Tanasugarnová vyhrála po pěti letech titul ve dvouhře

21. 6. 2008, 15:08
Aktuality 0
Thajská tenistka Tamarine Tanasugarnová se po pěti letech raduje z titulu ve dvouhře. V dnešním finále ženského turnaje na trávě v nizozemském Hertogenboschi porazila třetí nasazenou hráčku Dinaru Safinovou z Ruska po setech 7:5 a 6:3.

Jednatřicetiletá Tanasugarnová, která se do hlavní soutěže v Hertogenboschi probojovala z kvalifikace, si připsala teprve druhý triumf na okruhu WTA. Naposledy se z titulu ve dvouhře radovala v roce 2003 v indickém Hajdarábádu.

Před zápasem byla letošní finalistka z Paříže Safinová velkou favoritkou, ale utkání nezvládla. První set byl velice vyrovnaný. Safinová byla úspěšnější při hře po prvním servisu, soupeřce se zase více dařily hry po druhém servise. Obě hráčky jednou prorazily podání soupeřky a za stavu 5:5 se schylovalo k tiebreaku. Jenže Tanasugarnová dokázala prorazit Rusce servis podruhé a tak zvítězila v prvním setu 7:5. Safinovou nezachránilo ani pět es a navíc ze čtyř nabízených brejkbolů využila pouze jeden, zato soupeřka uspěla dvakrát ze tří brejkbolových šancí.

První set Safinovou rozhodil a v tom druhém se jí nedařilo. Oproti prvnímu setu se ani jednou neprosadila esem a především nevyužila ani jeden z osmi nabízených brejkbolů. Soupeřce stačily jen tři k tomu, aby získala jediné podání soupeřky, které rozhodlo druhý set. Ten vyhrála thajská tenistka poměrem 6:3 a může se radovat z překvapivého vítězství ve finále na turnaji v Hertogenboschi nad devátou tenistkou světa. 

Výsledek - Hertogenbosch:

Dvouhra - Finále:
Tanasugarnová (Thaj.) - Safinová (3-Rus.) 7:5, 6:3

TenisPortal.cz, Jakub Robenek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist