Thiem se kvůli zranění zápěstí odhlásil z Wimbledonu

25. 6. 2021, 00:29
Aktuality 5
Pátý hráč světa Dominic Thiem přijde kvůli zranění zápěstí, které si přivodil tento týden na Mallorce, o Wimbledon. Ruku bude mít sedmadvacetiletý Rakušan pět týdnů v ortéze, teprve pak může zápěstí začít rozhýbávat a vrátit se pomalu k tréninku. Turnajový program musel zrušit nejméně do srpna.
Profily hráčů
Dominic Thiem

Thiem si pravé zápěstí poranil v úterý během akce ATP Tour na Mallorce. "Hrozně mě to mrzí, ale nemůžu se zúčastnit příštích tří turnajů - Wimbledonu, Hamburku a Gstaadu," uvedl v prohlášení rodák z Vídeňského Nového Města, jenž loni v září ve Flushing Meadows vyhrál poprvé grandslam. Na dalších vypadl v Melbourne v osmifinále a na nedávném Roland Garros v prvním kole.

Při vyšetření zápěstí v Barceloně se od lékařů dozvěděl, že musí pět týdnů mít ruku zpevněnou v ortéze. Až pak začne s lehkými cviky na pohyblivost a sílu. "Udělám všechno, co mi doktoři řeknou, abych se co nejrychleji vrátil zdravý," dodal Thiem.

Ještě než mu zranění zkřížilo plány, omluvil se vítěz 17 turnajů ATP z účasti na olympijských hrách v Tokiu. Obhajoba titulu na US Open jej čeká od 30. srpna.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
Patik
Tak po RG a tohtoročných výkonoch si myslím že mu to zranenie nechcem povedať padne vhod ale..hej..tak trochu padne vhod..a nedotkne sa nejaký čas rakety čo by mu mohlo pomôcť k nájdeniu motivácie.
Reagovat
Vlk-v-trave
Velmi dobre rozhodnuti.
Nejhorsi jak ma hrac nastoupit na silu, aby pak prohral v prvnim kole, jak se mu to stalo na letosnim RG. A hlavne kdyz je to nasazeny hrac...

Timhle rozhodnutim ten turnaj nebude devalvovat a diky tomu bude mit lepsi kvalitu.

Tahle rozhodnuti nejsou sice lehka, ale potrebna, aby ten turnaj se nestal potom komedii... jak se to stalo ted v Parizi, kdy slusne devalvovalo pavouka...

DIKY Dome:)!
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
smazaný uživatel
Kto sa ešte neodhlásil z Wimbledonu, nástup u súdruha Žinčicu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist