Tenista Ferrer vyhrál poprvé v kariéře turnaj na trávě

21. 6. 2008, 17:08
Aktuality 0
V mužské soutěži si premiérový titul na trávě připsal nejvýše nasazený David Ferrer. Triumfovat dokázal na trávě v Hertogenboschi.
Profily hráčů

Španělský tenista si finále na trávě zahrál poprvé v kariéře a hned se radoval z vítězství. V boji o titul porazil Francouze Marka Gicquela 6:4 a 6:2.

V prvním setu předváděl Ferrer velice kvalitní hru. Svému soupeři dokonce nenabídl ani jeden brejkbol. Gicquel Ferrerovi zdatně vzdoroval, ale z pěti brejkbolů jeden neuhlídal a proto první sadu vyhrál Ferrer 6:4. Španěl těžil především z kvalitního servisu, ten Gicquel neměl dnes tak dobrý.

Druhá sada byla o poznání jednoznačnější. Gicquel brzy odpadl. Ferrer pokračoval v předvádění kvalitního servisu, soupeři nasázel ve druhém setu osm es. I při druhých podáních Ferrera měl Gicquel velké problémy. Oba hráči si ve druhém setu vypracovali dva brejkboly. Ferrer využil dva, Gicquel ani jeden a proto druhou sadu získal po necelé hodině a půl zaslouženě Španěl.

Španělský tenis čekal na vítěze turnaje na trávě 36 let, nyní má dva během dvou týdnů. V neděli se z prvenství v londýnském Queen's Clubu radoval Rafael Nadal.

 

Výsledek - Hertogenbosch:

Dvouhra - finále:

Ferrer (1-Šp.) - Gicquel (Fr.)   6:4 6:2 

TenisPortal.cz, Jakub Robenek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist