Thiem se odhlásil z exhibice v Abú Zabí, po zranění se vrátí až v Austrálii

16. 12. 2021, 11:59
Aktuality 3
Loňský vítěz US Open Dominic Thiem zrušil účast na exhibici v Abú Zabí, kde se měl tento týden vrátit k zápasům po vleklém zranění zápěstí. Osmadvacetiletý Rakušan se zranil v červnu na Mallorce a od té doby nehraje. Novinářům řekl, že se jeho stav nezhoršil, ale jde o preventivní krok. Návrat plánuje v úvodu nového roku na ATP Cupu v Sydney.
Profily hráčů
Dominic Thiem (© AFP)

"Samozřejmě bych rád hrál, ale bylo by to jen tak tak. Rekonvalescence jde podle plánu, nemám vůbec žádné bolesti, akorát jsem ve skluzu s tréninkem úderů," uvedl Thiem, který nebyl na operaci a zápěstí léčil konzervativně.

"Budu se dál připravovat v Dubaji a 22. prosince odletím do Sydney, kde strávím Vánoce a Silvestra a budu trénovat. Pak si snad zahraju na ATP Cupu."

Místo Thiema si v Abú Zabí zahraje Brit Daniel Evans, který dnes vyzve krajana Andyho Murrayho. Na vítěze už v semifinále čeká Španěl Rafael Nadal, který kvůli zdravotním potížím s nohou nehraje od začátku srpna.

Kvůli blíže nespecifikovanému zranění se z Abú Zabí odhlásil i Nor Casper Ruud, jenž má za sebou životní sezonu. V soutěži ho nahradí Američan Taylor Fritz, kterého dnes čeká souboj s Kanaďanem Denisem Shapovalovem. Vítěz si o finále zahraje v pátek s Rusem Andrejem Rubljovem.

Už na začátku týdne se kvůli pozitivnímu testu na Covid-19 omluvila vítězka letošního US Open Emma Raducanuová. Místo Britky si proti Švýcarce Belindě Bencicové zahraje Tunisanka Ons Džabúrová.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
Pe3k
Nečekám od něj návrat mezi špičku, ani na antuce. Možná další nebo jinou sezonu. Třeba časem najde motivaci.
Reagovat
SwissMaestro
Spíše ztratil čas a měl to zápěstí řešit operativně.
Reagovat
Krisboy
Dominic na tour moc chybí...Meďa a spol. na všechno sami nestačí smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist