Thiem: Cítím, že se zlepšuju. Jednou nějaký grandslam vyhraju

10. 6. 2019, 08:37
Aktuality 15
Obecenstvo se zvedlo ze sedaček a tleskalo. Aplaus zaplněného hlediště mohl Dominica Thiema alespoň trochu hřát u srdce. Rakušan sice znovu nestačil ve finále Roland Garros na antukového krále Rafaela Nadala ze Španělska, ale věří, že jednou pařížský turnaj či jiný grandslam vyhraje.
Profily hráčů
Dominic Thiem

Pětadvacetiletý Thiem podlehl Nadalovi 1-3 na sety. Dopadl tak o set lépe než v pařížském boji o titul před rokem. "Zlepšil jsem se. Bylo to lepší. Měl jsem dojem, že jsem s ním hrál vyrovnaněji, zejména první dva sety," řekl Thiem.

V první a druhé sadě držel s Nadalem krok a dokázal favorita ve výměnách i přehrát. "Jsem na správné cestě. Dneska jsem neuspěl, ale můj cíl a můj sen je pořád tenhle turnaj nebo nějaký jiný grandslam jednou vyhrát," pronesl Thiem.

Do finále svěřenec Chilana Nicoláse Massua, dvojnásobného olympijského vítěze z Atén 2004, nastoupil 23 hodin po dohraném semifinále. Ke konci utkání s Nadalem se zdálo, že mu došla energie. "Cítil jsem se fyzicky dobře," nevymlouval se.

Ve třetím setu Thiem prohrál 17 z 18 míčů. "Možná jsem trochu polevil, nevím. Proti jiným by to nebylo tak dramatické, ale Rafa letěl jako raketa," uvedl.

Na menších antukových turnajích už Nadala dokáže porazit, na Roland Garros už s ním ale prohrál počtvrté. "Já se vrátím a zkusím být zase lepší," tvrdil Thiem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
turista
Nepochybuji o tom, že byl a bude zase o něco lepší. Ale aby to mělo cenu tak musí antukového krále ve finále skácet. Pak Dominic získá tenisovou nesmrtelnost.
Reagovat
acc
Je potesujici, ze se na nic nevymlouva a vubec nezminil, ze hral 23h po vyhre nad Djokem. Myslim, ze ho zlomilo tech nekolik tesnejch micu, co rafovi sedlo na caru..
Reagovat
smazaný uživatel
Ten angličan tam :)

Kazdopádne, vcera to Dom bolo lepsie ako minulý rok, ale len o kúsok. V podstate len v jednom sete zo styroch.
Reagovat
Fransoas
Je to přesně ,jak to Thiem definoval.Bude záležet na tom,zda herní trend půjde stále nahoru.Včerejší finále by tomu nasvědčovalo.Sezóna se posunuje do poloviny.Přál bych mu to,aby to vyšlo dle jeho představ.Bylo by to oživení nastupující nové vlny.
Reagovat
vrabejka
Je fakt celkem bizár, že Thiem nanatuce patří do TOP 3. Ale na všech ostatních površích hraje průměrný tenis. Jestli se to nezmění tak se mu ta šance na zisk GS dost zmenšuje.
Reagovat
acc
Neni, to je bezny a normalni. Antuka je tak trochu jinej sport..
Reagovat
baggik
Naopak, je zvláštní, že těch ryzích antukářů, kteří jsou na ostatních površích sotva průměr ale na antuce jsou top, je v současném tenise minimum. Dříve ty nůžky byly daleko více rozevřené. Dneska jsou hráči více univerzální.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Prumerny tenis a vitaz Indian Wells?..

Ten bol dobrý.
Reagovat
dappe
Nemá náhodou mimo RG jen jedno jediné čtvrtfinále na GS? A skoro už 26 let.
Reagovat
smazaný uživatel
Za posledny rok sa ohromne zlepsil...V sucasnosti to rozhodne neplati..

V NY vypadol dvakrat 2:3 s Delpom a Rafom, elitní hráči...Jedine, kde Thiem nema sancu uspiet je Wimbledon..

Hardova 1000ka je dokazom velkého progresu, ocakavam ze Thiem bude niekde tesne za BIG3, v okruhu kandidátov 4-6...
Reagovat
dappe
Tak já souhlasím s tím, že průměrný tenis nehraje, ale dosažené výsledky zatím na jeho postavení průměrné jsou. Pravděpodobně se to bude měnit.
Reagovat
turista
Souhlasím. Např. v Indian Wells byl Dominic výborný. Takže jde nahoru.
Reagovat
spaniel
Ale vzdyt to je prece nedulezity turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedulezity pre Big 3.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist