Tentokrát ze čtvrtfinále titul nebude. Fritz ve Stuttgartu překvapivě končí na Fucsovicsovi

16. 6. 2023, 16:17
Aktuality 2
Taylor Fritz (25) přetavil obě předchozí čtvrtfinále na travnatých podnicích ATP v triumf, ale ve Stuttgartu do semifinále nepostoupil. Druhý nasazený překvapivě nestačil 4:6, 5:7 na soupeře z konce první stovky Mártona Fucsovicse (31), který si teprve počtvrté v kariéře zahraje semifinále na této úrovni a pokusí se v něm zaskočit dalšího amerického zástupce Francese Tiafoea (25).
Márton Fucsovics (© Profimedia)

Taylor Fritz si vybral pro první letošní zastávku na trávě Stuttgart a od začátku turnaje byl největším favoritem. Na pažitu je totiž čtvrtfinalista loňského Wimbledonu úspěšnějším hráčem než již vyřazená nasazená jednička Stefanos Tsitsipas a ostatní nasazení přeživší, kteří nemají nejlepší formu.

Jeho šance na triumf se ještě zvýšila po postupu do čtvrtfinále. Obě předchozí na travnatých podnicích ATP totiž přetavil v titul, přemožitele nenašel v Eastbourne v letech 2019 a 2022.

V německé metropoli ale toto pravidlo nepotvrdil. Až 86. muži pořadí Mártonovi Fucsovicsovi ani jednou nesebral servis, vypracoval si pouze jeden brejkbol a sám v každém setu o servis přišel. Bývalému šampionovi wimbledonské juniorky podlehl za hodinu a 41 minut.

Fucsovics tak prošel do svého teprve čtvrtého kariérního semifinále na nejvyšším okruhu, v minulosti v této fázi uspěl v Ženevě 2018, Sofii 2019 i Rotterdamu 2021.

Na svůj teprve třetí skalp TOP 10 (bilance 3:26) se pokusí navázat proti dalšímu Američanovi Francesi Tiafoeovi. Přemožitel Jiřího Lehečky otočil souboj členů TOP 20 s Lorenzem Musettim a zahraje si své první travnaté semifinále na nejvyšším okruhu.

Domácí Jan-Lennard Struff porazil 6:4, 7:5 Francouze Richarda Gasqueta a postupem do semifinále vyrovnal svůj nejlepší výsledek na trávě právě ze Stuttgartu 2019.

O celkově třetí finále na okruhu ATP se 33letý Němec bez jediného triumfu, který prožil povedené antukové jaro, utká s Hubertem Hurkaczem (h2h 1:0). Čtvrtý nasazený Polák porazil dvakrát 6-4 Australana Christophera O'Connella a teprve podruhé v sezoně postoupil do semifinále.

• ATP 250 STUTTGART •
Německo, tráva, 718.410 eur
páteční výsledky (16. 6. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Fucsovics (Maď.) - Fritz (2-USA) 6:4, 7:5
Tiafoe (3-USA) - Musetti (6-It.) 6:7 (6:8), 7:6 (7:4), 6:2
Hurkacz (4-Pol.) - O'Connell (Austr.) 6:4, 6:4
Struff (Něm.) - Gasquet (Fr.) 6:4, 7:5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Konečně letos začíná naplňovat svůj potenciál... hraje soustředěně, především drží vyrovnané výkony na jeho poměry. Přál bych mu tu titul... a ono to zas tak nereálné není smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist