Tenisté v čele s Djokovičem a Murraym kritizují Kanaďany, že na Davis Cupu vypustili čtyřhru

20. 11. 2019, 21:41
Aktuality 24
Zrušení závěrečné čtyřhry mezi tenisty Kanady a USA na finálovém turnaji Davisova poháru vyvolalo kritiku z řad hráčů v čele s Novakem Djokovičem či Andym Murraym. Podle nich Kanaďané, kteří po zisku jistoty postupu do čtvrtfinále nenastoupili k deblovému utkání, narušili regulérnost soutěže.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Kanadští tenisté v pondělí a v úterý porazili Italy i Američany, když do všech fyzicky náročných zápasů nastoupili Denis Shapovalov a Vasek Pospisil. Oba odehráli dva zápasy ve dvouhře a jeden společný ve čtyřhře.

Týmová jednička Felix Auger-Aliassime totiž nehraje kvůli zranění a Kanada má pak k dispozici už jen hráče čtvrté světové stovky Braydena Schnura.

A jelikož měli Kanaďané v úterý za stavu 2-0 proti Spojeným státům americkým jistý postup ze skupiny, rozhodli se nenastoupit do závěrečné čtyřhry, která z jejich pohledu nic neřešila.

Jenže může to zásadně pomoct Američanům. Ti mají ještě mají šanci postoupit do čtvrtfinále z druhého místa a kontumační výhra 6-0 6-0 by je v případě konfrontace s ostatními týmy výrazně zvýhodňovala. A to se pochopitelně nelíbí ostatním týmům.

"Upřímně řečeno, něco takového by nemělo být povoleno," řekl Djokovič po dnešní úvodní výhře Srbska 3-0 nad Japonskem. Osobně sice chápe, že Kanada, která měla po dvou vítězstvích jistý postup do čtvrtfinále, chtěla své hráče šetřit. "Ale myslím, že to nebylo fér," dodal druhý hráč světa.

Přístup Kanaďanů zkritizoval i Brit Murray, podle něhož se to dotkne všech týmů, které skončí na druhých místech ve skupinách. "A navíc mají Kanaďané stejně dva dny volna," prohlásil bývalý první hráč světa.

Američané dnes hrají o druhé místo ve skupině v přímém souboji s Italy. Reilly Opelka čelí Fabiu Fogninimu, Taylor Fritz by se pak měl střetnout s Matteem Berrettinim.

V novém formátu týmové soutěže postoupí ze šesti tříčlenných skupin do čtvrtfinále jejich vítězové a dva nejlepší týmy z druhých míst. Dál se bude hrát vyřazovacím způsobem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Že se z tohoto přehypovaného pokusu o turnaj Barcelonského šaška Piqueho stává tenisová fraška, která je pro smích nejen tenistům, ale i celému sportovnímu světu.

Fotbalista se nemá co srát do tenisu a opět se ukázalo, že hodnostáři ATP by za prachy prodali i vlastní děti.

Nezajímá to ani diváky a na exhibici Federera bylo více lidí, než na celém DC dohromady za celý týden.

Snad to příští rok zruší.
Reagovat
Patik
ak to nezrušia tak minimálne príde veľa zmien.
Reagovat
smazaný uživatel
Všichní vi, je p*covina hrát tolik zápasů v tak krátkém horizontu. Pique už teďka sklízí jenom posměch - a to mu patří. Nemá být nenažraný.
Reagovat
ttopi
Ty máš na toho Piqueho nějakou pifku. On sám to určitě nevymyslel, pouze to financuje jeho skupina. Chápu, že fandíš Realu, ale to neznamená, že budeš v každém příspěvku něco hlásit na obránce Barcelony :D
Reagovat
Mayo
Ako vieš, že fandí Realu?
Reagovat
ttopi
Kamilos je Ronaldovec jak vyšitej :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ronaldo hraje v Juventusu, ale dobrý.

Já fotbal sledoval, ale teď mě to už nezajímá. Ta korupce je už moc šílená.
Reagovat
ttopi
Já samozřejmě vím, kde hraje Ronaldo. Ale předpokládám, že Piqueho nemáš rád odjakživa, protože prostě hraje za Barcelonu :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Hlavne si udelej poradek v tom, ci je to turnaj:) ATP rozhodne s tim moc nema spolecneho...je to akce ITF!
ATP preci vymyslelo konkurencni ATP cup.
Reagovat
smazaný uživatel
To je jedno, papaláš, jako papaláš. :D
Reagovat
tenista08
+1
Reagovat
smazaný uživatel
Lol :)

Frustrácia
Reagovat
tenista08
Jen nechápu tenisty v čele s Novákem a Rafou, že si teď najednou tak stěžují, na systém turnaje, na hraní zápasů po půlnoci, atd.
Že DC v této podobě je paskvil, bylo známo už předem. Občas to někdo kritizoval. Ale s výjimkou Rogera a Saši se penězi nechali nakonec přesvědčit všichni. Kdyby to bojkotovali, DC by se v této zmrvené podobě neudržel.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger si zvolil vacsi balík peňazí na nejakych hlúpych exhibiciach v krajinách tretieho sveta..

Nehovoria o tom, ze ako tvorca bezvýznamného Laver cupu nemá ziadny mandát on hodnotit Davis cup. Je to arogant.
Reagovat
turista
Švýcarsko se ale do Madridu neprobojovalo stejně jako naši. Kdyby ano, tak by možná Roger a Stan hráli.
Reagovat
paddy
Federer se Zverevem si mezitím užili exhibici v Argentině pod dohledem zdrogovaného strejdy Maradony. Muselo je strašně štvát, že nejsou v Madridu.

Picque si jen něco nahrabe, co se mu nepodařilo ukrást na daních. Daňový unik se mu nezdařil, byl stejně jako Messi, Ronaldo a Mourinho chycen. Manželka Shakira je také stíhána kvůli daním. To jen pro pořádek, když jsme u toho fotbalu.

Každý formát někdy skončí. Platí staré oblíbené moto:
"Heleeé, vono to přejdeeé" ;-)
Reagovat
FulnekUltras
anebo - jednou stačilo
Reagovat
Krisboy
Snad to nebude trvat zase 118 let, rád bych ještě nějaké zajímavé zápasy viděl.
Reagovat
ttopi
Celý problém je v tom, že to ovlivní postup ze 2.míst, kde ty týmy, o kterých se bude rozhodovat, se spolu neutkaly a nemůže se tak objektivně rozsoudit, kdo z nich má postoupit. Už teď je tedy jasné, že formát není dobrý. O postupu by se mělo vždy rozhodnout již ve skupině.

Je pravda, že třeba i ve fotbale se dá v kvalifikaci na ME postoupit z dalších míst v rámci proovnání týmů z různých skupin, ale tam se hraje mnohem více zápasů a samozřejmě si tam nikdo nedovolí nenastoupit k zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Finálovy turnaj so 16 ucastnikmi a problem vyriesený..
Reagovat
EllNino
za stavu 1:0 na gemy taky skreč, ale tam to není o únavě Australanů, když čtyřhru hrají jiní hráči než dvouhru ... že by nějaký protest, že se hraje tak pozdě do noci? Jinak to moc nechápu
Reagovat
ttopi
Jednoduché řešení - neodehraješ čtyřhru? Prohrajes 0:3 celý zápas.
Reagovat
EllNino
Není hráč čtvrté stovky, je aktuálně 103. a nekolik měsíců ted strávil ve stovce
Reagovat
turista
No tak to toho musí umět dost, když byl v první stovce. Dostat se do ní je pro tenistu na okruhu sakra těžká věc.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist