Tažení Čepelové v Charlestonu ukončila ve finále Petkovicová

6. 4. 2014, 20:42
Aktuality 24
Němka Andrea Petkovicová zdolala ve finále turnaje v americkém Charlestonu Slovenku Janu Čepelovou 7-5 a 6-2. Získala třetí titul v kariéře, na který čekala od úspěchu ve Štrasburku v roce 2011.
Profily hráčů
Andrea Petkovicová

Přemožitelka světové jedničky Sereny Williamsové ze druhého kola Jana Čepelová nezačala své první finále na okruhu WTA dobře a zkušenější soupeřku pustila rychle do vedení 3-0. Pak však hru vyrovnala, díky dvěma brejkům srovnala na 3-3 a s Němkou hrála vyrovnanou první sadu. Za stavu 5-4 nicméně při servisu soupeřky nevyužila setbol a nakonec prohrála 5-7.

Ve druhé sadě už šestadvacetiletá čtvrtfinálová přemožitelka Lucie Šafářové Andrea Petkovicová dominovala. Své o šest let mladší soupeřce, jejímž maximem na okruhu bylo dosud čtvrtfinále, povolila získat dva gamy až za prakticky rozhodnutého stavu 5-0.

Svou bilanci ve finálových duelech si Petkovicová zlepšila na 3-5. Titul z Charlestonu je pro Němku největším úspěchem v kariéře, turnaj kategorie WTA Premier vyhrála vůbec poprvé.

Z turnaje v Jižní Karolíně bude určitě spokojeně odjíždět i poražená finalistka Čepelová. Dvacetiletá Slovenka v Charlestonu poprvé hrála semifinále na okruhu WTA a v pondělním vydání žebříčku se posune na své dosavadní maximum (51. místo).

- WTA PREMIER CHARLESTON -
(USA / Jižní Karolína, zelená antuka, 710.000 dolarů)
nedělní výsledek (06. 04. 2014)
Dvouhra - finále:
Petkovicová (14-Něm.) - Čepelová (SR) 7-5 6-2

Komentáře

24
Přidat komentář
dadaft
http://www.familycirclecup.com/files/0000001459_g.jpg
Reagovat
r176
Petra neobhajuje finále v Katowicích z důvodu že tam hraje Agnieszka?Platí to že na tak malém turnaji smí hrát jen jedna hráčka Top 10?
Reagovat
PetaM
Přesně tak, na 280 může hrát jen jedna hráčka Top 10 :)
Reagovat
Fandina
Ano, prý tomu tak je, že na turnaji typu International jako Katowice, může hrát jen jedna hráčka do top 10, ale kde je to konkrétně uvedeno v pravidlech, to jsem nenašla.
Reagovat
smazaný uživatel
official rules wta 2014 - str.127

Premier Mandatory
10 of 10 and all players who, by ranking,
qualify for acceptance into the Main Draw

Premier 5
7 of the Top 10

International 
1 of Top 20 or 4 of Top 21-50 ranked players
(based on a prior year-end or Main Draw entry
deadline rankings)
Reagovat
Fandina
janekda ... díky je to tam, jak píšeš strana 127
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Archive/AboutTheTour/rules2014.pdf
Reagovat
tommr
V Katowicích může opravdu hrát jen 1 hráčka z top-10, protože jejich prize-money je pouze 250.000 dolarů ...
Obecně ale pro turnaje kategorie International platí, že tam může startovat i víc hráček top-10 pokud si turnaj náležitě navýší prize-money. Za každých 250.000 dolarů navíc si můžou dovolit jednu další hráčku top-10. Pokud tedy budou mít prize-money 500.000 dolarů můžou si dovolit 2 hráčky top-10, za 750.000 dolarů 3 hráčky top-10 atd.
Reagovat
Fandina
tommr ... dívala jsem se teď na rules z WTA, viz můj odkaz nahoře a nevyznám se v tom, tak ti budu věřit, že to tak je a dík za vysvětlení, jsi dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevite nekdo proc Ula nehraje v Katowicich? Predpokladal jsem, ze tam bude take hrat jako jeji sestra...
Reagovat
Frick
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1.0-9/1926722_750170161683614_1290347914_n.jpg
Reagovat
Frick
Teda jako Hlaváčková.
Reagovat
Frick
asi viděla tuhle fotka a dostala strach :-)))
http://www.beautymuscle.net/wp-content/uploads/2013/07/1373053987214dc.jpg
Reagovat
VlS
Nevíte někdo co znamená zkratka SE v pavouku z Katowic u Jaksic? Kdyby tam bylo SN, tak bych věděl (spadla z nebe), nechce se mi to hledat, přiznávám, že jsem lenošnej.
Reagovat
smazaný uživatel
Jde o to, že Jovana měla hrát v Katovicích kvalifikaci, ale vzhledem ke svému (úspěšnému) vystoupení v Monterrey se jí nemohla zúčastnit...

Myslím, že tady to je dobře vysvětlené... :)
http://tt.tennis-warehouse.com/showthread.php?t=182730
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Andreo!! Za ty patálie, které tě potkaly v posledních letech snad nemůže být člověk, který by ti ten titul nepřál! :-))
Ještě jednou gratulka! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Napsals to za mě, já už bych se jenom opakoval... Gratulace Petko! :)

Tak teď ještě v noci Anička... :)
Reagovat
kada.tom
Nemám radost ze složení finále, nicméně menším zlem byla Petkovicová, takže jsem ve výsledku spokojen s tím, že Slovenka nevyhrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutně nesympatická Jugoška i když se se svými tanečky snaží i tenisově umí.
Reagovat
Frick
Takže opět Lucka prohrála s pozdější vítězkou turnaje. A zase vyhrála svůj set 6:1. No není škoda, že nedokázala vyhrát ještě jeden set k tomu? Je to škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Evženka to samé :-(
Reagovat
tommr
škoda to samozřejmě je, ale zároven je třeba říct, že se to dalo čekat. Lucka bohužel dlouhodobě nezvládá důležitý zápasy na velkejch turnajích ... :(
Reagovat
Frick
Nicméně zase ke cit jí to, že dokázala otočit špatně vyvíjející se zápasy proti Razzano a Stosur. Ovšem (hlavně proti Razzano) to neměla vůbec připustit a vyhrát v klidu 6:4 6:2...
Reagovat
dadaft
gratulace Andy.
Reagovat
smazaný uživatel
Petkoooooooooooo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist