Thiem na antuce v Riu začal třísetovou výhrou nad domácí divokou kartou

19. 2. 2020, 07:02
Aktuality 33
ATP RIO DE JANEIRO - Poprvé od pětisetové porážky ve finále Australian Open se na kurty vrátil Dominic Thiem. V prvním letošním zápase na antuce měl nečekané potíže, když v Riu de Janeiro zdolal domácí divokou kartu Felipe Meligeniho až ve třech setech 6-2 4-6 6-1. Ve druhém kole se šampion z roku 2017 střetne se Španělem Jaume Munarem.
Dominic Thiem (© AFP)

Dominic Thiem si na letošním Australian Open zahrál potřetí v kariéře a poprvé mimo Roland Garros ve finále grandslamu. Na premiérový titul ale opět nedosáhl, když v pěti setech podlehl Novaku Djokovičovi. 

Tento týden na rozdíl od většiny elitních tenistů startuje už tradičně na antuce. Pátý rok po sobě hraje v Riu de Janeiro, kde v roce 2017 triumfoval. Loni vypadl v prvním kole, letos zaváhání nepřipustil, i když s domácí divokou kartou Felipem Meligenim ztratil set a zvítězil  6-2 4-6 6-1.

O postup do čtvrtfinále se šestadvacetiletý Rakušan utká se španělským antukářem Jaumem Munarem, kterého loni i předloni porazil ve dvou setech na antuce v Barceloně.

Casper Ruud dva dny po triumfu v Buenos Aires, kde v neděli slavil premiérový titul na okruhu ATP, nezvládl vstup do dalšího antukového turnaje v Riu de Janeiro. Jednadvacetiletý Nor v úvodním kole prohrál překvapivě 6-7 5-7 s italským kvalifikantem Gianlucou Magerem.



Leonardo Mayer ani na pátý pokus nedokázal na antuce v Riu de Janeiro projít přes první kolo. Letos 32letý Argentinec podlehl 1-6 7-5 4-6 Italu Lorenzu Sonegovi a utrpěl tak už šestou porážku v řadě. Čtyřiadvacetiletý Sonego naopak přerušil sérii 11 porážek.

Marco Cecchinato v Riu de Janeiro nevyhrál zápas v hlavní soutěži dokonce ani na šestý pokus. Letos italský tenista podlehl 4-6 7-6 1-6 Srbu Dušanu Lajovičovi a už na pátém ze šesti letošních turnajů ATP vypadl hned v prvním kole.

Chorvat Borna Čorič při své premiéře na antuce v Riu de Janeiro zdolal 7-6 7-5 Argentince Juana Ignacia Londeru a po sérii čtyř porážek ukončil čekání na druhou letošní výhru.

Attila Balasz v Brazílii dostal druhou šanci a překvapivě ji proměnil ve skalp šampiona z roku 2016 Pabla Cuevase. Maďarský tenista porazil urugayského antukáře 6-4 6-3.

• ATP 500 RIO DE JANEIRO •
Brazílie, antuka, 1.915.485 dolarů
úterní výsledky (18. 02. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Thiem (1-Rak.) - Meligeni (Braz.) 6-2 4-6 6-1
Lajovič (2-Srb.) - Cecchinato (It.) 6-4 6-7(4) 6-1
Monteiro (Braz.) - Pella (4-Arg.) 5-7 6-4 7-6(3)
Čorič (5-Chorv.) - Londero (Arg.) 7-6(5) 7-5
Mager (It.) - Ruud (8-Nor.) 7-6(4) 7-5
Balázs (Maď.) - P. Cuevas (Urug.) 6-4 6-3
Domíngues (Portug.) - Gaio (It.) 7-6(8) 6-4
Sonego (It.) - Mayer (Arg.) 6-1 5-7 6-4
Munar (Šp.) - Caruso (It.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

33
Přidat komentář
steve79
Novak bude příští týden hrát v Dubaji ??
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo bude. Doufám, že ho tam Rodži regulérně vystřílí jako na TM.
Reagovat
Kozoroh
Těším se na tvé zahořklé kecy, až No1e Rogera znovu porazí :D :P
Reagovat
smazaný uživatel
Kua, ta Rybakina to tam pali. A skoro bez namahy. Ve 20 letech takova hra. Preju ji letos nejaky velky titul. Skvělá hracka.
Reagovat
Vlk-v-trave
Koukl jsem na program ve Francii...
...a francouzske divaky dnes ceka slusny zazitek.
Bublik vs. Paire, prvni jejich spolecny souboj :D)

Bude veselo, Bublik bude servirovat spodem a provadet ty sve extravagantni giginovske kreace...u Paireho uplne staci, jak na ten kurt dorazi...zabave je zarucena v jeho pripade uz predem:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Pella v amazonske busi...zazrak se nestal,,,na letosnin GS zatim 1/3...a muze dost dekovat tomu Facundovi, ze mel blby den:D)
Reagovat
steve79
V Riu je extrémně pomalá antuka. Divím, že se Thiem hraje, když pak jede do Indian wells.
Reagovat
Krisboy
Indian Wells je extrémné pomalý hard. Takový hard-nehard.
Reagovat
steve79
To souhlasím, ale odskoky jsou v Riu extrémně vysoké.
Reagovat
Krisboy
Thiem: 'Clay Is Like Coming Home'

Prostě - když ji miluješ, není co řešit.
Reagovat
steve79
Není někde speed index kurtů za rok 2019?
Reagovat
steve79
Tyto statistiky mi hodně chybějí.
Reagovat
Krisboy
https://www.google.com/search?channel=crow2&q=atp+court+speed+index&tbm=isch&source=univ&client=firefox-b-d&sa=X&ved=2ahUKEwifmpuvqt3nAhXllFwKHWBRA_oQsAR6BAgKEAE&biw=1920&bih=944
Reagovat
Krisboy
https://i.imgur.com/jqs5nQG.png
Reagovat
steve79
To se mi moc nezdá, že Australian Open patří mezi nejpomalejší.
Reagovat
FulnekUltras
poslední roky už tomu docela věřím
Reagovat
steve79
V letošním roce se mi zdálo, že Australien open je velmi pomalé. Třeba v letech 2017 a 2018 bych řekl, že tento turnaj patřil k nejrychlejším.
Reagovat
smazaný uživatel
A všichni víme, kdo to vyhrál.

A kdo vyhrává, když se kurty zpomalují.
Reagovat
Kozoroh
Nevím, jaké míče používají v Basileji, ale co se povrchu týče, tak od letoška má AO stejný typ tvrdého povrchu jako Basilej - GreenSet. Nu ale ani změna typu hardu na AO nezabránila No1emu úspěšně obhájit titul :)
Reagovat
Kozoroh
Tahle reakce patří dole, co jsem chtěl napsat tady je to, že zamlčuješ jednu okolnost, která nahrála Fedexovi na AO 2017 & 2018 - Novakova herní krize. Být No1e v těch ročnících v adekvátní formě, zrychlený hard by mu nečinil potíže.
Reagovat
Krisboy
Ono je to zřejmě každý rok trochu jiné. V roce 2017 bylo údajně rychlejší, než obvykle, potom se to zase zpomalilo.
Čert ví, jak to je a proč to furt měněj.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ono stejne vic jeste rozhodujici jsou asi mice...jak tam pustis do obehu pucky, nebo to, co pry bylo na AO...tak muzes mit hard "naspeedovany" a stejne ti to je platne jak mrtvemu zimnik.
Ale jasne, hrat s puckama na antuce musi byt zazitek na cely zivot, tohle se da uz prebit pouze tim, ze proletis letistni halou se vsemi kontrolami za 5 min. nebo hrat s puckama v desti na umele trave...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty turnaje jsou ovlivňované jako prase. Je to čím dál viditelnější.

Chceš aby Djokovič vyhrál AO? Zpomal kurt a vyměň míče za měkké pucky.

Nebo chcete na trůnu Federera? Natáhněte tam hard z Basileje, dejte mu tvrdé a lehké míče a je to.

A chceme Nadala vidět opět s vavřínem z FO? Tak za deště pod střechou hrát nebude, míče vyměníme a antuku trošku dosypeme.

A je to.
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
turista
Tak dosypanou antuku zvládne i Djokovič nejen Nadal. Djokovič nemá rád vítr, příliš velké horko, moc velkou zimu, rychlé kurty obecně a tvrdé míče.
Reagovat
Kozoroh
Nevím, jaké míče používají v Basileji, ale co se povrchu týče, tak od letoška má AO stejný typ tvrdého povrchu jako Basilej - GreenSet. Nu ale ani změna typu hardu na AO nezabránila No1emu úspěšně obhájit titul :)
Reagovat
turista
Je to tak. Djoker vyhrál AO takové nebo makové. Roger a Rafa ti např. nemají rádi když musí před úderem příliš zaklekávat. Novakovi to naprosto nevadí.
Reagovat
smazaný uživatel
To hodně bajkaříš protože Djokoviče miluješ více, než svou rodinu.

AO 17 a 18 dopadlo tak, jak dopadlo. Djokovič byl slabý a neměl na to. Když je slabý Federer, nebo Nadal, tak udělají alespoň QF. Nole vypadne s Istominem, nebo Chungem.

Měl stejnou šanci na titul, ale nezvládl to, to se stává. Když Djokovič prohraje tak to neznamená, že má krizi.
Reagovat
Kozoroh
No1e v sezóně 2017 byl v herní krizí, to je všeobecně známé a že to ty nevíš vypovídá o tvé neznalosti.

Fed a Rafa, když byli v herní krizi, tak taky několikrát skončili před ČF, Roger má na kontě prohry s Robredem, Stachovským, Býk s Verdaskem či s Brownem. Máš krátkou paměť, chytráku.
Reagovat
Vlk-v-trave
Adekvatni priprava na tu americkou sr*cku.
Reagovat
Cico93
Tak Balazs chytne v kvalifikácií 0:6 2:6, dostane sa aj napriek tomu do hlavnej súťaže a tam porazí Cuevasa.
Reagovat
Padme
že to neprohrál, bude si muset zvykat na extramotivaci soupeřů.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist