol sezony na trave, ale trosku se nam Kaja v Parizi zdrzela...
Reagovat
makro99
no já sem jí tady doporučoval tu antuku rovnou vynechat a volně se připravovat na trávu :)
a Markétě zase vynechat trávu... tak teď by se mohly holky potkat v tom Wimblu a v semifinále by to možná aji stačilo :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja jsem fakt tak tipoval, ze Sakkari da, a pak vyhuci...jak jsem tam videl tu Podoroskou, jsem si jen rekl...aaa snazivka je tu:) Zacina trvarsky kemp:D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
souhlassmile
Ano, anglický komentátor označil výkon Mušky v prvním setu jako jeden z nejlepších výkonů posledních let!smile
Je to tak, nádhera a nějaký kus nádobí z finále vyfasuje tak jako tak.smile
Reagovat
Otmar
No to se opravdu vidí málokdy, kdo ví, kdy příště?
Reagovat
Vlk-v-trave
jo..., to ja nevim:)
Reagovat
makro99
jo, superlativy srší a nejen tady...:)
https://sport.aktualne.cz/tenis/nemam-slov-hlesla-evertova-po-vykonu-muchove-svet-plesa-nad/r~06082a3e062511eea3c0ac1f6b220ee8/
Reagovat
makro99
ten Djoker je tam vtipnej, jak na ni kouká :)
Reagovat
turista
Myslím že se mu zápas moc líbil.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile ty ručníky taky dobrý
Reagovat
Patik
Ona otočila tretí set? A ja debi1 som to vypou..vedel som ze to vyhrá aj keď pôsobila unavene.. Každopádne som rad lebo ak niečo nemám rád tak sú to uvzdychane tenistky ako Sabalenka (mimo kurt mi to nevadí)
Reagovat
vavrinec
Muška dneska zajistila Ize, že bude i nadále světová jednička. Iga by jí na oplátku mohla pustit sobotní finále smile. Kšeft je kšeft! smile
Reagovat
Liverpool22
Souhlasím smile
Reagovat
turista
Muška je tak dobrá, že to možná ani nebude potřebovat ten kšeft. Je ve finále nejtěžšího turnaje na světě a má možnost ho vyhrát.
Reagovat
Bretanol
Proti této Swiatek a po tom dnešním dlouhém zápase nedávám Muchové ani 35%. Muchová vyřízená a Swiatek odpočinutá a naprosto v pohodě. Spíš než o to, kdo vyhraje půjde o to, aby Muchová nedostala nějaký velký debakl.
Reagovat
vavrinec
Kdyby se hrálo zítra, jako na jiných turnajích, tak asi jo. Ale takhle smile
Reagovat
elsky
Už je vypsaný kurz, mnohem míň, než 35%..
1,12 vs. 7,14.
Reagovat
bIbec
To je pěkný kurz.

Kdybych sázel, asi bych na ni kilečko hodil.
Reagovat
com
Sabalenka jednickou zase nebude smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A tak je to správně! Podvodnice, co si mění raketu po time-outu při výměně stran si No1 nezasloužísmile
Reagovat
Liverpool22
smile přesně tak. smile
Reagovat
dadaft
Gratulace Karolíně, slov nyní netřeba, byl to famózní zápas.

Druhé semi taky hodně fajn, Maia super
Reagovat
Liverpool22
smilesmile Mája se ve 2. setu hodně zlepšila a měla tam šance poslat zápas do 3. setu - byla agresivní, riskovala.....Určitě i Iga je hratelná
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Oin
Imagine a country with as many inhabitants as London producing 10 female Slam finalists in the modern era (Mandlikova, Navratilova, Sukova, Novotna, Kvitova, Pliskova, Safarova, Vondrousova, Krejcikova, Muchova). This case has to be studied: they're either born with special tennis genes over there (but mainly the females), or they have the better youth tennis schools in the world (but only for females, again).
Reagovat
Mony
Or womens tennis is the most popular womans sport there, with with the large amount of baby tournaments, where easy to find the talents
Reagovat
NovacekTP
ale pozor!!! Podala ruku Sabalencesmile To by Svitolina nepodala. Ukrajina krvácísmile Tak nevím, já jí to prominusmile
Reagovat
IngStavinoha
ten společný závěr u sítě mají dnes obě semifinalistky za jedna mínus ;-)
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
IngStavinoha
hmmm... tak to musela být opravdu famózní bitva, obzvlášť ve třetím setu. Brojler ubzučen. Pozice nejslavnějšího sportovce Holomóca je zdá se vážně ohrožena. smile
Reagovat
Otmar
Před turnajem jsme se s Tommrem shodli, že účast kterékoliv Češky ve čtvrtfinále bude úspěch. Nevím jak on, ale já jsem dál s ničím nepočítal. Teď máme díky famózní Mušce na krku finále. Přiznám, že ve třetím setu jsem už nevěřil...kecy komentátora o fyzické kondici byly úplně mimo, protože Muška hraje fyzicky nesmírně náročný tenis a jsem si jist, že na tom byla hůř. Ona jasně předvedla, o čem mluvil pan Kodeš a někdo to tady zmínil, hrála na "morál". Vzpomeňte na jeden z posledních míčků, Lenka to blbě trefila a padalo to 2m za sako s vysokým odskokem. Muška byla na BL a vyrazila za tím míčkem a kamera na jejím obličeji ukázala jen bolest. Zahrála winner, ale v obličeji ta bolest zůstala. Až zas někdy Muška blbě prohraje, budu myslet na tuhle bitvu. Slečno Muchová, máte plné právo se po areálu RG pohybovat pouze tanečním krokem. Děkuji, gratuluji, přeji pevné zdraví a držím palce!!smile
Reagovat
IngStavinoha
baletní škola Ivo Váni Psoty ;-)

smilesmilesmile
Reagovat
Otmar
Prosím, kdo je Ivo Váňa Psota...nemám páru?!
Reagovat
IngStavinoha
to byl velký majster kultivovaného pohybu, uznávaný až v Jižní Americe, kde si ho chtěli dokonce nechat - on však dal přednost domovu, kde poté skonal nešťastnou náhodou po pádu na náledí...
Reagovat
Otmar
Děkuji!
Reagovat
postcd
Ahoj, na které TV/webu jste to sledovali, respektive kde budete sledovat v sobotu? Děkuji
Reagovat
Liverpool22
Vysílá to Eurosport nebo tady na netu:
https://jokeristhebest.live/aec1424e/a8dba803/32206f38
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji pěkně, ta adresa fungovala smile
Reagovat
Vlk-v-trave
DRAHA KAROLINO, MOC DEKUJI ZA TVOU HRU.

VLK

P.S. EPICKY ZAPAS
Reagovat
IngStavinoha
Jako spoluzodpovědný distanční trenér jsi svou roli ještě na 100% nesplnil. ;-)

Zatím ovšem každopádně klobouk dolů. A radši ještě kousek níž. ;-)

smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Drzymalski
Mimořádný zápas. Mujica bez DF, s minimem UE (10?). Skvělá obě podání servisy na T si často pomohla. Dokonalý pohyb, předvídavost...a přece Aryna měla výhru v kapse. A přišel kolaps který si světová hráčka nesmí dovolit. Osobně jsem Karol nedával žádnou šanci. V tom je tenis krásný.
Reagovat
IngStavinoha
smile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
paddy
Fulnek, holt, bude muset chodit jinam smile

https://novojicinsky.denik.cz/zpravy_region/petice-fulnek-kavarna-cafe-mistostarosty-pojd-adresu-rodiny-petry-kvitove.html
Reagovat
paddy
smile
Jestli máte přebytečných 2 000 smile, tak vám Emma může poradit se servisem a jinými věcmi (já už mám rezervačku).

Pokud je to pro vás moc, tak si aspoň předplaťte její video kanál "behind the scenes" za 5 USD měsíčně.

"You can send in a video of your technique and receive expert feedback from Emma herself.
"Within 15 business days, you'll receive a complete review of your technique in either a written or video format, tailored specifically to your strengths and weaknesses.
"Don't miss out on this once-in-a-lifetime opportunity to learn from one of the best players in the world."

https://www.express.co.uk/sport/tennis/1778544/emma-raducanu-online-tennis-lessons
Reagovat
IngStavinoha
zatím to vypadá spíš na jeden docela malý a nicotný komunální exkrement z radnice smile
Reagovat
drabona
gratuluji,dlouho tvrdím, že nebýt zdravotních potíží, je už naší nejlepší tenistkou a začíná se to potvrzovat.
Reagovat
paddy
Sabalence ve 3. setu nejdřív odešel 1. servis a pak klasicky i hlava. smile V klubu milovníků kolapsů je už dokonce členkou síně slávy.

Připomeňme si ještě odvrácený MB smile
https://www.youtube.com/watch?v=eKTyLZ6DMSs&t=6s

Muchová si bude muset zvyknout, že se k ní najednou budou všichni hlásit, i lidé, kteří by si tipli, že tenis je vodní sport, a ke gratulacím se samozřejmě připojí i politici.

Teď kolem mě proletěl půllitr a hromadně se zpívá...
Sweet Caroline
Good times never seemed so good
https://www.youtube.com/watch?v=hCDFFsckc_c&t=31s

Před výsledkem finále můžeme bilancovat, že čeští hráči jako tým na RG zaostali za očekáváním, ale aspoň, že máme Krejčíkovou, hráčku top 4 smile
Reagovat
NovacekTP
smilekomentář na úrovni jako vždysmile
Reagovat
bIbec
Pěkný úspěch, gratulka.

Kája myslím nikdy neprohrála s hračkou top3, takže ve finále bude favoritka.
Reagovat
Dobry-den
Fenomenální výkon od Mušky, fakt bomba. smile

Sice jsem to kvůli tomu vřeštění Aryny nechtěl sledovat, ale nakonec jsem po 1. setu neodolal. :)

Mušky hra na Arynu platila. V každém setu měla pozitivní bilanci W/UE. Ve druhém setu dokonce 11/5, přesto to na skvěle hrající Arynu nestačilo. Říkal jsem si - game od výhry, to ji bude mrzet, ale Aryna jí prostě nedala šanci to v tom 2. setu dorazit.
Nicméně Muška to dneska skvěle zvládla po mentální stránce, chytila všechny příležitosti za pačesy, využila 5/5 brejkbolů. Dneska podle mě předvedla své maximum.
Přesto byla nakonec za stavu 2:5 30:40 ve třetím setu vlásek od prohry, vypadalo to, že odpadá fyzicky, ale pořád bojovala. Mečbol soupeřky Muška odvrátila aktivní hrou, podržela si podání a zůstala v zápase.
V ten moment se něco zlomilo, Aryna od stavu 5:3 předvedla nepochopitelný kolaps, byť měla fyzicky navrch, má i daleko více zkušeností z velkých zápasů než Muška, přesto to vyházela, zatímco Muška zachovala chladnou hlavu a došla si pro životní výhru po životním výkonu. A dopodávala to čistou hrou jako velikánka. smile

Ještě jednou obrovská gratulace a teď nezbývá než doufat, že se po vyčerpávající bitvě neozve nějaké zranění a že únavu do soboty rozežene a bude ve finále důstojnou soupeřkou.
Jestliže dneska jsem jí dával 10% šanci na výhru, tak proti Ize budu optimista a dávám jí celých 11 %. smile
Reagovat
IngStavinoha
smile dík za info - lepší než nějaký sportcézet smile
Reagovat
hanz
Sabýsek potřeboval dostat kouř jako sůl, už jí rostl pořádně frňák nahoru a ještě lepší, že se to stalo díky jejímu blinkanci v palici. To by jí mohlo poznamenat do dalších trunajů. Jen houšť!
Reagovat
com
Sabýsek mohl bejt svetovou jednickou, ale sance ze dneska Swiatek vypadne je asi 0,0000000000000000000000000001% smile
Reagovat
NovacekTP
Žižkovi taky nikdo nevěřil že porazí Křižáky a přece to dokázal.smile
Reagovat
vojta912
Fantastická Muška sundala Lukašenkovnu.
Nechápu, jak nemohla jet na OH a místo ni jela vypouštěčka finále..
Reagovat
Serpens
Ta vypouštěčka doufám nemá být Markéta, která se ve finále bila s Belindou jako lvice a získala po dlouhé době medaili pro český tenis na OH v singlu...? smile
Reagovat
hanz
No, upřímně, to finále jsem viděl a Vondrouška měla ve třetím setu dost šancí a vždycky to pohnojila, pak si ta podvodnice ze Švajcu vzala MTO před podáním Vondroušky, brejkla ji a bylo to. Navíc mi přišlo, že Vondroušová nehrála úplně na stopro, ta přestává hrát, když se začne dařit soupeřce.
Reagovat
Serpens
I kdyby, tak to finále mohlo být kdejaké, ale určitě ne vypuštěné.
Reagovat
aape
ty jsi fakt bl.bec, Markéta byla na OH úžasná smile, zlatá medaile jí unikla jen o kousíček, kdy jsme měli naposledy na OH takhle skvělý výsledek, a navíc Muška tehdy byla ještě dost mimo formu..
Reagovat
Drzymalski
Co to plácáš? Zoufalče.
Reagovat
Nola
o, snad nebudem sledovat zase finale Barty vs Vondrousova, ceski fans na to sa sustredte... Iga je Polka nie Ceska....
Reagovat
baba
no to je asi to, čeho se nejvíce bojím,aby nesplaskla bublina a nebyl debakl v podobě 6:2 ,6:2 ...pokud Mušinka prohraje se ctí, tak neva,ale jen ne prosííímm debakl...
Reagovat
Nola
to bolo neradostne sledovat, tak dobre hrala cestou do finale, celkom mi to vtedy pripomenulo finale Bartoli vs Sabine na W, Sabine uplne odisla hlava a netrafila snad kurt, Kaja musi nastupit tak ako v zapase s Amazonkou, ma den oddychu, tak sa urcite da dohromady po tom dlhom zapase
Reagovat
Newcombe
Jen tak dál.. no vlastně, vyhraj to tam celý :)smile
Reagovat
Petruco
Obrovská gratulace Karolíně. Nemyslím si, že to byl vypuštěný zápas od uřvané Bělorusky. Takové představy mají jen věční počtáři, kteří za vším vidí jen zisk. Karolína to prostě otočila. Zlomila tu uřvanou obryni svojí mentální silou.... smile
Reagovat
jackiec
hurá, uvidím finále dvou neuřvaných tenisteksmile
Reagovat
smazaný uživatel
To co se stálo dneska je poslední kapka. Končím se sledováním tenisu. Vsechno je to jen saskarna. Sabalenka cely zápas pohoda, a pak dojde 5:2 40:30 a prohraje 20 z 24 balónů. Myslíte, že to je náhoda? Ne, není. Pustila to záměrně. A všem je to jedno. A ji úplně nejvíc. Má milionové smlouvy se sponzory, kteří ji dávají víc než nějaké roland garros. Nejdůležitější jsou sponzoři a Instagram. Ne tenis. Dělají z nás akorát hlupáky, všechno je to jen cirkus. Končím se sledováním tenisu. Mějte se. Poslední kapka co se dneska stalo. Saskarna na diváky. Karma tohle pusteni zápasu Sabalence vrátí. Muže se těšit. Éra Nadala, Djokovice a Federera stejně skončila tak není důvod dal tyhle klauny podporovat. Užijte si divadlo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
že by staronový nick
Reagovat
NovacekTP
mele nesmysly, vypadala docela vyděšeně, když tu spoušť co tam tropí viděla.
Reagovat
jackiec
smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
už se i stihnul smazatsmile
Reagovat
Liverpool22
Tohle už je na Chocholouška - když někdo ironizuje, hejtuje...., tak to beru jako nadsázku, srandu...., ale tohle už je moc - vše má nějaké meze
Reagovat
NovacekTP
smilesmile přesně. Z mého pohledu zbytečné. Když bylo 5:2 a viděl jsem že se chystá k silovému servisu i silové hře, tak mi bylo jasné kdo bude finále. To je Sabalenka Přičaruj mi ženicha a peníze, hódně peněz. Trenér co ji vede by jí toto měl jasně vysvětlit. Muchová je v tomto lepší a po zásluze vyhrála. Je mentálně na výši a ještě má mentálního kouče.smile
Reagovat
jackiec
asi neúspěšný sázkář
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
NovacekTP
smile sesypal se.smile
Reagovat
Liverpool22
Konečně Tě někdo smazal - celé jsi to tady v jiném vlákně zas.al. smile prostě takovéto lidi nechápu smile
Reagovat
JohnB
My se s tim nejak smirime
Reagovat
Pe3k
lul
Reagovat
vavrinec
Kdybys milý chlapče sledoval tenis posledních pár let, tak bys věděl, že tohle Aryna vždycky uměla a byl to její velký problém. Chytla jí panika a vyházela si zápas. A zdá se že to přeci jen nezapomněla. Samozřejmě, soupeřka tomu musí pomáhat, dostat jí do psychické nepohody, pak se Aryna dokáže složit.
Reagovat
Liverpool22
smile přesně tak. Aryna prostě není Serena smile
Reagovat
uztoje
Já sice tenis 30 let nesleduju, ale i tak jsem to viděl v obou tedy všech zápasech, co jsem ji sledoval na RG. Moc nechápu, že tohle je dvojka, ale to asi musím sledovat tenis 30 let. :D
Reagovat
Mony
Stačí pár jiných turnajů, třeba nedávný Madrid
Reagovat
Tomas_Smid_fan
začnou jí z toho padat bombarďákysmile
Reagovat
broodling
sráč
Reagovat
bIbec
Je to ženský tenis. Tam když nedojde k nějakému tomu překvapení, tak je to překvapení.
Reagovat
bIbec
Podobný otočky sou k vidění na každém druhém turnaji.

Ty asi nebudeš celkově úspěšný v tom sázení.
Reagovat
street4
Co zkusit jiny tabletky?
Reagovat
Petra86
Stačí přestat sázet na sport a jen fandit.
Reagovat
RFanousek
Bylo to krásné a bylo toho dost....
Reagovat
Krisboy
Hahahahahahahahahaha!!! Nevěřil jsem, že mi po tom zápase ještě něco může vylepšit náladu, ale tys to dokázal! Děkuji a upřímně se zmetkům jako ty směju!

smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
dnes předvedla neskutečný výkon z jiné tenisové galaxie. smile Od začátku zápasu výborně servírovala což byl základ úspěchu + výborně mixovala hru - některé voleje to byla prostě tenisová lahůdka. Jak říkal Radek Štěpánek po finále DC velké zápasy se vyhrávají na síti a dnes to platilo. Muška smile náběhy na síť Arynu dost vykolejila....
No a konec zápasu - neskutečný či nezapomenutelný a obrat z 2:5 - prostě zázrak
Takže na Moravě a na Hané se zase bude slavit smile - snad nějaká slivovice a víno zbude i na sobotu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Sakraaa! Já to neviděl, ale mpožná i díky tomu Muška vyhrálasmile Když se začnu na naše koukat, začnou prohrávat. Teď jsem odešel pracovat, když Muška prohrávala v prvním gemu 3.setu, vrátím se k pc s obavami se podívat, jak to dopadlo a ono finále přes růžové bombarďáky!!!

Neskutečná bomba, rozhodně zápas do historie RG, na který se rádi zpátky podíváme nejen my, ale možná i generace po nás.

Ja su tak šťastný!smile
Muško do finálesmile
Reagovat
Liverpool22
Ano - je to bomba smile S odstupem času se na to kouknu znova - v klídku a bez emocí. Prostě zápas jako řemen, který vejde do historie smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a to je moc dobře!
Reagovat
Astarin
30.5. jsem do článku "Nosková má první výhru na grandslamech. Krejčíková na French Open znovu končí v prvním kole" napsal:
"Sice prví kola přežije minimum Češek, ale třeba ta jedna, co to dá, to celé vyhraje smilesmilesmile"

Tak že by? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mats Wilander: "Máme tu novou Ash Barty."smile

Kéž by.smile

Leť, Muško, leť.smile
Reagovat
com
no fuj, jedna Bartyovka uplne stacila smilesmile
Reagovat
Astarin
To by byla pecka!
Reagovat
darek.vrana
To snad ne. Barty tenis byl ošklivý, Mušky je krásný.
Reagovat
Krisboy
... ale tahle má více síly, ještě dodal smile
Reagovat
makro99
Mats z toho byl vcera mimoradne odvarenej.. :)
Kolik ze ma ta Barty GS titles? :)
Reagovat
Krisboy
Mats je ale její velkej fanoušek už dlouho, nejen od včerejška smile
Reagovat
hanz
Spokojený budu až s vavřínem. smilesmilesmile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nenažrancismile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
NovacekTP
smileVelká gratulace Karolíně. Důležitý bylo že Sabalenka ke konci (5:2) táhla za jeden provaz s Karolínou. Bylo to famózní. Fabrice Santoro má určitě z Karolíny obrovskou radost. Asi si jako já. Mockrát Karolíně děkuji a těším se na finále.smile
Reagovat
George_Renel
Rozhodně zatím WTA zápas sezóny.
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
zfloyd
byl to ZÁPAS , žádná nuda , ale perfektní tenis
Reagovat
NovacekTP
Kája to jinak ani neumí.smile
Reagovat
Serpens
Zapomeňme na Wimbledon, French open je český turnaj! Čtvrtá finalistka za posledních osm let, a co je na tom nejlepší, pokaždé to byl někdo jiný :D

Mušce patří obrovská gratulace, hrála svůj nejlepší tenis po celé první dva sety. Ve třetím už jí docházely síly, ale hodně ji pomohla Sabalenková svou laxností, ale Muška toho fantasticky využila (se mi zdá, že Muška měla dnes 100% úspěšnost na breakballech!)
Do finále držím palce, může se stát ještě cokoli.
Reagovat
com
Ja to rikal davno, ze FO vyhraje Karolina smilesmile
Reagovat
zfloyd
smilesmilesmile
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
Liverpool22
smile je vidět, že tomu rozumíš a jsi super prognostik smile
Reagovat
GaelM
smile
Reagovat
Blondie
smilesmilesmile
Reagovat
vavrinec
A zase jste měl pravdu, pane come! smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist