Thiem bez ztráty setu přehrál Nagala a je ve třetím kole US Open

3. 9. 2020, 23:09
Aktuality 20
US OPEN - Dominic Thiem na letošním US Open pokračuje bez ztráty setu. Jeden z největších favoritů a nasazená dvojka si ve druhém kole poradil se Sumitem Nagalem a nadělil si dárek ke svým 27. narozeninám. O postup do osmifinále se utká s vítězem ročníku 2014 Marinem Čiličem. Z nejvýše nasazených dále nezaváhali Daniil Medveděv, Matteo Berrettini ani Roberto Bautista.
Dominic Thiem (© AFP)

Dominic Thiem toho letos moc neodehrál. Po Australian Open, kde si zahrál své třetí grandslamové finále, v němž podlehl Novakovi Djokovičovi, už stihl jen antukový podnik v Rio de Janeiru a poté přišla koronavirová pauza. Během ní byl nejlepší rakouský tenista velmi aktivní, ale po restartu sezony na Masters ve Flushing Meadows hned v úvodním zápase schytal výprask od Filipa Krajinoviče.

Mnohem lépe si vede na US Open, kde v roli nasazené dvojky ještě neztratil set. V prvním kole mu vzdal Jaume Munar a dnes si poradil 6-3 6-3 6-2 se 124. hráčem světa Sumitem Nagalem, který hrál druhé kolo grandslamu poprvé v kariéře.

Thiem sice v utkání dvakrát přišel o vlastní podání, nicméně Indovi, jenž spáchal 40 nevynucených chyb a trefil jen 12 vítězných úderů, jeho servis sebral celkem sedmkrát a za dvě hodiny se mohl radovat z postupu.

Aktuálně třetí hráč světa na US Open startuje posedmé a v sobotu zaútočí na své páté newyorské osmifinále. V cestě mu bude stát Marin Čilič, se kterým oba předchozí souboje vyhrál. Vítěz ročníku 2014 Čilič porazil 6-3 1-6 7-6(2) 7-5 Slováka Norberta Gombose.

V dolní polovině pavouka papírově největší rival rakouského tenisty Daniil Medveděv zatím své soupeře suverénně přehrává. Loňský finalista ještě neztratil set ani servis, ve druhém kole po setech 6-3 6-2 6-4 potvrdil roli favorita proti Christopherovi O'Connellovi. Ve třetím kole nasazenou trojku vyzve domácí divoká karta J. J. Wolf, který prožívá parádní debut v hlavní soutěži grandslamů.

Matteo Berrettini se loni na US Open dočkal nejlepšího výsledku na grandslamech a zatím za zopakováním loňské semifinálové účasti míří suverénně. Šestý nasazený neztratil set ani proti Ugovi Humbertovi, Francouze přehrál 6-4 6-4 7-6(6) a na turnaji ještě nepřišel o podání. O postup do osmifinále svede souboj s Casperem Ruudem, nasazený Nor bude bojovat o první osmifinále na podnicích velké čtyřky.

Roberto Bautista, který před týdnem v semifinále na přípravném turnaji ve Flushing Meadows sahal po skalpu letos neporaženého Novaka Djokoviče, potvrdil roli favorita, když si poradil 6-3 3-6 6-3 6-4 s Miomirem Kecmanovičem. O osmifinále, které si v New Yorku naposledy zahrál před pěti lety, bude usilovat proti Vaskovi Pospisilovi. Kanaďan překvapivě vyhrál 6-7(1) 6-3 7-6(4) 6-3 derby s Milosem Raonicem, jenž před týdnem ve Flushing Meadows sahal po premiérovém triumfu na akcích Masters, a až při své deváté účasti na US Open dokázal přejít přes druhé kolo.

Andrej Rubljov se na letošním US Open začíná rozehrávat do formy ze začátku letošního roku, kdy předvedl sérii 11 výher a ovládl dva turnaje ATP. Čtvrtfinalista ročníku 2017 a letos desátý nasazený si po Jérémym Chardym poradil bez ztráty setu také s Grégoirem Barrérem, kterého porazil 6-2 6-4 7-6(4). V dalším kole bude proti Salvatoremu Carusovi jasným favoritem. Nenasazený Ital bude bojovat o své první grandslamové osmifinále.

Karen Chačanov, který v prvním kole otáčel stav 0-2 na sety proti Jannikovi Sinnerovi, dnes pošetřil síly a krajana Andreje Kuzněcova za necelé dvě hodiny smetl 6-3 6-4 6-1. O první newyorské osmifinále si zahraje s Alexem de Minaurem. Australan přemohl Richarda Gasqueta a bude usilovat o obhájení loňského osmifinále.

Grigor Dimitrov na US Open loňské semifinále nezopakuje. Bývalý třetí hráč světa ve druhém kole neudržel vedení 2-1 na sety, přičemž ve čtvrté sadě měl dvakrát brejk k dobru, a s Mártonem Fucsovicsem téměř pětihodinovou bitvu prohrál 7-6(5) 6-7(4) 6-3 4-6 1-6. Fucsovics bude v dalším kole čelit domácímu Francesovi Tiafoeovi. I Američan otáčel stav 1-2 na sety.

Andy Murray se na letošním US Open poprvé po dvou operacích kyčle a od loňského Australian Open představil na grandslamech, ale po senzačním obratu v prvním kole už další výhru nepřidal. Trojnásobný grandslamový šampion dnes jasně nestačil 2-6 3-6 4-6 na Felixe Augera-Aliassimeho, jenž bývalou světovou jedničku na vítězné údery přestřílel 52-9 a nenabídl jediný brejkbol. Dvacetiletý Kanaďan si o své první osmifinále na grandslamech zahraje s Corentinem Moutetem, nebo Danielem Evansem, které zítra čeká dohrávka.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 53.402.000 dolarů
čtvrteční výsledky (3. 9. 2020)
• Dvouhra muži - 2. kolo •
Thiem (2-Rak.) - Nagal (Indie) 6-3 6-3 6-2
Medveděv (3-Rus.) - O'Connell (Austr.) 6-3 6-2 6-4
Berrettini (6-It.) - Humbert (Fr.) 6-4 6-4 7-6(6)
Bautista (8-Šp.) - Kecmanovič (Srb.) 6-3 3-6 6-3 6-4
Rubljov (10-Rus.) - Barrére (Fr.) 6-2 6-4 7-6(4)
Chačanov (11-Rus.) - Kuzněcov (Rus.) 6-3 6-4 6-1
Fucsovics (Maď.) - Dimitrov (14-Bulh.) 6-7(5) 7-6(4) 3-6 6-4 6-1
Auger-Aliassime (15-Kan.) - A. Murray (Brit.) 6-2 6-3 6-4
de Minaur (21-Austr.) - Gasquet (Fr.) 6-4 6-3 6-7(6) 7-5
Moutet (Fr.) - Evans (23-Brit.) 4-6 6-3 6-5 / odloženo
Pospisil (Kan.) - Raonic (25-Kan.) 6-7(1) 6-3 7-6(4) 6-3
Ruud (30-Nor.) - Ruusuvuori (Fin.) 6-4 6-3 3-2 / skreč
Čilič (31-Chorv.) - Gombos (SR) 6-3 1-6 7-6(2) 7-5
Wolf (USA) - Carballés (Šp.) 6-2 6-4 6-3
Caruso (It.) - Escobedo (USA) 3-6 6-4 6-3 6-4
Tiafoe (USA) - Millman (Austr.) 7-6(6) 3-6 1-6 6-3 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ze dna na vrchol.

Tento citát vystihuje mé dosavadní působení v žebříčku smile
Reagovat
Pe3k
Skot prohlásí, že je na tom fyzicky dobře a pak předvede takovou tragédii. Z výsledku mám sice upřímnou radost, ale z předvedené hry Andyho nikoliv. Doufám, že z tohoto zápasu získá FAA hodně sebevědomí, protože hned další zápas s Evansem bude těžký a klíčový. Felix získal 90% míčů po podání, dal přes 20 es a nečelil breakballu, stats jak od Federera přitom jeho idol je pinkalista Nadal...Z Evanse mám strach, vidím to tak na 60% pro Evanse a 40% pro FAA. Nepochopím jak mohl Milouš prohrát s Pospíšilem.
Reagovat
Pe3k
koukám, že Evans má dnes dohrávku, kterou může klidně prohrát smile nic no, ať vyhraje kdokoliv, snad bude unavený atp.
Reagovat
smazaný uživatel
No ty vole. Jsem měl 95% na cashout po vyhraném prvním setu Evanse, tak jsem to vzal a vidím, že jsem dobře udělal.

Co se Feldy týče, tak těžko říct, on může zahrát zítra úplně tužku, ty stats jsou ovliněné Murraym, byl totálně marný.
Reagovat
Pe3k
Tak tužku nezahraje, ale souhlasím, že ten výsledek a stats jsou hlavně díky zlému výkonu Můry...Snad Evans bude hrát na 5 setů, dlouhou dohrávku smile
Reagovat
smazaný uživatel
Snad jo, to by pak mohl být solidní výprask znova.

Dneska podle mě Saša lehce 3:0 smile

Cítím, že uhraje velký výsledek letos, ten servis je smrt.
Reagovat
Pe3k
Zatím to vypadá, že tento gs je ten průlomový, kde se mladí dostanou daleko. Tsitsi, Medvěd, Thiem, Felix, Šapo, Zverev (Dom mezi mladé nepatří) všichni hrají dobře a Djokovic to proti nim nebude mít v semifinále a finále jednoduché, naopak.
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám.

Djokovič snad nevyhraje, hraje sám zatím podprůměr, ale pořád bude těžké ho BoF sejmout.

Strašně si přeju zápas Tsitsipas - Zverev, to může být jeden z TOP mačů letošního USO.

Hlavně ta H2H Stefana 5:1, ale na GS 0:0 smile
Reagovat
paddy
Nechápu, co máš pořád s tím Zverevem
Proti slabým favorit většinou vypadá dobře, a pak narazí smile
Reagovat
smazaný uživatel
A proti komu slabému nastoupil v porovnání s jeho rivaly?

V prvním kole Anderson, GS finalista, bývalý člen TOP10, druhé kolo nextgen domácí talent Nakashima - ztracené 2 podání za 8 setů.

Thiem ztrácí servisy s Nagalem, Tsitsipas hraje proti borcům třetí stovky.

Saša má dneska poprvé hráče druhého sledu, jinak proti němu nastoupili borci, kteří ho mohli v klidu vyřadit.
Reagovat
RF46
Vetsinou TOP hraci hrajou lepsi tenis proti lepsim protihracum. Djok bude hrat urcite lip proti lepsim a postupem casu.
At to vyhraje Thiem, RedBull mu da kridla:)
Reagovat
Marduch
Redbull chlasta uz ted i na kurtech, i kdyz to ma zakazany, pac RBull neni sponzor USO smile
Reagovat
turista
Djokovič snad vyřeší všechny těžké situace a snad vyhraje.
Reagovat
turista
V Djokolandu budeme Novakovi fandit a věříme, že se průlom next gen ještě odloží. Je zapotřebí aby Djokovič dohnal a předehnal Nadala což je těžká věc.
Reagovat
turista
V přepočtu na věk už Nadala dohnal.
Reagovat
Marduch
Je to pro Novaka hodne netradicni a neobvykly GS. Tim, ze kolem sebe nema Rogera s Rafou, kteri ho vzdy motivuji uz jen svoji pritomnosti a taky absenci obecenstva, jehoz mumraj ho nastavuje tim zpusobem, ze jde o velkou vec. Teprve se ukaze, jestli se dokaze do tech poslednich kol pretransformovat do beast modu jako obvykle. Osobne ocekavam spise netradicni podobu zaverecnych dvojic.
Ajdemo Nole smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
+1 pro Nagala.

Bojoval solidně, první set se musel Thiem docela snažit
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Viděl jsem ho na Štvanici, hrál celkem dobře, akorát je trochu labil...
Reagovat
Fandina
Dom je super. Jen tak dál!
Reagovat
LordMutademus
Hm, tak na tohle se fakt vyplatilo vstávat. Felix to tam pere jak divej a Andy nestíhá. To bude 3x 6-2.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist